اگر مادربرد در کیس با موفقیت نصب شده باشد، به نحوی که پردازنده، رم و هارد و کارت گرافیک نصب شده اند، مرحله آخر نصب کانکتور صفحه سیستم و کابل کیس رایانه است. این مطلب به آموزش نصب کابل های کیس می پردازد.
آموزش نصب کابل های کیس و اتصال کانکتور پنل جلویی به مادربرد
چنانچه موفق شده اید که مادربرد را به درستی در کیس رایانه نصب کنید، به نحوی که پردازنده، رم، هارد و کارت گرافیک نصب شده باشند، مرحله پایانی کار، اتصال کانکتور پنل سیستم و کابل های کیس رایانه می باشد. اگر با نحوه انجام این کار آشنایی ندارید، در ادامه مطلب نصب کابل های کیس آموزش داده می شود.
ولی پیش از آن لازم است با کابل های موجود در سیستم آشنا شوید.
- کابل power sw که مسئول کلید پاور بوده و سیستم با آن روشن و خاموش می شود.
- کابل reset ws که مسئول کلید ریست رایانه بوده و سبب ریستارت سیستم می شود.
- کابل power led , -power led+ (ممکن است این دو با هم ترکیب شوند): این سیم برای فعال نمودن چراغ led جلوی پنل مورد استفاده قرار گرفته و خاموش یا روشن بودن رایانه را نشان می دهد.
- کابل usb که جهت فعال نمودن پورت های usb جلو کیس مورد استفاده قرار می گیرد.
- کابل speaker or HD Audio که جهت فعال سازی پورت هدفون و میکروفون استفاده می شود.
طریقه اتصال و نصب کابل های کیس به مادربرد
برای شروع آموزش نصب کابل های کیس به مادربرد لازم است که ابتدا مکان کانکتور پنل سیستم را روی مادربرد بیابید. توسط این کانکتورها می توان برخی از کنترل های پنل جلویی مثل کلید پاور و چراغ های ال ای دی را نصب کرد. این کانکتورها به طور معمول بسیار کوچک بوده و دارای برچسب هایی می باشند. ولی شما می توانید از دفترچه مادربرد سیستم خود جهت پیدا کردن کانکتورها بهره بگیرید. به طور کلی شما به موردی شبیه تصویر زیر نیاز دارید.
چنانچه به لیه مادربرد سیستم نگاه کنید متوجه کانکتورهای کوچکی با برچسب هایی مثل HDD LED, PWR LED و … می شوید. این برچسب ها را می توان در پایین همه پین هایی که در گوشه سمت راست مادربورد هستند، ببینید. پس از این که کانکتور پنل سیستم را پیدا نمودید، وقت آن است که هدرهای مربوطه را بیابید. این هدرها کابل های بسیار کوچکی می باشند که دارای سوکت های پلاستیکی بوده و اگر به هر یک از کابل ها به دقت نگاه کنید روی آن برچسب هایی نظیر PWR SW, HDD LED+, HDD LED-, PLED+, PLED- , RST SW را مشاهده خواهید کرد.
در صورتی که به هر کانکتور توجه کرده باشید، علامت + و – را روی آن خواهید دید که اگر اشتباها این کانکتورها را وصل نمایید، عمل نخواهند کرد. در اینجا مجددا به دفترچه مادربرد سیستم نیاز پیدا می کنید تا از نصب اشتباه کابل ها جلوگیری شود. با این حال همه کاری که باید صورت گیرد این است که سر کابل ها را روی پین های فلزی نهاده و به آرامی فشار دهید. کار سختی نخواهد بود، فقط به کمی دقت احتیاج است.
پس از اتصال مادربرد باید به صورت تصویر زیر درآمده باشد.
نصب کابل های اسپیکر، هدفون و میکروفون به مادربرد
در ادامه نحوه نصب و اتصال کابل های اسپیکر، هدفون و میکروفون کیس به مادربرد می پردازیم. در این مرحله باید اتصال جک های میکروفون و هدفون به پنل جلوی رایانه صورت گیرد. کابلی که برای این کار باید استفاده نمایید به برچسب HD AUDIO مجهز است و ممکن است سیمی به اسم AC`97 به آن متصل شده باشد.
نگران نباشید. این سیم برای مادربردهای قدیمی که فاقد اتصال HD Audio هستند؛ مورد استفاده قرار می گیرد و شما می توانید به راحتی آن را نادیده بگیرید. در ادامه باید این کبل را به هدر مادربرد که گاهی مواقع با برچسب AAFP دیده می شود و گاهی دارای برچسب JAUD1 می باشد، وصل نمایید.
این هدر به طور معمول در پایین مادربرد و غالبا در کنار هدرهای USB 2 جای دارد. مشابه موارد قبل نحوه اتصال، بسیار ساده بوده و تنها کافی است که کابل را روی پین ها قرار داده و خیلی آهسته فشار دهید.
در پایان کار، اگر کیس دارای اسپیکر یا بلندگو است روی مادربرد باید هدری به اسم SPEAKER را پیدا کرده و از آن برای فعال سازی بلندگوی پنل جلو سیستم بهره بگیرید.
نصب پورت USB جلوی کیس به مادربرد
اکنون زمان آن رسیده که پورت های USB پنل جلوی کیس را فعال نمایید. به طور کلی USB چهار پایه دارد که یک پایه برای تغذیه مثبت و یک پایه برای اتصال به زمین یا تغذیه منفی و دو پایه دیگر جهت انتقال اطلاعات به کار گرفته می شود. حال ممکن است چهار کابل جداگانه که دارای برچسب های D+,D-,5V+, GROUND است را داشته باشید و یا احتمالا یک کابل چسبیده به هم داشته باشید که روی قسمت پلاستیکی آن برچسب USB درج شده است.
مادربرد سیستم شما نیز ممکن است یک یا هر دو پورت USB 2, USB3 را دارا باشد. اگر پورت USB3 پنل جلوی کیس را به هدر USB 2 مادربرد وصل نمایید، موجب کاهش سرعت پورت می شوید. پس باید در اتصال پورت ها به هدرها بسیار دقت کنید.
معمولا در مادربردها فقط یک هدر USB 3 حضور دارد (تصویر بالا). ولی می توان چند هدر USB 2 را در مادربرد مشاهده کرد(مشابه تصویر زیر). اگر به تمام این هدرها احتیاج ندارید، نزدیکترین کانکتوری که به حفره سینی مادربرد قرار گرفته است را انتخاب نمایید.
ممکن است در مادربرد سیستم خود هدرهای یو اس بی تایپ سی هم داشته باشید که در تصویر زیر می توانید آن را مشاهده نمایید. تمام مادربردها کانکتورهای یو اس بی تایپ سی را ندارند.
امیدواریم که آموزش نحوه نصب و اتصال کابل های کیس به مادربرد مفید واقع شده باشد. در پایان از این که همراه این مطلب از مجله آرگا بودید از شما سپاسگزاریم و پیشنهاد می شود برای آشنایی با نحوه ضبط صدا در کامپیوتر و لپ تاپ ، کنترل کامپیوتر با گوشی و نصب هارد دوم روی سیستم روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا