دسته ها
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳

تاثیر بازی خشن بر کودک و شناخت پیامدهای مخرب آن

  • منصوره رمضان زاده
  • ۲ آبان ۱۴۰۰
  • ۰

دغدغه بسیاری از والدین در رابطه با استفاده کودکان از بازی های رایانه اثرگذاری آن ها بر روی روحیه و جسم آن ها می باشد و با توجه به این که این بازی ها روز به روز در بین کودکان طرفداران زیادی پیدا کرده و حاوی محتواهای مختلفی می باشد والدین باید نسبت به تاثیر بازی خشن بر کودک خود مطلع بوده و از مضرات ناشی از آن پیشگیری نمایند.

از جمله سرگرمی های اصلی کودکان و نوجوانان در دنیای امروزه بازی های رایانه ای می باشد که با توجه به پیشرفت تکنولوژی روز به روز تنوع آن ها بالاتر رفته و گسترش می یابند و از آنجایی که زمان و انرژی اغلب کودکان در اوقات فراغت صرف این بازی ها می شود باید والدین نسبت به فواید و آسیب های آن توجه کافی داشته باشند. در همین راستا قصد داریم در این مطلب به منظور آگاهی شما عزیزان به بررسی تاثیر بازی خشن بر کودک بپردازیم.

انواع تاثیر بازی خشن بر کودک

بررسی تاثیر بازی خشن بر کودک

به طور کلی می توان گفت مسئله ای که در رابطه با بازی های کامپیوتری یا هوشمند برای کاربران به ویژه قشر کودک و نوجوان حائز اهمیت می باشد تاثیرگذاری آن ها از لحاظ مختلف است. بنابراین والدین باید نسبت به تاثیر بازی خشن بر کودک خود آگاهی کامل داشته و با نظارت کامل و اطلاعات کافی در این زمینه از آسیب های احتمالی این گونه بازی ها بر روی فرزند خود جلوگیری نمایند.

بازی های رایانه ای در واقع این ویژگی را دارند که بتوانند در رشد و بهبود فکری کودکان و نوجوانان کمک کننده باشند و یا برعکس عاملی برای رواج یافتن خشونت، کم فعالیتی و فساد در آن ها شوند. شناسایی و آگاهی نسبت به این عوامل می تواند به والدین در انتخاب صحیح بازی های رایانه ای کمک شایانی کند. در حقیقت اغلب تحقیقات انجام شده در این زمینه آثار مخرب این بازی ها را بر روی قدرت ادراک، احساسات و رفتار های پرخاشگرانه مورد تایید قرار داده اند.

 

پیامدهای خطرناک بازی های خشن برای کودکان

موارد مورد توجه والدین در رابطه با بازی های خشونت آمیز

  • بررسی و پژوهش درباره بازی پیش از خریداری آن
  • اولویت و برتر قرار دادن تفریحات و گردش های واقعی به جای بازی های خشونت آمیز و مجازی
  • بالا بردن سواد رسانه ای والدین و کودکان
  • هم بازی شدن با کودک
  • بکار بردن راه حل های موسسه ملی بازی های کامپیوتری
  • بکارگیری رسانه جانشین قابل اطمینان برای کودکان و نوجوانان
  • توجه به بازی های تصویری خلاقانه و معمایی و سوق دادن کودکان به سمت این بازی ها
  • ارتباط بیشتر و صحیح والدین با فرزندان خود و گذراندن وقت زیادی با آن ها به منظور استفاده کمتر از بازی های دیجیتالی توسط کودکان
  • توجه به کودک و عدم رهاسازی و تنها بازی کردن او برای ساعت هایی طولانی با این گونه بازی های مخرب به منظور کاهش مضرات ناشی از آن

عوارض بازی های رایانه ای خشن برای بچه ها

تاثیرات و دلایل تمایل کودکان به بازی های خشونت آمیز

بهتر است بدانید که بازی های خشن رایانه ای تاثیرات مختلفی را بر روی کودکان می گذارد که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته ایم.

  • ایجاد قدرت کاذب ماورایی و تخیلی
  • ظاهر سازی در انواع رفتارهای ارادی و غیرارادی
  • انجام دادن فعالیت های غیرممکن در جهان واقعی
  • یادگیری به همراه ترغیب به خشونت و تندخویی
  • همدلی و در نهایت یادگیری و تربیت و پرورش بر طبق منافع بنیادهای تولید کننده بازی
  • تخریب روحیه و دنیای کودکانه

عوارض و مضرات بازی های دیجیتالی خشن

این گونه بازی ها آسیب های جسمی و روحی فراوانی از قبیل محدود کردن ارتباطات خانوادگی، کند شدن ذهن و مغز، شدت یافتن حس خشونت، منزوی شدن و گوشه گیری، پایین آمدن نمرات و افت تحصیلی در مدرسه را به دنبال دارد.

در حقیقت باید گفت خشونت خصلت اصلی و جنبه منفی این دسته بازی ها می باشد که عواملی همچون نابود سازی، خراب کردن اموال، کشتار موجودات زنده، دعوای تن به تن با قصد صدمه زدن جسمی، افزایش صدا به منظور ایجاد ترس، تخریب و تعویق انداختن اشیا از نمونه های بارز و قابل رویت این بازی ها بوده که در آن ها وجود دارد.
عوارض بازی های دیجیتالی برای بچه ها

اصلی ترین نکته قابل تامل در رابطه با این بازی ها محتوای خشونت آمیز آن می باشد که می تواند کاربران را به طرز شدیدی مورد تاثیر قرار دهد و واکنش های بیرونی مخربی را سبب شود. البته ارتباط نشان دادن خشونت با رفتار افراد به شکل کاملا قطعی به اثبات نرسیده است و همین موضوع موجب شده موسسه تولید کننده هر چه زیادتر به ساخت این بازی ها بپردازند. بدین منظور محققان بایستی با تجزیه و تحلیل مقدار اثرگذاری این گونه خشونت ها بر جوانان توصیه های علمی و قانونی ملزم در این رابطه را ارائه نمایند. جواب تحقیقات انجام شده در ساخت و عرضه این بازی ها تاثیرگذار خواهد بود.

انواع تاثیرات بازی رایانه ای بر روی کودکان

از دیگر مشکلات این بازی ها می توان به بروز نوسانات هیجانی و رفتاری که نتیجه غرق شدن در این بازی ها می باشد اشاره کرد. بازی های دیجیتالی با جذب نمودن و گیرایی بالایی که دارند و نشان دادن اسلحه های متنوع و تشویق به سرعت زیادتر و همچنین نمایش تصاویر خشونت آمیز بستر را برای ایجاد مضرات و عوارض مختلف این بازی ها برای کودکان و نوجوانان مهیا می کنند. از طرفی دیگر کودکان با وابستگی نسبت به کاراکترهای مطرح در بازارهای بازی های دیجیتالی به تقلید و الگوبرداری از آن ها می پردازند و تمایل دارند مانند آن ها لباس بر تن کنند و با اسلحه های همچون سلاح آنان به انجام بازی مشغول شوند.

طبق تحقیقات انجام شده کسانی که بیش از حد مشغول انجام بازی های دیجیتالی هستند همواره نسبت به دیگران میزان افسردگی و نگرانی بیشتری دارند. به طور معمول کودکان بیشتر در معرض واکنش های خشونت بار اجتماعی می باشند و حتی خطر اعتیاد را نیز امکان دارد به همراه داشته باشد. تاثیر بازی خشن بر کودک بسیار گسترده بوده که از جمله علائم بیماری های رفتاری در فردی که بیش از اندازه بازی دیجیتالی انجام می دهد می توان به عصبانیت های بدون علت، اضطراب بیش از اندازه و استرس اجتماعی اشاره کرد.

مضرات و تاثیر بازی خشن بر کودک

نکات و توصیه های مهم

  • سعی کنید سیستم بازی یا رایانه را در اتاق خواب فرزندتان نگذارید.
  • میزان زمان بازی کردن را محدود نمایید.
  • فرزند خود را ترغیب نمایید تا با دوستان خود بازی کند و یا مشغول کارها و فعالیت های دیگری شود.
  • سعی کنید تا جای امکان با فرزند خود همبازی شوید و از این بازی لذت و بهره کافی را ببرید.
  • به توضیحات و اطلاعات بازی و رده سنی مناسب برای بازی توجه نمایید.
  • در رابطه با محتوا و اتفاقات بازی از فرزند خود پرسش نمایید.
  • از کودکان درخواست نمایید تا تکالیف خود را پیش از انجام بازی تمام کنند.

تاثیرات بد بازی های دیجیتالی برای کودکان

در مطلب ارائه شده نکات و موارد مهم تاثیر بازی خشن بر کودک و وظایف والدین در این زمینه را شرح دادیم که امیدواریم برایتان مفید و سودمند بوده باشد. برای  شناخت راه های جلوگیری از عصبی شدن کودکان و اهمیت نقش اسباب بازی در تربیت کودکان می توانید از این مطالب دیدن نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *