دسته ها
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳

تفاوت شکایت کیفری و حقوقی در چیست؟

  • شقایق ایران دوست
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

در این مطلب قرار است شما را با تفاوت شکایت کیفری و حقوقی آشنا کنیم و شما می توانید به راحتی و با کم ترین هزینه شکایت نامه خود را تنظیم کرده و از بروز مشکلات پیچیده پیشگیری کنید.

برای این که بتوانید در دادگاه شکایت نامه ای تنظیم کنید نیاز است تا تفاوت شکایت کیفری و حقوقی را بدانید و متناسب با نیازهای خود شکایت هایتان را مطرح کنید. در واقع تنظیم کردن شکایت های حقوقی و کیفری در مکان های متفاوتی صورت می گیرد بنابراین بهتر است قبل از هر چیزی با این دو نوع شکایت آشنا شده و در نهایت بتوانید آن ها را از یک دیگر تشخیص دهید.

شکایت کیفری چیست؟

تفاوت شکایت کیفری و حقوقی چیست؟

برای این که بتوانید با این دو نوع شکایت را از یک دیگر تشخیص دهید ابتدا باید با تعاریف آن ها آشنا شده و در نهایت تفاوت های آن ها را به سادگی خواهید فهمید.

شکایت کیفری

شکایت کیفری بیان کننده این است که یک فرد با شکایت کیفری متهم به جرم است. معمولا در پرونده های جنایی پلیس ابتدا فرد متهم را دستگیر می کند و سپس به دادستان محل گزارش می دهد. بعد از آن دادستان تصمیم می گیرد که آیا به طور رسمی به اتهامات علیه فرد متهم رسیدگی کند  آن را نا دیده بگیرد. تصمیم دادستان به تمامی شواهد بستگی دارد و اگر شواهد علیه فرد کامل باشد می تواند به راحتی فرد را مجرم شمرده و در نهایت او را مجازات کند.

شکایت های کیفری معمولا با درخواست شکایت همراه با استشهاد شاکی آغاز می شود که عنوان استشهاد علت احتمالی نام دارد. قاضی اظهارات درج شده در درخواست و استشهاد نامه را بررسی می کند. در صورتی که قاضی قانع شود که علت کافی وجود دارد که فرد مرتکب جرایم معین شده باشد قاضی شکایت را امضا و صادر می کند. در موارد بسیار کمی شکایت منجر به صدور حکم بازداشت می شود. در موارد دیگر قاضی حکمی سازگار صادر می کند. شکایت های کیفری هستند را بدون حضور وکیل نیز می توانید انجام دهید.

تفاوت شکایت کیفری و حقوقی

شکایت حقوقی

برای شکایت حقوقی دادگاه مجازاتی در نظر نمی گیرد و فقط مرتکب عمل را به دادن حقوق قانونی دیگران یا انجام تکالیفش ملزم می سازد. در واقع برای این که بتوانید به حقوق قانونی خود دست یابید نیاز است تا از یک وکیل خوب در این زمینه کمک بگیرید تا اسیر دادگاه نشوید.

تفاوت شکایت حقوقی و کیفری

تفاوت های بسیاری بین این دو شکایت وجود دارد که آن ها را برایتان مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • شکایت های حقوقی را باید در برگه های مخصوصی بنویسید و آن ها را به دادگاه ببرید در صورتی که شکایت های کیفری را می توانید در هر نوع کاغذی که دوست دارید بنویسید و آن را ارائه کنید. در نظر داشته باشید که اگر شکایت های حقوقی را در برگه های مخصوص ننویسید مورد بررسی قرار نمی گیرد.
  • شکایت های کیفری را باید ابتدا به دادسرا ببرید در صورتی که شکایت های حقوقی را می توانید مستقیما از سمت دادگاه مورد بررسی قرار دهید.
  • برای شکایت های حقوقی نیاز است تا از یک وکیل کمک بگیرید در صورتی که شکایت های کیفری را می توانید به تنهایی پیگیری کنید.
  • در مورد بسته شدن پرونده ها نیز این دو نوع شکایت متفاوت می باشند. در واقع با پس گرفتن شکایت های کیفری باز هم ممکن است پرونده بسته نشود و همچنان ادامه دار باشد در صورتی که با پس گرفتن شکایت های حقوقی پرونده به صورت کامل بسته خواهد شد.

تفاوت در شکایت های مختلف

  • در شکایت های کیفری به فرد شکایت کننده شاکی و به فرد مقابل متهم گفته می شود در صورتی که در شکایت های حقوقی به فرد شکایت کننده خواهان و فرد مقابل خوانده گفته می شود.
  • برای این که افراد را به دادگاه دعوت کنند برگه هایی برای آن ها فرستاده می شود. این برگه ها در شکایت های کیفری احضاریه و در شکایت های حقوقی اخطاریه نام دارد.
  • اگر فردی که به دادگاه خوانده شده است به احضاریه ها و اخطاریه هایی که برایش می رود توجهی نشان ندهد در شکایت های کیفری او را جلب می کنند و در شکایت های حقوقی این چنین نمی باشد و اصلا منتظر او نمی مانند و حق را به خواهان می دهند.
  • در شکایت های کیفری خودتان می توانید اعتراض را به دادگاه ارائه دهید و برای انجام این کار نیازی به وکیل مدافع نمی باشد در صورتی که برای شکایت های حقوقی فقط وکیل است که می تواند تقاضای تجدید نظر بدهد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *