دسته ها
یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲

آموزش هواگیری پکیج و تنظیم فشار بار پکیج دیواری

  • حکیمه فهیمی
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
  • ۰

در این مطلب از آرگا با آموزش شیوه هواگیری پکیج به صورت مرحله به مرحله در خدمت شما عزیزان هستیم. به این ترتیب شما می توانید هواگیری پکیج را خودتان انجام دهید.

یکی از کارهایی که باید قبل از شروع فصل سرد سال برای راه اندازی سیستم گرمایشی انجام داد، هواگیری پکیج می باشد. در این مطلب شیوه خالی کردن هوا پکیج به صورت مرحله به مرحله آموزش داده می شود.

آموزش هواگیری پکیج و دلیل انجام آن

پکیج نوعی سیستم گرمایشی است که امروزه بسیار پرطرفدار شده است. برای این وسیله گرمایشی هر ساله باید یک کار مهم صورت گیرد و آن تخلیه هوا پکیج می باشد، چرا که وجود هوا درون لوله های آب موجب اختلال در عملکرد دستگاه شده و اجازه عبور آب را نمی دهد.

از این رو یکی از اموری که باید قبل از شروع فصل سرما به آن اقدام کرد، تخلیه هوا پکیج دیواری می باشد تا هم سیستم راه اندازی شود و هم بازده آن افزایش پیدا کند. شیوه تخلیه هوا پکیج در برندهای مختلف تقریبا یکسان بوده ولی مراحل متعددی دارد که باید به دقت صورت گیرد. در ادامه شما با شیوه تخلیه هوا این دستگاه در سه برند مختلف آشنا خواهید شد، البته قبل از قبل از آن به علت انجام این کار و همچنین رعایت نکاتی بعد از تخلیه هوا اشاره می شود.

بیشتر افراد به اشتباه تنظیم کردن فشار پکیج را تخلیه هوا اطلاق می کنند در حالی که هواگیری یعنی تخلیه هوا از سیستم در صورتی که در دستگاه پکیج دیواری، تخلیه هوا را قطعه ای به نام ایرونت (شیر هواگیری) اجرا کرده که کاملا اتومات بوده و کاربر نقشی در انجام آن نخواهد داشت.

  •  آرون گروپس
  •  مبل و میز

دلیل خالی کردن هوا پکیج

خالی کردن هوا این دستگاه جهت کارکرد بهتر آن بوده و معمولا باید قبل از شروع فصل سرما صورت گیرد زیرا در زمستان عملکرد پکیج، بیشتر می شود. به این دلیل پکیج دیواری را تخلیه هوا می کنند تا هوای درون لوله ها در عملکرد دستگاه اختلالی ایجاد نکند و اگر آب به طور کلی قطع شده یا سرد و گرم می شود و به هر لحاظ پکیج برای گرم  کردن آب به درستی عمل نمی کند، این کار صورت می گیرد.

در صورتی که هواگیری پکیج انجام نشود با مشکلات زیر مواجه می شوید.

  • آب خروجی از دستگاه، گرم و سرد می شود.
  • صدای زیادی در پکیج و رادیاتورها  ایجاد شده که آزاردهنده خواهد بود.
  • آب خروجی از پکیج سرد خواهد بود.
  • آب خروجی خوب گرم نمی شود.
  • حرارت خروجی از شوفاژ، گرم و سرد می شود.
  • پکیج خاموش شده و روشن نمی شود.
  • رادیاتور و شوفاژها به طور یکنواخت گرم نشده و یا کلا سرد هستند.

معمولترین ایرادی که در پکیج ها مشاهده شده این است که پکیج روشن بوده ولی شوفاژهای موجود در خانه سردند. بر اساس طرز کار پکیج این ایراد به دلیل حبس شدن هوا در مدار آب گرم شوفاژ می باشد از این رو تخلیه هوا باید صورت گیرد. هواگیری پکیج ایران رادیاتور و دیگر برندها به معنای خروج هوای اضافی از دستگاه و تنظیم فشار آن می باشد.

این کار با توجه به عمر دستگاه و مدل پکیج می تواند در بازه های مختلفی صورت گیرد. با انجام به موقع و اصولی تخلیه هوا می توان طول عمر دستگاه را بیشتر نمود و هزینه های مصرف انرژی را تا حدود زیادی کاست. قابل ذکر است یکی از علت های وجود هوا در لوله های شوفاژ، رها شدن گاز در لوله های فلزی می باشد که تحت تاثیر مجاورت با آب و هوا اکسید اکسید شده اند.

از این رو در ساختمان های قدیمی که لوله کشی شوفاژ آن با لوله های فلزی می باشد، نیاز به این کار بیشتر خواهد بود. معمولا پکیج طبقه های بالایی آپارتمان ها، بیشتر از طبقه های پایین به تخلیه هوا احتیاج پیدا می کند. زیرا سطح آب در سیستم گردش آب گرم پکیج و رادیاتورها پایین تر می باشد.

دقت کنید که هواگیری موتورخانه مرکزی توسط شیر هواگیری اتومات شوفاژ صورت می گیرد و اکثر شوفاژهای عادی به هواگیری نیاز دارند.

شیوه تخلیه هوا پکیج دیواری

قبل از هر چیز توصیه می شود اگر اولین بار است که می خواهید این کار را انجام دهید،؛ ابتدا مراحل را با دقت مطالعه و بعد هر مرحله را با صبر و حوصله اجرا کنید.

عموما تمام پکیج های دیواری ایران رادیاتور، بوتان و سایر برندها از یک شیوه مشخص  با اندکی تفاوت برای تخلیه هوا پکیج و ضمنا تخلیه هوا رادیاتور پکیج استفاده می کنند. کافی است دستورالعمل زیر را به دقت مطالعه و اجرا کنید.

  • فشار صفحه بار (Bar) باید روی عدد ۲ قرار گرفته باشد. زیرا پس از تخلیه هوا، افت فشار زیادی رخ می دهد.
  • پکیج را روی حالت خاموش یا stand by قرار داده و پس از هوا گیری پکیج، رادیاتورهای داخل ساختمان را نیز هواگیری شود.

برای هوا گیری پکیج مراحل زیر را دنبال کنید

۱. ابتدا لوله آب گرم را باز کنید تا پکیج روشن گردد( پکیج را روی حالت زمستان یا گرم کردن قرار دهید).

۲. در ادامه پیچ هوا گیری دستگاه را که معمولا در انتهای پمپ پکیج حضور دارد، پیدا کرده و با یک پیچ گوشتی باز کنید. پیچ را خلاف جهت عقربه های ساعت چرخانده تا باز شود.

۳. موقع باز کردن پیچ پکیج، آب همراه هوا از دستگاه خارج می شود. آب خروجی بسیار داغ بوده از این رو برای جلوگیری از سوختگی، موارد ایمنی را رعایت کنید.

۴. جهت جمع آوری آب خروجی، یک دستمال نانو یا دستمال میکروفایبر را که میزان جذب بالایی دارد را زیر پیچ هوا گیری پکیج قرار داده یا از یک سطل و ظرف مناسب استفاده کنید.

۵. خارج شدن آب از پکیج با صدا همراه بوده از این رو نگران نباشید و بعد از کاهش صدا و یکنواخت شدن فشار آب خروجی، تخلیه هوا پکیج رو به اتمام خواهد بود.

۶. اکنون پیچ پمپ را در جهت عقربه های ساعت چرخانده تا بسته شود. دقت کنید که پیچ را کاملا محکم نمایید.

۷. مرحله پایانی. تخلیه هوا پکیج تمام شد. به طور معمول پس از این کار به تخلیه هوا رادیاتورهای ساختمان یا اتاق ها نیز باید اقدام کرد. بعد از تخلیه هوا پکیج و رادیاتورها، باید فشار پکیج را مجددا تنظیم نمود.

برای هواگیری رادیاتور مراحل زیر را دنبال کنید

به طور معمول پس از تخلیه هوا پکیج ضروری است که رادیاتورهای نصب شده در اتاق ها، سرویس های بهداشتی و … نیز تخلیه هوا شوند. رادیاتور، پنل فلزی است که جریان آب گرم درون آن، هوای محیط را گرم می نماید. به این ترتیب پس از بررسی تنظیمات پکیج دیواری پیشنهاد می شود از نزدیکترین رادیاتور به پکیج کار را شروع کنید.

البته این مورد شاید چندان مهم نباشد ولی عمدتا به طور استاندارد توصیه شده که به خاطر جریان سریع آب گرم، اول نزدیکترین رادیاتور به پکیج هوا گیری شده و به ترتیب رادیاتورهای دیگر.

۱. ابتدا یک ظرف کنار رادیاتور قرار داده تا آب خروجی از آن وارد ظرف شده و اطراف رادیاتور خیس نشود.

۲. در ادامه با پیچ گوشتی یا پیچ مخصوص، پیچ بالایی رادیاتور را باز نموده و صبر کنید هوای آن خارج گردد. دقت کنید که پیچ زیاد باز نشود، زیرا آب زیادی خارج خواهد شد.

۳. بعد از این که مقداری آب خارج شد، پیچ را سفت کرده و این کار را برای همه رادیاتورهای منزل که سرد هستند، انجام دهید.

۴. با اتمام هواگیری رادیاتور یا شوفاژ ها باید فشار پکیج دیواری را نیز چک کنید و اگر لازم شد، مجددا آن را تنظیم نمایید.

نکته: توصیه می شود در فرایند راه اندازی پکیج و رادیاتورها، جهت هواگیری بهتر و ساده تر، برای شوفاژ کمی شیب در نظر گرفته شود که عموما حدود ۰.۵ سانتی متر مناسب خواهد بود.

تنظیم فشار بار پکیج دیواری

در صورت پایین آمدن درجه bar پکیج، به زیر عدد یک معمولا فشار سوییچ آب، فعالیت سیستم را تا هنگامی که فشار بار روی ۱.۵ بار قرار نگیرد با اختلال همراه می کند. از این رو برای تنظیم فشار پکیج دیواری مراحل زیر را دنبال کنید.

۱. در صورت خاموش شدن و کار نکردن پکیج، باید فشار بار چک شود. فشار بار توسط یک گیج مشخص شده و جایگاه استاندارد عقربه آن همواره باید بین ۱-۱.۵ بار باشد.

۲. از طریق باز کردن شیر پرکن خلاف جهت عقربه های ساعت می توانید فشار بار را بالا ببرید و بعد از این که عقربه به ۱.۵ بار رسید، به سرعت شیر پرکن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا بسته شود.

قابل ذکر است شیر پر کن با شیرهایی که در زیر پکیج تعبیه شده و توسط شیلنگی به زیر پکیج متصل شده اند، کاملا فرق دارد و برای دیدن آن باید حتما خم شده و زیر دستگاه را مشاهده کنید. در این حالت با شیر کوچک گردی روبرو می شوید که ولوم پلاستیکی به رنگ مشکی یا آبی دارد. ضمنا قبل از ترک محل حتما از بسته بودن کامل این شیر مطمئن شوید.

توجه داشته باشید ممکن است بخاطر کاهش فشار آب ورودی ساختمان، بالا آمدن عقربه فشار بار به کندی انجام شود در این صورت می توان پکیج را روی حالت زمستان قرار داد تا پمپ پکیج شروع به کار کرده و این عمل به پر کردن فشار بار کمک کند. در مواقعی باید تا اواخر شب صبر کرد تا فشار آب ورودی ساختمان افزایش یابد.

در ادامه شیوه تخلیه هوا پکیج های بوتان، ایران رادیاتور و آریستون ارائه می شود.

پکیج بوتان

در این قسمت شیوه تخلیه هوا پکیج بوتان ارائه می شود که یکی از سازندگان معتبر در زمینه تولید سیستم گرمایشی می باشد.

  • ابتدا پکیج را روشن و بعد شیر زیر پکیج را باز نموده تا هوا خارج شد.
  • سپس شوفاژها را هواگیری کنید که بهتر است شیر خروجی را شل کرده تا آب به طور ناگهانی خارج نشود و زیر آن یک ظرف یا دستمال قرار دهید تا اطراف شوفاژ ها خیس نشود.

  • هنگامی که هوا خارج شد، شیرهای شوفاژ را کاملا محکم کرده و شوفاژ را روشن کنید.
  • برای اطمینان از تخلیه هوا سیستم گرمایشی می توانید، شیر زیر پکیج را شل کرده تا مقداری آب از آن خارج گردد و مطمئن شوید که تخلیه هوا دستگاه به درستی صورت گرفته است.

در صورتی که خودتان قادر به انجام این کار نیستید می توانید از مراکز تخصصی نصب، تعمیر و سرویس پکیج ها کمک بگیرید.

پکیج ایران رادیاتور

به طور کلی یکی از مشکلاتی که مصرف کنندگان پکیج ایران رادیاتور بعد از مدتی با آن روبرو می شوند این است که فشار پکیج کاهش یافته و دستگاه خاموش می شود. پکیج دیواری به طور همزمان هم گرم کردن آب مصرفی را بر عهده دارد و هم باید آب درون رادیاتورها را گرم کند. از این رو برای این که عمر قطعات پکیج افزایش یابد سیستم طوری طراحی شده که آب مصرفی به طور مستقیم گرم نشود از این رو دستگاه به میزان قابل توجهی کمتر رسوب می گیرد.

قابل ذکر است بیشتر ایرادات پکیج ایران رادیاتور با روش ساده ای مانند ریست کردن دستگاه یا تعویض شیر بای بس پکیج برطرف می شود. نحوه تخلیه هوا پکیج ایران رادیاتور مشابه بوتان می باشد. تخلیه هوا این پکیج هم دو مرحله دارد.

۱. ابتدا شیر زیر پکیج را باز کرده و اجازه دهید آب به همراه هوا خارج شده و تا زمانی که هوا خارج نشده آن را نبندید.

۲. در ادامه شوفاژها باید هواگیری شود. به این صورت که خروجی را باز کرده و یک ظرف زیر پیچ قرار داده و منتظر بمانید تا هوا به همراه آب از همه شوفاژها خارج شده  و بعد پیچ را محکم ببندید.

هنگام تخلیه با استفاده از دستگاه مانومتر، فشار آب را بررسی کنید که باید بین ۱.۵ تا ۲ بار باشد. در آخر کار پکیج را دوباره تخلیه هوا نموده و بعد راه اندازی کنید.

پکیج آریستون

هواگیری آریستون نیز مشابه دیگر برندها بوده ولی برای آشنایی مجددا توضیح داده می شود.

۱. در نخستین مرحله باد پکیج هوا گیری شده که از طریق باز کردن شیر خروجی زیر دستگاه صورت می گیرد و تا زمانی که هوای موجود خارج نشود نباید آن را بست.

۲. در مرحله بعدی باید رادیاتورها را نیز هواگیری نمود. به این ترتیب شیر خروجی را نیمه باز کرده و صبر کنید تا هوا همراه با آب از رادیاتور خارج شده و بعد آن را ببندید.

نکته: در صورتی که بعد از هواگیری فشار پکیج بالا رفت عموما در کنار رادیاتور اصلی ساختمان، یک شوفاژ دیواری هم نصب است که به حوله خشک کن معروف است. از این رو با تخلیه هوای حبس شده حوله خشک کن می توان نگرانی از بابت افزایش فشار پکیج را برطرف کرد.

در صورت تمایل برای آشنایی با هواگیری آب گرمکن دیواری، همچنین فواید و مضرات حوله خشک کن روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *