دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

آشنایی با رژیم فودمپ و مراحل پیروی از این رژیم

  • شقایق ایران دوست
  • ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • ۰

برای آشنایی بیش تر با رژیم فودمپ بهتر است این مطلب را از دست ندهید زیرا این مطلب تمامی آن چه که باید در رابطه با این رژیم بدانید را بیان می کند.

غذا یکی از مهم ترین موادی می باشد که باعث نشانه های گوارشی می شود. در واقع اگر دستگاه گوارشی شما مشکلی داشته باشد بهتر است طبق نظر پزشک یک سری از غذاها را استفاده نکنید. برای مثال افرادی که به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا شده اند بهتر است از خوردن یک سری از غذاها دست بردارند. رژیم فسینگ و رژیم جنگجو از انواع رژیم های غذایی می باشند که شما نمی توانید بدون هیچ مشکلی از آن ها استفاده کنید و برای استفاده از آن ها نیاز است تا با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید. در ادامه شما را با رژیم غذایی فودمپ آشنا می کنیم و همه چیز را در رابطه با این رژیم در اختیار شما قرار خواهیم داد.

رژیم فودمپ

معرفی رژیم فودمپ

این رژیم از چند ماده خاص که در آن ها الیگو، دی، منوساکارید ها و پلیولهای قابل تخمیر استفاده می شود. در واقع در این رژیم ها از کربوهیدرات های بسیار بدی که برای بدن مضر هستند استفاده نمی شود و باعث تحریک پذیری سیستم گوارشی و ورم های معده نیز از بین خواهد رفت. منبع اصلی خوراکی هایی که این افراد مورد استفاده قرار می دهند عبارتند از :

  1. الیگوساکاریدها مانند گندم، جو، حبوبات
  2. دی ساکاریدها شامل شیر، ماست، پنیر خامه ای
  3. منوساکاریدها مثل انواع میوه ها مانند انجیر، انبه، عسل و شهد آگاو
  4. پولیل ها مانند برخی از میوه ها و سبزیجات مثل توت سیاه، آدامس های بدون قند.

مزیت های رژیم غذایی

این رژیم غذایی می تواند یک سری فایده هایی را نیز با خود به همراه داشته باشد. در واقع فواید این رژیم به قدری زیاد می باشد که  شما با استفاده از آن می توانید بسیاری از مشکلاتی که برایتان ایجاد شده است را از بین ببرید. در ادامه دو فایده بسیار مهم این رژیم را برای شما مورد بررسی قرار می دهیم و اطلاعاتی در این مورد به شما خواهیم داد.

مزیت های فودمپ

کاهش نشانه های گوارشی

بسیاری از افرادی که مشکلات گوارشی دارند سعی می کنند با استفاده از خوردن و نخوردن یک سری از غذا ها این مشکل را به حداقل برسانند. سندرم روده تحریک پذیر یکی از این مشکلات می باشد و می تواند نشانه های بسیار مختلفی را از خود نشان بدهد. یک سری از نشانه هایی که وجود دارد می تواند منجر به ایجاد ناتوانی در افراد شود. بسیاری از افرادی که به این مشکلات درگیر می شوند ممکن است با کاهش وزن نشانه های بیماری را کاهش دهند ولی این کار بسیار طاقت فرسا می باشد و به زمان بسیار زیادی نیاز است. این رژیم به شما کمک می کند بدون سخت ترین راه ها بتوانید این نشانه ها را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهید.

بهبود کیفیت زندگی

از فواید دیگری که این رژیم با خود به همراه دارد این است که می تواند کیفیت زندگی افرادی که به روده تحریک پذیر مبتلا می باشند را بهبود بخشد. برخی از تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است نشان داده اند که این رژیم می تواند سطح انرژی فردی را افزایش داده و از بروز خستگی و بی حالی پیشگیری خواهد کرد بنابراین می توان از این رژیم برای بهبود کیفیت زندگی خود استفاده کنید.

چه افرادی می توانند از فودمپ استفاده کنند؟

افراد مستعد برای این رژیم

یادتان باشد که همه افراد نمی توانند از این رژیم استفاده کنند و برای این که از این روش برای درمان مشکلات خود استفاده کنید نیاز است تا بیماری سندروم روده تحریک پذیر داشته باشید. این رژیم می تواند برای افرادی که سالم هستند یک سری مشکلات شدید ایجاد کند بنابراین قبل از این که از اینم رژیم غذایی استفاده کنید نیاز است تا با یک متخصص تغذیه مشورت کنید و ببینید که آیا رژیم انتخابی برای بدن شما خوب است یا خیر. اگر دارای این بیماری هستید و یک سری نشانه های خاصی را دارید می توانید از این رژیم غذایی استفاده کنید. این نشانه ها عبارتند از :

  • از بین نرفتن نشانه های روده تحریک پذیر
  • جواب ندادن تکنیک های کنترل استرس
  • داشتن تغذیه محدود نسبت به استفاده از الکل، کافئین و غذا های تند
  • داشتن دیورتیک
  • داشتن مشکلات شدید گوارشی ناشی از ورزش

دنبال کردن این رژیم

برای این که بتوانید این رژیم را دنبال کنید نیاز است تا سه مرحله آن را بلد باشید و برای این که بتوانید به درستی از آن استفاده کنید نیاز است تا با مرحله های مختلف این رژیم غذایی آشنا شوید.

مرحله اول

در مرحله ابتدایی رژیم فودمپ باید تمامی غذا های مضر را لیست غذاهایی که می خورید حذف کنید. برای این که بتوانید این کار را انجام دهید نیاز است تا از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. بسیاری از افراد به اشتباه گمان می کنند که برای همیشه باید از این غذاها دوری کنند با این حال کافی است سه الی هشت هفته از این غذاها دوری کنید و دوباره از آن ها استفاده کنید تا بتوانید بیماری خود را تحت کنترل در بیاورید. بعد از این که کمی نشانه های بیماری در شما بهبود یافت می توانید مرحله ای دیگر از این رژیم را انجام دهید.

مراحل رژیم غذایی فودمپ

مرحله دوم رژیم غذایی

در فودمپ باید بتوانید بازگشت یک سری از موادی که ترک کرده اید را به رژیم غذایی خود انجام دهید. این کار باید به صورت سیستماتیک انجام شود. این مرحله از کار تنها دو هدف دارد که یکی از آن ها این است که ببیند فرد چه میزان از این غذا ها را می تواند تحمل کند و دومین هدف بدست آوردن میزان فودمپ هایی می باشد که می توانید آن ها را تحمل کنید. در این مرحله باید تمامی غذاهایی که ترک شده اند را به صورت تکی و هر کدام را سه روز استفاده کنید.

بهتر است این مرحله را با کمک بک متخصص تغذیه انجام دهید تا مشکلی برای شما ایجاد نشود. کمک گرفتن از این رژیم تا مرحله دوم بی فایده می باشد و برای این که بتوانید نتیجه بسیار خوبی را از گرفتن این رژیم بدست بیاورید نیاز است تا مرحله پایانی آن را نیز انجام دهید. در نظر داشته باشید افرادی که دچار سندرم روده تحریک پذیر می باشند دچار یک سری نشانه هایی هستند که در بلند مدت می تواند تاثیرات بدی بر روی بدن داشته باشند بنابراین بهتر است از روش های درمانی آن استفاده کنید.

مرحله سوم

شخصی سازی و یا اصلاح این رژیم غذایی به شما کمک می کند تا بتوانید این رژیم غذایی را تا انتها به خوبی پیش ببرید. در واقع در مرحله دوم میزان غذاهایی که می توانید از آن ها استفاده کنید را پیدا کرده اید و در مرحله سوم می توانید به شخصی سازی آن ها بپردازید. برای این که بتوانید تنوع در رژیم غذایی خود ایجاد کنید و نسبت به قبل منعطف تر شوید نیاز است تا به مرحله سوم این رژیم غذایی دست یابید.

رژیم فودمپ

لیست خرید برای فودمپ

برای این که بتوانید به رژیم غذایی فودمپ دست یابید نیاز است تا بتوانید لیست غذاهایی که می توانید آن ها را تهیه کرده و استفاده کنید را بدانید. در واقع بسیاری از مواد هستند که شما می توانید به صورت روزانه و بدون این که به بدن شما آسیب برسد از این رژیم غذایی استفاده کنید.

  • پروتئین ها مانند گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، ماهی ها، گوشت بره، میگو و توفو
  • غلات کامل مانند برنج قهوه ای، گندم سیاه،ذرت، ارزن، جو دو سر، کیونو
  • میوه ها مانند موز، بلوبری، کیوی، لیمو، نارنگی و …
  • سبزیجات مانند جوانه لوبیا، فلفل سبز، هویج، بادمجان، کلم و گوجه فرنگی
  • انواع آجیل ها و دانه ها مانند بادام، بادام زمینی، گردو، دانه کتان، دانه چیا و دانه آفتابگردان
  • انواع لبنیات مانند پنیر چدار، پنیر بدون لاکتوز و پنیر پارمزان
  • انواع روغن ها مثل روغن آفتابگردان و روغن زیتون
  • نوشیدنی های متفاوت مانند چای سیاه، چای سفید، چای سبز، چای نعنا و آب
  • چاشنی هایی مانند ریحان، فلفل، زنجبیل، خردل، نمک، سرکه برنج سفید

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *