دسته ها
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳

با علائم سیری نوزاد آشنا شوید

  • منصوره رمضان زاده
  • ۱ فروردین ۱۴۰۱
  • ۰

تغذیه و شیر دادن به کودک از اصلی ترین نیازها در مراحل رشد او به شمار می رود که باید مادران توجه زیادی به آن داشته باشند تا نوزاد برنامه غذایی منظمی داشته و در روند تکامل خود دچار مشکل نشود. توجه به علائم سیری نوزاد برای مادران اهمیت فراوانی دارد چرا که کودک در مراحل ابتدایی زندگی خود به دلیل نداشتن مهارت صحبت کردن خواسته هایش را به صورت پیام های رفتاری نشان می دهد.

از جمله دغدغه های مهم مادران مسئله تغذیه کودک می باشد چرا که در ارتباط با سلامتی و روند رشد او بوده و باید نیازش به خوبی رفع شود تا مراحل تکامل خود را به بهترین شکل سپری نماید. اما موضوعی که در این زمینه اهمیت دارد نوع شیردهی به کودک است که باید مادران نسبت به زمان سیری و گرسنگی نوزاد اطلاعات لازم را داشته باشند. در همین راستا سعی داریم در این مطلب به منظور آگاهی شما عزیزان علائم سیری نوزاد را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.

آشنایی با علائم سیری نوزاد

به طور کلی نوزادان به دلیل عدم توانایی در تکلم و صحبت کردن قادر به بیان خواسته ها و نیازهای فردی خود نیستند و از طریق یک سری رفتار، حرکات و علامت ها با والدین خود ارتباط برقرار می کنند. یکی از این مسائل که می توان به آن اشاره داشت علائم سیری نوزاد می باشد که اغلب مادران نسبت به آن ها شناختی ندارند و معمولا نمی دانند در چه زمانی شیردهی را متوقف نمایند.

انواع علائم مختلف سیری نوزاد

بهتر است بدانید نیاز نوزادان به شیردهی در طول رشد جسمانی تغییر می یابد. نوزاد بایستی به میزان لازم و به دفعات مکرر شیر بخورد و تغذیه مناسبی داشته باشد. به طور معمول نوزادان پیش از این که کاملا احساس گرسنگی کنند نشانه هایی را از خود بروز می دهند که به معنای آمادگی آن ها برای خوردن شیر و یا غذا می باشد. مادران ضمن شناخت و آگاهی نسبت به نشانه های گرسنگی کودک بایستی به علامت های سیر شدن نوزاد نیز آشنایی و آگاهی کامل داشته باشند چرا که خوردن شیر زیاد موجب دل درد و نا آرام شدن کودک می گردد.

نشانه های اصلی سیر شدن کودک

مهمترین نشانه های سیری کودک

بیشتر خانم هایی که برای بار اول مادر شدن را تجربه می کنند در نگه داری از کودکشان دچار مشکل و سردرگمی می شوند و نسبت به این که کودکشان در چه زمانی گرسنه یا سیر می باشد درک و شناختی ندارند. علائمی در رابطه با سیر شدن نوزادان وجود دارد که مادر را در راستای متوقف کردن شیردهی از راه پستان یا شیشه شیر آگاه می سازد که در ادامه به بیان آن ها پرداخته ایم.

انواع نشانه های اصلی سیری کودک

متوقف شدن مکیدن پستان مادر :

اولین علامتی که بیانگر سیری کودک می باشد توقف مکیدن پستان یا شیشه شیر است. در برخی موارد امکان دارد کودک پستان را رها کند در صورتی که مادر پستان را داخل دهانش بگذارد و کودک گرسنه باشد مجددا آن را می مکد ولی در صورتی که پستان داخل دهان کودک قرار داده شد و میلی به شیر خوردن نداشت به معنای سیر بودن او می باشد.

بازیگوشی کردن :

وقتی که کودک گرسنه است تنها دغدغه ای که دارد رفع گرسنگی اش می باشد و هیچ گونه کار دیگری انجام نمی دهد و به هیچ عنوان نمی توان حواسش را به چیز دیگری پرت کرد. بنابراین زمانی که کودک سیر شود و دیگر تمایلی به خوردن شیر نداشته باشد به تدریج به بازیگوشی مشغول شده و با محیط پیرامونش ارتباط برقرار می کند.

نشانه های مختلف سیر بودن کودک

توقف گریه نوزاد :

با توجه به این که تنها وسیله ارتباطی کودک با محیط پیرامونش خنده و گریه کردن می باشد در نتیجه نوزادان اغلب احساس گرسنگی خود را به شکل گریه کردن بروز می دهند. بدین صورت زمانی که نوزاد احساس سیری کند گریه کردنش قطع می شود. از این نظر می توان توقف گریه نوزاد را علامتی از سیری کودک به حساب آورد. وقتی که کودک مشغول شیر خوردن است ولی گریه اش ادامه دارد باید دقت نمایید که کودک را به نحو صحیحی در آغوش گرفته اید چرا که مکیدن اشتباه پستان و گریه کردن در زمان شیر خوردن موجب وارد شدن هوا به درون معده نوزاد و ایجاد نفخ می گردد.

خوابیدن نوزاد :

از جمله نشانه های سیری نوزاد خوابیدن در زمان خوردن شیر است. برخی اوقات امکان دارد کودک در زمان شیر خوردن بخوابد، این نوع خوابیدن به معنای سیری کودک می باشد. در چنین وضعیتی بهتر است کودک را برای خوردن بقیه شیرش از خواب بیدار نکنید چرا که هر زمان احساس گرسنگی کند مجددا بیدار می شود.

مهمترین علائم سیری نوزاد

مکیدن آهسته :

زمانی که کودک گرسنه می باشد پستان مادر یا شیشه شیر را به صورت تند تند می مکد ولی هنگامی که کودک کم کم احساس سیری می کند به تدریج سرعت مکیدنش را کندتر می کند. این مکیدن آهسته پستان می تواند از جمله علائم سیری نوزاد به شمار آید.

پس زدن پستان یا شیشه شیر :

نوزادی که در زمان شیر دادن پستان مادر یا شیشه شیر را رد می کند و با وجود پافشاری مادر باز هم صورتش را برمی گرداند و یا با دست خود آن را پس می زند به معنی این است که سیر شده است. در صورتی که پس از سه مرتبه اصرار سینه مادر را رد کرد مطمئن باشید که کاملا سیر شده است.

اصلی ترین نشانه های سیری نوزاد

عوض شدن نوع مکیدن :

هنگامی که کودک گرسنه باشد به صورت واضح و آشکار پستان مادر را برای شیر خوردن می مکد. اگر کودک به میزان کافی شیر خورده باشد امکان دارد به منظور خروج شیر فشار کمی به نوک پستان وارد نماید و یا احتمال دارد به جای مکیدن پستان آن را گاز بگیرد یا بازیگوشی نماید.

رفع علائم گرسنگی :

به طور معمول کل نوزادان نشانه های یکسانی ندارند و با یکدیگر تفاوت دارند ولی زمانی که بعد از شیر خوردن علائم گرسنگی همچون گریه کردن، نق زدن، مکیدن دست، بی قراری نوزاد و … برطرف شد می توان پی برد که کودک کاملا سیر شده است. به عبارت کلی بهتر است به جای توجه به یک علامت خاص به انواع نشانه ها به منظور پی بردن به سیری نوزاد دقت شود.

خندیدن نوزاد :

تشخیص دادن لبخند کودک در نتیجه سیر شدن از شیر در ماه های اولیه تولد امکان دارد مقداری سخت باشد با این وجود نوزادان بعد از گذشت ۴ ماه در نتیجه سیر شدن حس رضایت مندی خود را به صورت لبخند زدن نشان می دهند. نشانه های سیری کودک در ماه های بعد از دو الی سه ماهگی سریع تر تشخیص داده می شوند.

عوض شدن نوع الگوی جسمانی کودک :

نوزادان در وضعیت گرسنگی دستان خود را گره زده و مشت می کنند و بعد از مدتی شروع به گریه کردن می کنند. این در صورتی است که کودک بعد از سیر شدن کامل دست و بدن خود را به حالت ریلکس در آورده و در اغلب اوقات دستان خود را بعد از سیر شدن به صورت باز نگه می دارد.

انواع علامت های سیری نوزاد

در این مطلب نشانه های اصلی و مهمترین علائم سیری نوزاد را به طور کامل شرح دادیم که امیدواریم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد و نهایت استفاده را از آن برده باشید. همچنین برای بی قراری نوزاد هنگام شیر خوردن و گریه های بی دلیل نوزاد می توانید این مطالب را دنبال کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *