مشکل هایی که در کف پای فرد ایجاد می شود، موجب می گردد تا کف پا بخارد، و اگر به شکلی صحیح مداوا نگردد، بیمار هنگام راه رفتن دچار مشکلاتی شود. وقتی کف پای خود را بخارانید، سروتونین آزاد گردیده و در نتیجه با شدت بیشتری می خارد. که این روند ادامه دارد و ممکن است شما به پوست کف پای خود آزار رسانده و موجب وارد شدن لطمه به سلامتی این قسمت شوید. در این مطلب با راه های درمان قارچ کف پا آشنا خواهید شد.
آشنایی با درمان قارچ کف پا
قارچ پا و یا پای ورزشکار و یا «تینه آ پدیس» در واقع گونه ای عفونت می باشد که اغلب در میان انگشت های پا ایجاد می گردد. کسانی که بیشتر کفش های تنگ می پوشند؛ در نتیجه عرق بیشتری در قسمت پاها کرده و به میزان بیشتری در معرض این مشکل قرار می گیرند. این بیماری پا واگیردار به پاهای سایر افراد در صورت راه رفتن بر روی محیط آلوده و یا هرگونه تماس با آن است. در ادامه شما را با قارچ کف پا و راه های مداوای آن آشنا سازیم.
این بیماری عفونی با دیگر عفونت های قارچی همچون کچلی، خارش کشاله ران ارتباط قریب و نزدیکی دارد که با استفاده از داروهای ضد قارچی بدون نسخه همچون پماد قارچ کف پا درمان می شود؛ ولی معمولا عفونت دوباره بر می گردد. علاوه بر این دارو، و در صورت حادتر شدن مشکل می توانید به دکتر مراجعه نموده و از داروهایی که وی تجویز می نماید، استفاده کنید.
چه عواملی موجب ایجاد قارچ کف پا می شود؟
بیماری قارچ کف پا و یا همان پای ورزشکار در اثر قارچ به وجود می آید که موجب ایجاد خارش کشاله ران، کچلی می گردد. پوشیدن کفش و جوراب مرطوب و نیز فضاهای دارای رطوبت منجر به رشد و نمو قارچ های این قسمت می شود.عفونت قارچی در پا واگیردار است که از راه های برخورد و یا لمس شدن پا، همچنین ارتباط با مکان های آلوده به این قارچ در اثر راه رفتن و یا استفاده توسط فرد همچون کف زمین، حوله و کفش و جوراب می تواند سرایت کرده و انتشار یابد. از مکان هایی که بیشتر عامل انتشار این بیماری می باشند می توان به اتاق های پرو، سالن زیبایی، سالن کاشت ناخن، استخر شنا و … اشاره کرد.
انجام کارهایی مانند راه رفتن با پای برهنه در اماکن عمومی به ویژه در استخرها و دوش ها، رختکن، استفاده از کفش های تنگ، نم دار بودن کفش، جوراب و پا، عرق کردن زیاد در قسمت پاها، جراحت و آسیب های ناچیز بر روی پا و یا ناخن آن، همچنین به صورت مشترک بهره بردن از حوله، کفش و …. از دیگر عامل هایی هستند که موجب ایجاد این مشکل و یا تشدید آن می شوند. در رابطه با مبتلایان بیماری دیابت می توان گفت درصد بیشتری خطر ابتلا به این بیماری را دارند. و اما طبق آمار به صورت کلی درصد مردان مبتلا به این مشکل در مقایسه با زنان بالاتر است.
نشانه های قارچ کف پا چیست؟
گز گز کردن، تاول های روی پا، احساس سوزش میان انگشت های پا، خارش، پوسته پوسته شدن، ترک خوردن، خشکی پوست کف پا یا کناره های پا، زخم شدن روی پا، بیرون آمدن ناخن های پا و شکننده گردیدن پا، عوض شدن رنگ از نشانه های احتمالی این مشکل محسوب می شوند که در صورت مشاهده هر یک از آنها باید مشکل را جدی گرفته و پیگیری کنید.
مشکلات احتمالی بعدی قارچ پا
این بیماری عفونی ممکن است از پاهای شما به سایر بخش های بدن هم بسط یابد که اگر به دلیل خارش این قسمت، در آن خراش ایجاد ایجاد کنید، احتمال دارد این قارچ به دست های شما نیز سرایت کند. علاوه بر این در صورت بهبود نیافتن زودهنگام، قارچ های عفونی ناخن های پا را دچار نموده و موجب به وجود آمدن قارچ ناخن و پس از آن به کشاله های ران گردد که این موضوع امری شایع می باشد، چرا که قارچ امکان دارد به وسیله ی حوله و یا دست انتقال یابد.
چگونگی پی بردن به بیماری قارچ پا در صورت ابتلا
دکترها اغلب عفونت قارچ پا را از روی نشانه ها تشخیص داده و بر اساس آن دارو تجویز می کنند. اما اگر مطمئن نباشد، امکان دارد جهت پی بردن و تعیین درست تست پوستی (آزمایش آسیب های پوستی پتاسیم هیدروکسید متداول ترین آن) را تجویز نماید. به این صورت که بخشی کوچک از پوست آلوده به این قارچ را خراشیده و درون محلول «پتاسیم هیدروکسید» بگذارد. در طی این فرایند سلول های قارچی آلوده سالم مانده و سلول های طبیعی از بین می روند.
مداوای قارچ کف پا
اغلب برای مداوا دو روش مقابل شما قرار می گیرد که می توانید انتخاب نمایید، روش خانگی روشی ساده و در دسترس که البته طرفداران خودش را دارد، روش دوم مراجعه به پزشک متخصص و استفاده از داروهای تجویز شده و مفید برای مشکل می باشد. البته که در رابطه با قارچ کف پا نیز همین امر صدق می کند.
مداوا در منزل
- جهت مداوای قارچ پا بهتر است فرد مبتلا به صورت پیوسته هر دو پای خود را با استفاده از آب و صابون شست و شو دهد.
- همچنین بعد از شست و شو به خوبی خشک نماید، جهت حفظ کردن خشکی پاهای خود می توانید جوراب و کفش های خود را زود به زود تعویض نمایید.
- هر دو پای خود را درون سرکه یا محلول آب و نمک بگذارید تا تاول های آن از بین برود.
- از پوشیدن جوراب و یا کفش های مرطوب و نم دار برای مدت زمان طولانی اجتناب کنید.
- پس از پایان یافتن تمرینات ورزشی خود، کفش های خود را از پایتان بیرون آورید.
- همچنین حوله های به طور پیوسته شست و شو داده شده و به صورت مشترک استفاده نشود.
مراجعه به پزشک
معمولا قارچ عفونی پا به وسیله ی داروهای ضد قارچ موضعی همچون کلوتریمازول، تولنفتات، میکونازول، بوتنافین، تربینافین که البته می توان بدون نسخه نیز از داروخانه تهیه نمود، از این رو درمان شدنی می باشد. اما اگر با استفاده از این داروها مداوا نشد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا با استفاده از داروهای ضد قارچ دوز بالا(به صورت خوراکی) یا پماد ضد قارچ پوستی که توسط وی تجویز می گردد, درمان خود را قطعی کنید.
از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، از شما متشکریم. این مشکل یک بیماری خیلی جدی و خطرناک نبوده و نیاز به نگرانی خاصی نیست. اما باید مراحل درمانی لازم را همان طور که در مطلب بیان شد را از آشنایی تا تشخیص و درمان پیگیری و انجام دهید. برای آشنایی با درمان واریس پا و درمان کیست مچ دست بر روی لینک کلیک کنید.
منبع : آرگا