دسته ها
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

با دلیل شوری دهان آشنا شوید

  • شقایق ایران دوست
  • ۱ بهمن ۱۴۰۰
  • ۰

در این مطلب شما را با دلیل شوری دهان و بیماری هایی که منجر به این مشکل می شوند آشنا مس کنیم و روش هایی را به شما پیشنهاد می دهیم تا بتوانید آن ها را از بین ببرید.

دلیل شوری دهان با توجه به بیماری های مختلفی می باشد که ممکن است هر فردی دچار آن شود. در ادامه شما را با علت های این مشکل آشنا خواهیم کرد تا بتوانید سریع تر بیماری و یا اختلالی که منجر به این شوری در دهان می شود را تشخیص داده و برای درمان آن اقدام کنید.

علل شوری دهان

دلیل شوری دهان چیست؟

در برخی از موارد شوری دهان ممکن است طبیعی باشد و همیشه نیازی به این نیست که بخواهید به پزشک مراجعه کنید با این حال بهتر است تمامی چیزهایی که باید در رابطه با این مشکل بدانید را برایتان بررسی خواهیم کرد.

قطره های بینی

یکی از ساده ترین دلایلی که می تواند منجر به ایجاد طعم شوری در دهان شود استفاده از قطره های بینی است. در نظر داشته باشید زمانی که از این قطره ها استفاده می کنید این مواد از طریق مجاری بینی به گلو راه می یابد و باعث شور شدن بزاق فرد مصرف کننده خواهد شد. برخی از داروها هستند که شما می توانید بدون نسخه پزشک آن ها را از داروخانه ها تهیه کرده و با استفاده مداوم از آن ها به همراه قطره های بینی این مشکل را از بین ببرید. از قطره های بینی بیشتر برای درمان حساسیت ها، درمان مشکلات سینوسی و سرماخوردگی استفاده می شود.

دیابت

یکی از بیماری هایی که می تواند منجر به ایجاد طعم شوری در دهان شود دیابت است. در واقع دیابت باعث می شود که در دهان اختلال چشایی ایجاد شود و این اختلال می تواند منجر به ایجاد طعم شوری، تلخی و ترشی در دهان شده و مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. زمانی که اختلالات چشایی برایتان ایجاد می شود ممکن است به بیماری های لثه و بیماری های حفره های دهانی مبتلا شوید. شوری دهان تنها یکی از عوارض بیماری دیابت بر روی بدن می باشد و مشکلات دیگری مانند خشک شدن دهان به صورت مداوم به دلیل بالا بودن قند خون، سوزش دهان و به اصطلاح نوروپاتی از دیگر مشکلاتی هستند که دیابت برای افراد به همراه دارد.

خشکی دهان از علت های اصلی شوری دهان است.

خشک شدن دهان

از دلیل شوری دهان می توان به خشک شدن آن اشاره کرد. در واقع این مشکل می تواند ناشی از استفاده داروها، پیری و مصرف زیاد دخانیات باشد. نشانه های دیگری که به همراه خشک شدن دهان برایتان ایجاد می شود می توان به چسبندگی دهان، غلیظ شدن بزاق، بوی بد دهان، گلو درد های شدید، گرفتگی صدا و زبان شیاردار اشاره کرد. برای این که این مشکل را از بین ببرید و بتوانید سلم تر از قبل زندگی کنید کافی است تا یک سری نکاتی را رعایت کنید و سبک زندگی خود را بهبود بخشید. این نکات عبارت است از :

  • عدم استعمال دخانیات
  • شستشوی دهان با دهان شویه
  • نوشیدن آب به صورت منظم در روز
  • جایگزین کردن میوه ها و سبزیجات به جای غذا های شیرین و نمک دار
  • استفاده از آدامس های بدون قند برای بالا بردن ترشح بزاق

دهیدراته شدن بدن

زمانی که آب بدن بیش از حد معمول شود بدنتان دهیدراته می شود. در واقع این کمبود آب می تواند به صورت ناگهانی و یا به تدریج برایتان ایجاد شود بنابراین بهتر است قبل از وقوع چنین مشکلی با نوشیدن آب به صورت منظم در طی روز از بروز این مشکلات پیشگیری کنید. نشانه ها کمبود آب در بدن شامل تکرر ادرار، تیره شدن ادرار، خستگی شدید، سرگیجه و تشنگی بیش از حد می باشد. نوشیدن ۸ لیوان آب در طی روز به شما کمک می کند تا از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کنید با این حال اگر ورزش می کنید و یا در روز های آفتابی و گرم قرار دارید بهتر است آب بیشتری بنوشید.

عفونت دهان و شور شدن مزه آن

عفونت دهان

عفونت لثه ها یکی از ساده ترین مواردی می باشد که می تواند منجر به شوری دهان شود. این عفونت ها معمولا به زودی از بین می روند ولی با این حال باز هم ممکن است در صورت تشدید شدن و یا ادامه دار شدن مشکلات بسیاری برایتان ایجاد کنند. التهاب در لثه ها و عفونت های دهانی معمولا با بوی بد دهان همراه خواهند شد و به تدریج دندان های شما شل خواهند شد و ممکن است حتی بیفتند.

خونریزی دهان

زمانی که شما موادی مانند چیپس ها را می خورید ممکن است دهان شما زخم شده و خونریزی پیدا کند بنابراین بهتر است قبل از این که چنین مشکلاتی برایتان ایجاد شود بیشتر مراقب خود باشید. در نظر داشته باشید که خونریزی یکی از اصلی ترین دلیل های شوری دهان می باشد و مزه خون به طور کلی کمی شور است و می تواند بر روی بزاق فرد تاثیر بگذارد.

دلیل شوری دهان

رفلاکس اسید

طعم شور و یا ترش دهان می تواند نشانه های رفلاکس اسید معده و یا صفرا باشد. در واقع این رفلاکس می تواند منجر به راه یافتن اسید معده به مری شده و رفلاکس دیگر می تواند منجر به راه یافتن صفرا از روده به معده و مری شود. این مشکلات دارای نشانه های خاصی می باشند و از این نشانه ها و علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • درد بسیار شدید در بالای شکم
  • سوزش معده به صورت مکرر
  • حالت تهوع شدید
  • سرفه شدید و گرفتگی صدا
  • کاهش وزن بی دلیل

نکته : برای درمان این مشکلات بهتر است نگاهی به زندگی خود داشته باشید و سعی کنید قبل از این که مشکلات دیگری برایتان ایجاد شود همین بیماری ها و مشکلات ساده را درمان کنید.

دلیل شوری دهان

اگر از این مطلب رضایت داشتید می توانید در ادامه با کلیک بر روی لینک های زیر مطالبی را در مورد آفت دهان و درمان زخم دهان مشاهده کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *