دسته ها
سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

خواص پیاز عنصل و کاربردهای دارویی جالب این گیاه

  • مریم صبوری
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
  • ۰

گیاه عنصل با نام دیگر اسقیل از انواع گیاهان سوسنیان بوده که در هوای سرد دوام دارد. خواص پیاز عنصل بسیار کاربردی که در جهت ریزش مو و تنگی نفس و سرمازدگی دست و پیسی بسیار مفید است.

پیاز عنصل گیاهی چند ساله می باشد که از علف تشکیل شده و از خانواده سنبل بوده و در امتداد سواحل مدیترانه ای رشد می کند. ترکیباتی که موجب ایجاد غده در گیاه می شود برای اهداف دارویی در لایه داخلی گیاه دیده می شود. از خواص پیاز عنصل می توان در موارد استفاده در درمان انواع بیماری های ریوی اشاره کرد. که برای افراد دارای آسم و مبتلایان به سرفه و برونشیت مزمن بسیار مفید است. در ادامه مطالب همراه مجله آرگا باشید.

فواید و خواص پیاز عنصل

آشنایی با خواص پیاز عنصل

این گیاه بسیار ادرار و قاعدگی آور است که افراد باردار نباید به هیچ عنوان از آن استفاده نمایند چون موجب سقط جنین می شود. از خواص پیاز عنصل می توان در جهت مقوی معده، رفع خون مردگی زیر پوستی، رفع تنگی نفس، بیماری سیاتیک، سرفه کهنه، درد شقیقه، درد مفاصل، صرع، گرفتگی مجاری ادراری، سنگ مثانه، سردرد اشاره کرد که بسیار مفید هستند. با خوردن پیاز عنصل پخته و ۲ قاشق عسل می توانید درد های معده، درمان سوء هاضمه، سرفه کهنه، یرقان، مشکل دفع بول، مشکل تنفسی و ناراحتی های معده را رفع و تقویت کنید.

خواص پیاز عنصل چیست؟

همچنین با پاشیدن آب برگ برروی پیاز های آن می توانید جوشانده ای ساخته تا از حشرات در امان بمانید. مرهم کوبیده آن که با کمی عسل و گوگرد ترکیب شود برای تاول های ترشح دار پوست که دچار کچلی و خارش می شود سودمند است. پماد پیاز عنصل با حنا و زفت برای معالجه دانه های سر اطفال که به آن ها سودا یا کپه می گویند موثر است. همچنین پختن در سرکه برای از بین بردن موش ها کاربردی بوده و برای دوری مگس و شپش و مورچه این گیاه را کوبیده و در محل لانه هایشان بگذارید که بسیار نتیجه بخش است.

گیاه عنصل چیست؟

مشخصات ظاهری گیاه عنصل

پیاز عنصل با نام گیاه گلدار در خانواده گیاهان سیل دریایی و اسقیل شناخته می شود که این گونه با نام مختلفی مثل: پیاز ساقه ای، پیاز عنصل، پیاز دریایی معروف است. برگ هایی شبیه به برگ نرگس دارد که در فصل بهار گل می دهد و اغلب در دمای سرد دوام می آورند. پیاز عنصل جزو گیاهان دارویی بوده که سمی است و باید با احتیاط از آن مراقبت شود. از عنصل سفید و ترکیبات خالص آن می شود به عنوان داروی قلبی استفاده کرد که در نوع قرمز آن یک سم حیوان کش وجود دارد.

این گیاه از خانواده سوسنیان و لاله ها می باشد که دارای پیاز بزرگ و حجیم بوده و در شنزار های سواحل دریا می رویند. قسمت پیازی شکل آن در داخل خاک و قسمت دیگرش بیرون از خاک قرار دارد. که موقع پژمرده شدن برگ ها و ساقه مولد از وسط پیاز خارج می گردد. این ساقه گل های کوچکی بوده که به رنگ سفید و متمایل به خاکستری به شکل فشرده در گل قرار دارد که به صورت خوشه های دراز شکل است. هر گل آن دارای پوششی مرکب از شش قطعه بیضی بوده که پرچم هایش دارای مادگی و دوازده تخمک است. برگ هایش بیشتر در بهار به چشم می خورد که دارای ظاهری دراز با کناره های صاف و منتهی به نوک تیز است و قسمت فشرده آن روی پیاز قرار دارد.

تمام خواص پیاز عنصل

پیاز عنصل و تقویت و رشد مو

در طب سنتی آمده که برای درمان و پیشگیری از ریزش مو و افزایش روند مو نقش ویژه ای دارد، که کمی زمان بر خواهد بود. یکی از خواص منحصر به فرد پیاز عنصل در رابطه با ریزش مو سکه ای بوده که برای درمانش از ریشه گیاهی استفاده می شود. کسانی که ریزش مو سکه ای دارند و پوست سر سفت و سختی دارند که به حالت چرم گونه است می توانند از این گیاه استفاده کنند. هنگام ریزش مو که ریشه ضعیف شده و پوست قرمز رنگ می شود استفاده از پیاز عنصل برای ریزش مجدد موها بسیار کاربردی است.

همه چیز درباره پیاز عنصل

کاربرد این پیاز در جهت ساخت دارو

یکی از عملی ترین کار های این گیاه در جهت ساخت دارویی به نام شربت صدری است که از ترکیب پیاز عنصل و سرکه و عسل به دست می آید. پیاز عنصل برای درمان تنگی نفس مفید بوده و برای از بین بردن رطوبت بدن بسیار موثر است. چنانچه می خواهید ابرو هایی پرپشت و ضخیم داشته باشید از روغن عنصل که از پیاز آن به مدت ۱ سال در روغن زیتون و کنجد گذاشته شده استفاده نمایید. که موجب تحریک و تقویت پیاز موی سر شده و استفاده از آن برای تقویت و رشد سریع مو ها بسیار کاربردی است.

برای درمان پیسی و بهق (نقطه هایی با خال های سفید در بدن که با ماساژ پوسته از آن جدا می شود) می توانید از کوبیده پیاز عنصل در سرکه و مالش آن در حمام بکار ببرید که بسیار مفید است. همچنین از خواص پیاز عنصل و ریشه اش در رابطه با معالجه ترکیدگی پوست دست هنگام سرمازدگی استفاده کنید.

نکته: یکسری مراقبت ها لازم است که هنگام استفاده از این گیاه باید صورت گیرد آن هم اگر برروی پوست مالش شود سبب زخم شدن پوست می شود و ممکن است تاول بزند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *