دسته ها
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

بررسی خودرو کلوت، نسخه ایرانیزه و تقویت شده دایون v5

  • شیوا فهیمی
  • ۵ اسفند ۱۴۰۰
  • ۰

پیکاپ کلوت محصول شرکت مکث موتور(زیرمجموعه جدید گروه صنعتی ماموت) در کشور مونتاژ و عرضه می گردد. در این مطلب به بررسی خودرو کلوت از امکانات و قابلیت های آن اطلاعات زیادی به دست می آورید. با ما همراه باشید.

خودرو کلوت نسخه ایرانیزه دایون v5 می باشد که در ابتدای سال ۱۴۰۱ داخلی سازی آن به ۲۰ درصد خواهد رسید. این پکاپ محصول مکث موتور می باشد و به نظر می رسد قدرتمندترین پیکاپ دنده دستی کشور باشد. در ادامه به بررسی خودرو کلوت می پردازیم.       

بررسی خودرو کلوت مونتاژ شده شرکت مکث موتور

خودرو کلوت توسط شرکت مکث موتور که زیرمجموعه جدید گروه ماموت خودرو می باشد در ایران مونتاژ و ارائه می شود. پیکاپ کلوت نمونه ایرانیزه و تقویت شده دایون v5 است که گفته شده در ابتدای سال ۱۴۰۱، داخلی سازی این پیکاپ به ۲۰ درصد خواهد رسید و آنگونه که مکث موتور اعلام نموده تا دو سال آینده به ۳۰ درصد هم می رسد.

واژه کلوت در اصل از ترکیب دو واژه کل به معنای آبادی و لوت که نام کویر زیبای ایران می باشد، حاصل شده است. پدیده کویر به خاطر فرسایش بادی و آبی ایجاد شده و کلوت بزرگترین عارضه طبیعی کلوخی دنیا محسوب می شود. نام این خودرو از کلوت های شهداد و کوهه مُند گرفته شده است که علاوه بر اصالت فارسی مصداق وقار ،ابهت و سرسختی هم می باشد.

به علت وجه شباهت در خصوصیاتی مانند استقامت و منحصر به فرد بودن این خودرو، کلوت نام گرفته است. شرکت مکث موتور در حقیقت زیر مجموعه گروه خودروسازی ماموت خودرو محسوب می شود که نخستین پیکاپ شرکتش را کلوت نامیده است. در تعریف دیگری کلوت به برجستگی های بین شیارهای نعلی شکل بیابان اطلاق می شود و از آنجا که این خودرو هم برای آفرود در بیابان و بیراهه ها  تولید شده، نام کلوت برای آن انتخاب شده است.

پیکاپ کلوت همان خودرو دایون v5 است و خودرو دیگر دایون هم به اسم دایون y5 توسط خودروسازی ایلیا عرضه خواهد شد که در نمای روبرو بسیار به یکدیگر شبیه هستند. به هر صورت دایون v5 پیکاپ شاسی مستقلی است که روی خط  تولید مکث خودرو قرار گرفته و با اسم کلوت به بازار شلوغ پیکاپ ها روانه می شود.

ناگفته نماند دایون v5 با اسامی دیگری مانند کیتون v و دانگ فنگ یوفنگ p16 هم در بازارهای چین و برخی کشورها ارائه می شود ولی مکث موتور تصمیم گرفت محصول خود را با نامی ایرانی و متناسب با نوع کاربری این پیکاپ آفرودر دو دیفرانسیل به میدان روانه کند. به هر روی آنچه به نام مکث موتور کلوت می شناسیم در واقع همان دایون v5، فودی f22 یا دانگ فنگ p16 است.

می توان گفت خلا بزرگ بازار وانت بارهای دو کابین دو دیفرانسیل کشور سرانجام بعد از سال ها، با ورود این خودرو به بازار احیا شود. یافته های حاکی از آن است که مکث موتور تصمیم داشت تیراژ خود را در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰۰ دستگاه رسانده و سهم بازار را در سال ۱۴۰۱ به ۵۰ درصد برساند.

در ادامه باید اشاره کرد قابلیت حمل بار ۹۵۰ کیلوگرم برای پیکاپ مونتاژی داخلی که از پیشرانه قدرتمند بهره می برد، احتمالا برای نخستین بار مشتریان یک محصول چینی را در این سگمنت راضی نماید. ضمنا این مورد به همراه قیمت رقابتی می تواند به سادگی کلوت را در صدر جدول فروش کشور قرار دهد.  با بررسی خودرو کلوت با ما همراه باشید.

طراحی زیبا و نسبتا چشم نواز

هر چند طراحی امری سلیقه ای است و اجرای جذاب آن در انواع پیکاپ ها دشوار می باشد ولی با نگاهی کلی به ظاهر خودرو کلوت می توان گفت زیبا و دلنشین به نظر می رسد. بررسی ها نشان می دهد عرض بیشتر، ابعاد بار بزرگتر این خودرو نسبت به رقبای آن در این کلاس بی شک یک مزیت محسوب می شود.

طراحی نمای بیرونی مکث موتور کلوت بخصوص در نمای جانبی و استایل کلی بدنه، به طرز زیبا و دلنشینی از پرچمداران مطرح جهانی مانند فورد رنجر ۲۰۱۵ الهام گرفته و به عنوان یک پیکاپ شهری، ظاهری نسبتا چشم نواز را در نگاه بیننده به نمایش می گذارد. در بررسی نمای جلو خودرو کلوت، جلو پنجره ای و چراغ های کنار آن طوری طراحی شده اند که سبب قاطع و مهربان به نظر رسیدن ظاهر خودرو شده اند.

طراحی سپر نسبتا ساده بوده ولی فرم دهی روی آن تلاش دارد تا حالتی استخوانی- عضلانی برای تمام چهره ایجاد کند. در نمای کناری خودرو شاهد استفاده از خطوط ملایم در طراحی اتاق و شیب ستون های جلو می باشیم که به همراه طرح متعادل فریم شیشه ها، قوس گلگیرها ،سایز مناسب رینگ ها و حجم پردازی های جزئی فرمی تقریبا زیبا و خوش تراش را برای محصول جدید ماموت رقم زده است.

در بررسی نمای عقب خودرو کلوت، شاهد آن هستیم که این پیکاپ به پیروی از وانت پیکاپ های این کلاس، فرمی نسبتا ساده داشته ولی در این میان، طرح سپر و چراغ ها تا حدودی متفاوت طراحی شده است. دستگیره درب صندوق هم در میانه تعبیه شده تا باز و بسته کردن آن تقریبا راحت انجام شود.

در مجموع هر چند روند طراحی خودرو کلوت را در بیشتر پیکاپ های داخلی شاهد هستیم و هیجان چندانی در آن دیده نمی شود ولی نمی توان به سادگی و کاربردی بودن این طراحی انتقاد داشت. البته که طراحی پیکاپ های روز دنیا بسیار مدرن و بروز است ولی با توجه به رقبای داخلی می توان از این نظر برای خودرو کلوت نمره قبولی در نظر گرفت.

عرض خودرو کلوت ۱۶۱۰ میلی متر است که نسبت به رقبای داخلی به همراه کاپرا بیشترین رقم را در بین رقبا به خود اختصاص داده است. در ضمن اتاق بار کلوت ۵۳۰ میلی متر است که بیشترین عمق را نسبت به رقبا دارد. هر چند این اعداد برای استفاده شخصی زیاد اهمیت ندارد ولی برای کاربردهای سازمانی مهم می باشد که ممکن است بعدها برگ برنده ای برای کلوت محسوب شود.

کابین ساده و کمی شلوغ

در بررسی فضای داخلی  خودرو کلوت می توان این طور بیان کرد که با ورود به کابین ، این حس القا می شود که چینش المان های داخلی بخصوص در قسمت داشبورد، کمی شلوغ است. البته به طور کلی طراحی داشبورد زیاد شلوغ و پیچیده به نظر نمی رسد و وجود یک ساعت آنالوگ در ناحیه بین دریچه های تهویه، یک تقلید خام از محصولات لوکس محسوب می شود و حضورش چندان منطقی به نظر نمی رسد.

البته ظاهر این ساعت توسط ماموت خودرو حذف شده است و نمایشگر مالتی مدیا به حالت ایستاده درآمده تا شیوه طراحی داشبورد اندکی جذاب دیده شود. بین طراحی غربیلک فرمان پشت آمپرها نیز با خودرو جک s5 شباهت وجود دارد. داشبورد از پلاستیک خشک است و استفاده از حجم زیادی پلاستیک خشک در طراحی امروزی به ویژه در رقابت با برخی خودروها برای دایون نکته منفی محسوب می شود.

البته که استفاده از نمایشگر بزرگ ۹ اینچی لمسی تاحدودی از سادگی کابین کاسته است. ضمنا فاصله بین دو محور خوب خودرو سبب شده تا سرنشینان عقب فضای مناسبی را تجربه کنند و به راحتی سه نفر در صندلی های عقب جای می گیرند. ضمنا استفاده از روکش چرمی صندلی ها اندکی به لوکس شدن فضای داخلی کمک کرده است.

کلیدهای متعدد روی بخش میانی داشبورد هم این بخش را شلوغ نموده احتمالا حین رانندگی تاحدودی سبب سردرگمی راننده شود. غربیلک فرمان فرم نسبتا خوش دستی داشته و فرم سیلندری نشانگرهای پنل کیلومتر شمار به همراه نمایشگر دیجیتال میان آن ها، نمایی اسپرت و نسبتا جذاب را برای راننده هنگام رصد اطلاعات مورد نیاز به وجود می آورد.

در مجموع کابین خودرو چنگی به دل نزده و ساده می باشد. و هنوز چینی ها تمرکز خود بر تولید یک نمای داخلی دوست داشتنی از کلاس وانت معطوف نداشته اند. کیفیت متریال و سبک طراحی کابین، همچنان تداعی کننده وانت های عرضه شده در سال های گذشته می باشد. هر چند سعی زیادی شده تا با استفاده از تریم تزئیناتی نقره ای و مشکی پیانویی، دوخت بخیه قرمز رنگ صندلی ها، سیستم مالتی مدیا، نمایشگر بزرگ ۹ اینچی اندکی حال و هوای مدرن پیدا کند.

مشخصات فنی

بررسی ها حاکی از آن است که در ابتدا مکث موتور می خواست خودرو کلوت را با پیشرانه ۲ لیتری ارائه دهد ولی با کمی تاخیر، سرانجام کلوت با یک پیشرانه ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر توربوشارژر به بازار روانه شد تا برگ برنده ای جدی نسبت به رقبای داخلی داشته باشد.

این پیشرانه محصول شرکت میتسوبیشی با کد ۴k22d4t می باشد که توسط سیستم پرخوران نصب شده قادر است توانی معادل ۲۱۵ اسب بخار نیرو را ارائه دهد و حداکثر گشتاور تولیدی آن هم ۳۲۰ نیوتن متر می باشد.این نیروی تولیدی توسط گیربکس ۶ سرعته دستی به چرخ های جلو و عقب منتقل می شود.

به این ترتیب کلوت، پیکاپ دو دیفرانسیل متوسط بوده و ساختار اتاق آن مستقل از شاسی است. ضمنا برخی جزئیات فنی گیربکس خودرو نیز متناسب با شرایط محیطی ایران با تغییر همراه شده است. ضمنا ضریب خروجی دیفرانسیل این پیکاپ، هم نسبت به سایر مدل های نصب شده در دایون v5 متفاوت می باشد.

در بررسی ها مشخص شد تنظیم نوع انتقال قدرت به چرخ های جلو و عقب خودرو کلوت به صورت الکتریکی صورت می گیرد. پیکاپ کلوت با وزن ۱۹۲۰ کیلوگرم می تواند یک تن بار را با خود حمل نماید. ضمنا فضای بار این خودرو نسبت به رقبا از بیشترین عمق بهره می برد.

همانطور که در بررسی ها مشخص شد خودرو کلوت شاسی مستقل است تا نخستین ملزومات اصلی یک پیکاپ را جهت آفرود فراهم کند. در ضمن مشابه رقبایی مانند جک t8 و آمیکو آسنا این خودرو نیز دارای قفل دیفرانسیل بوده و سه حالت مختلف برای تنظیمات آن در نظر گرفته شده است.

وزن بار قابل حمل خودرو یک تن گزارش شده است که همراه با آمیکو آسنا بیشترین وزن بار قابل حمل در میان رقبا را به خود اختصاص داده اند. تعلیق های استفاده شده روی محور عقب نیز فنر شمش بوده که در واقع بهترین و تنها مکانیسم مناسب برای پیکاپ های شاسی مستقل می باشد که می خواهند بارهای سنگین حمل کنند. ناگفته نماند ترمزهای جلو خودرو دیسکی و عقب، کاسه ای می باشند.

امکانات و تجهیزات خودرو

در بررسی امکانات خودرو کلوت شاهد مانند سیستم ورود و استارت بدون کلید، صندلی برقی راننده، آینه های تاشو مجهز به گرمکن، کروز کنترل، سیستم مولتی مدیا به همراه ۸ عدد بلندگو، نمایشگر لمسی ۹ اینچی مجهز به دوربین دید عقب، سیستم روشنایی روز، سیستم تهویه مطبوع اتومات، رول بار فلزی، روکش چرمی صندلی ها و فرمان، رینگ های اسپرت آلومینیومی ۱۷ اینچی، سیستم کنترل پایداری (esc)، هستیم که سبب شده کلوت در بازار کنونی وانت ها در صدر قرار گیرد.

از دیگر امکانات و تجهیزات این خودرو می توان به سیستم های کمکی abs, cbs, bas اشاره کرد که خودرو را در حرکت های جاده ای یاری می رسانند. کلوت فقط از دو عدد کیسه هوا برای سرنشینان جلو بهره می برد و  برای آن زاپاس فول رینگ، زاویه ورود ۲۹ درجه، زاویه خروج ۲۴ درجه، کلیدهای کنترلی روی سیستم صوتی، تنظیم برقی صندلی در ۶ جهت، رکاب جانبی آلومینیومی و … در نظر گرفته شده است.

رقبای خودرو

تقریبا بعد از توقف تولید نیسان پیکاپ پارس خودرو، بازار خودروهای پیکاپ دو کابین دو دیفرانسیل به نوعی به فراموشی سپرده شده بود. فقط تعداد کمی از خودروها در این سگمنت اقدام به نوسازی بازار نمودند که کاپرا بهمن موتور و آسنا آمیکو فقط دو تن از مشهورترین آن ها می باشند.

ولی اخیرا پی بردند که پتانسیل فروش و سهم بازار این سگمنت خودرویی بیش از آن چیزی است که تصور می شده است. از این رو اکنون شرکت های متعددی وارد این عرصه شده تا محصولاتی از این کلاس را به بازار روانه کنند. مکث موتور برای کلوت قیمتی حدود ۸۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته است که فروش آن از آبان ماه با شرایط تحویل فوری یک ماهه شروع شد.

گارانتی خودرو سه سال یا ۶۰ هزار کیلومتر در نظر گرفته شده و به رنگ های مشکی، نقره ای ، سفید و آبی قابل سفارش می باشد. البته با توجه به رنگ کردن بدنه روی خط تولید، احتمالا کلوت با رنگ های بیشتری به بازار عرضه می شود. از ویژگی های مهم این خودرو تجهیز آن به قدرتمندترین پیشرانه بنزینی استفاده شده در وانت های چینی بازار کشور می باشد.

دیگری مربوط به ابعاد قابل توجه و بازه وزنی قابل حمل درخور توجه حدود یک تن خودرو می باشد که نوعی برتری تکنیکی محسوب می شود. سومین مورد هم بازه قیمتی رقابتی انتخاب شده برای آن می باشد. هر چند این رقم ، مبلغ کمی محسوب نمی شود ولی نسبت به بسیاری از رقبای هم رده خود ارزانتر بوده یا از نظر فنی فاکتورهای بیشتری برای ارائه دارد.

بررسی ها حاکی از آن است به زودی خودرو کلوت در مقیاس وسیعی به بازار روانه می شود و فقط آن زمان است که می توان به قضاوت خودرو در برابر رقبای نو ظهورش اقدام کرد. از مهمترین رقبای فعلی کلوت در بازار می توان به جک t8 کرمان موتور، کاپرا بهمن موتور، فوتون ایران خودرو دیزل، آمیکو آسنا ارس خودرو دیزل اشاره کرد. کلوت به بازار پر رقابت ۵ هزار دستگاهی وانت ها وارد شده تا با برگ های برنده خود این رقابت را جذابتر نماید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *