دسته ها
پنج شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

افزایش سرعت فتوشاپ با ۱۰ روش

  • شیوا فهیمی
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

اگر سیستم شما چندان قدرتمند نیست و روی آن نرم افزار فتوشاپ نصب دارید. می توانید با استفاده از روش هایی که در این مطلب گفته با روش های افزایش سرعت فتوشاپ آشنا شوید.

با توجه به این که نرم افزار فتوشاپ، منابع زیادی از سیستم را مصرف می کند، ممکن است سرعت آن در مواردی کند شود. از این رو در این مطلب قصد داریم شما را با چند روش افزایش سرعت فتوشاپ آشنا نماییم. با ما همراه باشید.

روش های افزایش سرعت فتوشاپ

نرم افزار فتوشاپ یک برنامه پیچیده است که منابع زیادی از رایانه را مصرف می کند. برای افزایش سرعت این برنامه می توان از یک رایانه قدرتمند کمک گرفت ولی همواره این کار مقدور نبوده و مقرون به صرفه نسیت. به این ترتیب ما در این مطلب به شما روش هایی را خواهیم گفت تا سرعت فتوشاپ افزایش پیدا کند.

قابل ذکر است برنامه فتوشاپ از جمله برنامه هایی می باشد که سال ها پیش مورد استفاده قرار گرفته شده و تا حالا به تدریج، با بروز رسانی های متعدد و امکانات بهتر و بیشتر سعی داشته سرعت کار و کارایی خود را برای استفاده کاربران افزایش دهد. این نرم افزار تاحدی ارتقا یافته که از یک برنامه ساده به یک برنامه قدرتمند تبدیل شده است.

سرعت این نرم افزار نوسان داشته که به نوع کاربری آن بستگی دارد. اولین کاری که بعد از نصب فتوشاپ باید اجرا کرد این است که پنجره تنظیمات اصلی برنامه را باز نموده و آن را مطابق سلیقه خود تنظیم نمایید. ولی همین نکته ساده یکی از مواردی است که اغلب طراحان کمتر به آن توجه می کنند.

با این کار می توان سبب بهبود کارایی برنامه فتوشاپ شد. به ویژه اگر از رایانه های نچندان قوی استفاده می کنید، تغییر تنظیمات پیش فرض این برنامه ضرورت پیدا می کند. اگر تاکنون این تنظیمات را تغییر نداده یا می خواهید تنظیمات قبلی تان را مجددا بررسی کنید. در ادامه با روش هایی که ذکر می شود؛ می توانید سرعت فتوشاپ را افزایش دهید.

۱. تنظیم حافظه RAM

هر چه برای برنامه فتوشاپ، حافظه بیشتری در نظر گرفته شود این برنامه عملکرد سریعتری پیدا می کند. در تنظیمات حافظه می توانید، میزان حافظه موجود برنامه فتوشاپ را مشاهده نمایید. به صورت پیش فرض فتوشاپ ۷۰ درصد حافظه را به کار می گیرد. برای بیشتر کاربران نسخه ۳۲ بیتی فتوشاپ، ۷۰ درصد برای کار بهینه کافی می باشد.

در صورتی که به حافظه بیشتری نیاز شد، سعی کنید ۵ درصد حافظه را را بیشتر کنید. استفاده از صد درصد حافظه موجود می تواند مشکلاتی را سبب شود. فتوشاپ یک منوی اختصاصی دارد که امکان می دهد عملکرد ویندوز را تغییر داده و اطمینان یابید که این برنامه به GPU و رم بیشتری دسترسی دارد.

جهت بررسی این مورد، اول برنامه فتوشاپ را در ویندوز، اجرا کرده بعد در منوبار روی گزینه Edit کلیک نموده و به perferences بروید.در این بخش گزینه performance را انتخاب نموده و آیکون Use Graphics Processer را فعال نمایید.

به صورت پیش فرض، فتوشاپ ۷۰ درصد حافظه رم موجود در سیستم را استفاده می کند. می توانید با کمک اسلایدر رم بیشتری را به آن اختصاص دهید. به طور کلی اگر میزان حافظه رایانه شما حدود ۲-۳ گیگابایت است و همزمان برنامه دیگری مانند مرورگرها، مدیا پلیر و … اجرا نمی شوند، می توانید آن را بین ۷۵-۸۰ درصد افزایش دهید. در غیر این صورت بهتر است این میزان را از ۵۰ درصد بالاتر قرار ندهید.

قابل ذکر است فتوشاپ به حافظه علاقه شدیدی دارد و اگر مراقبت نکنید ممکن است تا آخرین بیت سیستم شما را مصرف کند. از این رو میزان حافظه ای که به فتوشاپ اختصاص می دهید را محدود نمایید.

۲. تنظیم تاریخچه یا History

در اینجا تعداد مراحل تاریخچه باید تنظیم شود. احتمالا بارها و بارها از امکانات پالت تاریخچه استفاده نموده اید. این پالت ؛ فهرستی از مراحل اجرا شده روی عکس را در خود ذخیره می کند. می توان با گرفتن همزمان کلیدهای کنترل و حرف زد روی هر مرحله از داخل پالت، یک یا چند مرحله به عقب برگشت.

این قابلیت فتوشاپ بسیار کاربردی بوده ولی باید دقت داشت که ذخیره کردن تعداد زیادی مراحل می تواند سبب کند شدن سرعت فتوشاپ گردد. تعداد مراحل پیش فرض برنامه، ۲۰ مرحله بوده ولی برخی از کاربران می خواهند با بالا بردن این تعداد از تنظیمات اصلی برنامه، درصد خطا را موقع کار کاهش دهند.

با توجه به امکانات سیستمی که دارید می توانید از مسیر Edit >perferences> performance تاریخچه را تغییر دهید. پیشنهاد می شود در صورتی که میزان حافظه رایانه شما کمتر از دو گیگابایت است، به جای افزایش تعداد مراحل ذخیره از قابلیت اسنپ شات های پالت تاریخچه استفاده نمایید.

با محدود نمودن یا کاهش تعداد موارد ذخیره شده در نرم افزار فتوشاپ، در پنل تاریخچه می توان فضای دیسک را ذخیره نموده و عملکرد برنامه را بهبود بخشید. میزان فضای ذخیره شده با توجه به چند پیکسل عملکرد تغییر می یابد. فتوشاپ قادر است تا هزار حالت تاریخ را ذخیره سازد و عدد پیش فرض ۵۰ می باشد.

۳.تنظیم cache level

فتوشاپ از cache level برای نمایش سریع تصویر بهره می گیرد. اگر با فایل های کوچک یا متوسط کار میکنید سطح cache level را روی ۲ قرار دهید. در صورتی که فایل ها بزرگتر از ۱۰ مگابایت و بیشتر است، آن را روی ۴ و بیشتر قرار دهید. میزان بالاتر cache level سبب افزایش سرعت نمایش تصویر در برنامه فتوشاپ می شود.

میزان cache level به حجم داده ای پاسخ می دهد که فتوشاپ در یک زمان مورد پردازش قرار می دهد. برای تنظیم و تغییر cache level به مسیر Edit >perferences> performance بروید. تنظیمات cache level دقیقا زیر تنظیمات تاریخچه قرار دارند. این تنظیمات هیستوگرام و تایمی که طول کشیده تا تغییر اجرا شده روی یک عکس دوباره روی صفحه نمایش داده شود را تعیین می کند.

به صورت پیش فرش، ۶ مرحله برای cache level تعیین شده که این تعداد در نهایت می تواند تا ۸ مرحله افزایش پیدا کند. بدیهی است که افزایش این میزان، سبب افزایش سرعت پردازش تغییرات می شود. این تنظیمات به ویژه هنگامی که با عکس های با دقت بالا کار می کنید، بسیار تاثیرگذار است.

ضمنا هنگامی که روی سایز نمایش کوچکتر به طور مثال ۵۰ درصد کار می کنید باز هم این تنظیمات جهت پردازش عکس ها در سایر کوچکتر مورد استفاده قرار می گیرد. در مورد عکس های با دقت بالا، بهتر است میزان cache level را تا ۸ افزایش دهید. ولی اگر میزان حافظه رایانه شما زیاد نبوده و روی عکس های با دقت پایین (تا سه مگا بایت) مشغول کار هستید، بهتر است cache level را روی یک یا دو تنظیم نماید.

۴. تنظیم scratch disk

به صورت پیش فرض، اطلاعات فتوشاپ استور در درایو c ذخیره می شود. با این وجود می دانید که این درایو، درایو اصلی سیستم شما بوده و درگیر سایر برنامه ها نیز می باشد. این امر سبب کاهش سرعت فتوشاپ می شود. به این ترتیب می توان با ایجاد پارتیشن جدید یا استفاده از دیسک جدید آن را به عنوان scratch disk تنظیم نمود.

قابل ذکر است فتوشاپ به همان شکلی که از حافظه استفاده می کند، بخشی از حافظه ثابت رایانه را نیز به عنوان حافظه جانبی به کار می گیرد. برنامه فتوشاپ این حافظه را scratch disk نامیده که به صورت پیش فرض این حافظه از درایور ویندوز یا درایو سی کسر می شود.

در حالی که درایو سی به طور معمول فضای آزاد چندانی ندارد و استفاده از فضای خالی آن به عنوان scratch disk سبب کند شدن کل سیستم می گردد. از این رو بهتر است درایو پیش فرض را به یکی از درایورهای با فضای آزاد بیشتری تغییر دهید. همچنین درایوها را طوری تنظیم کنید که درایو سی آخرین درایو باشد.

۵. غیر فعال کردن پلاگین های نالازم حین راه اندازی فتوشاپ

کند شدن برنامه فتوشاپ ممکن است به دلیل یک پلاگین خراب باشد. ضمنا افزونه های زیاد هم سبب کاهش سرعت برنامه در سیستم می شوند. این نرم افزار، گزینه ای را جهت بارگذاری بدون افزونه دارد که می توانید به صورت زیر از آن بهره بگیرد. در صورتی که برنامه باز است، آن را کاملا بسته و بعد کلید شیفت را نگه دارید و برنامه را اجرا نمایید.

در هنگام راه اندازی، گزینه ای جهت رد شدن از بارگیری افزونه های اختیاری و شخص ثالث مشاهده خواهید کرد که با زدن گزینه yes می توانید بدون افزونه به استفاده از آن بپردازید.

۶. خاموش کردن قابلیت پیش نمایش فونت ها

کاربران این نرم افزار به ویژه طراحان به نصب فونت های زیادی روی سیستم خود علاقمندند تا هنگام کار به فونت های بیشتری دسترسی داشته باشند. وقتی در فتوشاپ، روی منوی فونت ها کلیک کنید با باز شدن این منو، پیش نمایشی از فونت های در دسترس به نمایش در می آید. خاموش کردن پیش نمایش فونت ها می تواند در افزایش کارایی برنامه فتوشاپ موثر باشد. برای این کار به مسیر Edit >perferences و سپس تایپ رفته و مشابه تصویر گزینه پیش نمایش فونت ها را غیر فعال کنید.

۷. ریست کردن فتوشاپ

شاید در طی مدت استفاده از فتوشاپ از عملکرد آن ناراضی باشید. در این صورت بهتر است تنظیمات فتوشاپ را به حالت اول ریست یا بازنشانی کنید. برای انجام این کار فتوشاپ را اجرا کرده و به مسیر Edit >perferences رفته و بعد منوی جنرال را باز کنید. در این قسمت ریست پریفنسس را انتخاب نموده و روی اوکی کلیک کنید.

۸. بستن برنامه های پس زمینه

به طور قطع در صورتی که سایر نرم افزارها از منابع رایانه شما زیاد استفاده کنند، فتوشاپ ممکن است در طی فرایند خروجی گرفتن با کندی عمل کند. به این ترتیب می توان با بستن برنامه های پس زمینه سبب افزایش سرعت برنامه فتوشاپ شوید. برای این کار کلید ویندزو را فشار داده و تسک منیجر را جستجو نمایید. برنامه ها و سرویس های درحال اجرا در پس زمینه را چک کرده و روی موارد نامرتبط کلیک نمایید و سپس کلید اِند تسک را در پایین بفشارید.

۹. بروز رسانی درایورهای گرافیک

جهت بروز رسانی درایورهای سیستم ابتدا کلید ویندوز را فشار داده و دیوایس منیجر را جستجو و اجرا کنید. در این بخش به طرف پایین اسکرول نموده و به قسمت GPU رفته سپس منو را باز و روی آن راست کلیک کنید. آخرین درایورها را از وب بروز رسانی نموده و مجددا از فتوشاپ استفاده کنید.

۱۰. خلوت سازی فتوشاپ

سعی کنید فتوشاپ را از امکانات جانبی فونت ها، قلم موها، استایل ها و …. که به صورت آماده در اینترنت برای دانلود فراهم است، خلوت نمایید. قرار نیست هر چه در دسترس بود را روی فتوشاپ نصب نمایید. نصب تعداد زیادی از پلاگین و الحاقات جانبی سبب کند شدن کارایی فتوشاپ می شود.

حرفه ای ها ترجیح می دهند فقط چند پلاگین روی فتوشاپ نصب داشته و از همان چند گزینه، نتایج فراوانی را به دست آورند.

امیدواریم که با استفاده از این روش ها سرعت برنامه فتوشاپ را افزایش داده باشد و با لذت و سادگی بیشتری از این نرم افزار محبوب و دوست داشتنی استفاده کنید.. همچنین پیشنهاد می شود برای آشنایی با نحوه افزایش کیفیت عکس در فتوشاپ و تنظیم و افزایش نور عکس در فتوشاپ  و دلایل مشکل باز نشدن فتوشاپ  روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *