گوگل ارث نرم افزاری پیشرفته و جدید می باشد که قابلیت های فراوانی را برای کاربر ایجاد می کند، با استفاده از این نرم افزار می توان کاملا مسلط کره زمین را از بالا تماشا کرد و جزئیات فراوانی را مشاهده نمود، در این مطلب می خواهیم با نحوه کار با گوگل ارث آشنا شویم.
آشنایی با نحوه کار با گوگل ارث
در حال حاضر نرم افزار گوگل ارث برای افراد بسیاری شناخته شده است و اشخاص کمی وجود دارند که نام این نرم افزار را نشنیده باشند. گوگل ارث نرم افزاری پیشرفته می باشد که با کمک آن می توانید زمین را به شکل سه بعدی شبیه سازی کنید، با کمک ماهواره هایی که در جو زمین قرار دارند هر چند مدت یک مرتبه تصاویری که از کره زمین وجود دارند را به روز رسانی می شود. به بیان ساده تر می توانیم بگوییم که با کمک این نرم افزار جالب می توان با تسلط کامل زمین را از بالا دید. یعنی وقتی به نرم افزار گوگل ارث وارد شویم کره ی زمین را می بینیم که اقیانوس ها و خشکی ها در آن به شکل سه بعدی دیده می شوند و با استفاده از ماوس می توان آن را به چرخش درآورده و مکانی را که می خواهید یا در آن زندگی می کنید را ببینید، می توانید با زوم نمودن بر روی نقطه مورد نظر شهرها، ساختمان ها، کوچه ها و دیگر جزئیات را به شکل سه بعدی ببینید. از آن جایی که نرم افزار گوگل ارث بسیار کاربردی بوده و اشخاص زیادی در سراسر جهان به ویزه ایرانیان تمایل به استفاده از آن را دارند، می خواهیم با نحوه کار با آن آشنا شویم.
معرفی گوگل ارث و مزایای آن
گوگل ارث یا همان گوگل ارت برنامه ای است کاربردی برای دریافت و مشاهده اطلاعات جغرافیایی در جهان که به وسیله شرکت هول ساخته شده و با استفاده از آن امکان تماشای زمین با نقشه سه بعدی فراهم می شود. از برنامه گوگل ارث برای مشاهده تصویرهای ماهواره ای گرفته شده به وسیله شرکت های Sateiiite imagery و Aerial photography و GIS 3D در سراسر زمین استفاده می گردد. همچنین با کمک این برنامه امکان دیدن نقشه جاده ها، خیابان ها و شهر ها و روستاها در مناطق مختلف زمین وجود دارد.
با بکار گیری این برنامه می توان به همه ی نقاط جهان سفر کرد و تصاویر ماهواره ای، نقشه ها، پستی و بلندی ها و ساختمان هارا به شکل سه بعدی دید، همچنین کهکشان های خارج از جو زمین و ژرفای اقیانوس ها را می توان دید، از دیگر امکانات این برنامه یافتن رستوران ها و هتل ها در مناطق مختلف می باشد، برای بررسی بیشتر این برنامه و نحوه کار با گوگل ارث همراه ما باشید.
بخش های مختلف گوگل ارث و آشنایی با آن ها
در گوگل ارث بخش های مختلفی وجود دارند که هر یک برای انجام عملی مورد استفاده قرار می گیرند در ادامه با این موارد آشنا می شویم:
- Tolbar: نوار ابزار قسمتی است که در انواع برنامه ها وجود دارد، در این قسمت می توانید گزینه هایی را که پرکاربرد تر هستند فعال کنید.
- Sidebar: این گزینه در قسمت سمت چپ برنامه وجود دارد که کی توانید آن را فعال نمایید، همچنین می توانید این گزینه را با کمک گزینه موجود در نوار Tolbar فعال یا غیر فعال کنید ، این گزینه بخش های مهمی دارد که با آن آشنا می شویم: سه بخش اصلی و پرکاربرد این قسمت شامل layers، places و search می شود که پر استفاده تر می باشند.
- Full screen: برای استفاده از این قابلیت و تماشای تمام صفحه برنامه می توانید از دکمه F11 در صفحه کلید خود استفاده نمایید.
- Show navigation: در این قسمت از برنامه می توان ابزارهای مرور سطح زمین را فعال یا غیر فعال نمود، همچنین می توان به جای استفاده از این ابراز از ماوس نیز استفاده کرد.
- Overviwe map: در قسمت پایین سمت راست برنامه گوگل ارث نقشه کوچکی به اسم Overviwe map وجود دارد که موقعیت کاربر را در جهان نشان می دهد، همچنین تنظیمات مربوط به ابعاد این قسمت در منوی Tools از گزینه Option وجود دارد.
- Scale legend: با کمک این ابزار می توان مقیاس خطی کوچکی در پایین برنامه سمت چپ داشت و زمانی که می خواهیم از کره زمین عکس تهیه نماییم این گزینه را فعال کنیم تا مقیاس عکس مشخص گردد.
- Atmosphere: اتمسفر مشخص کننده سطح زمین است با فعال کردن این قسمت می توانید نمای بهتری داشته باشید.
- Sun: با استفاده از قابلیت Sun می توان موقعیت دقیق شب و روز در سطح زمین را به خوبی متوجه شد، برای این قابلیت باید تاریخ و ساعت رایانه کاملا تنظیم باشد، این قابلیت را می توانید همچنین در نوار ابزار Toolbar نیز ببینید و از این قسمت فعال کنید.
- Status Bar: از این گزینه برای فعال کردن توار وضعیت استفاده می شود، مواردی که در آن دیده می شوند شامل مختصات و ارتفاع محلی می باشد که موس بر روی آن قرار دارد، ارتفاع رویت سطح زمین و میزان بارگزاری دیتا در رایانه کاربر است. تنظیم واحد های این قسمت نیز با استفاده از منو Tools در گزینه Option قابل تغییر است.
- Grid: با کمک این گزینه در گوگل ارث می توان سطح کره زمین را به شکل مختصات بندی شده تقسیم نمود، برای انتخاب سیستم مختصاتی باید از منوی Tools در قسمت Option کمک بگیرید.
- Make this my start location: به منظور تنظیم نمودن گوگل ارث بر روی مکان مورد نظر خود به روش زیر عمل می کنیم:
- به مکانی مورد نظر خود بروید.
- در همان منطقه گزینه Make this my start location را برگزینید.
- خواهید دید که در نوار Sidebar در ناحیه Places یک Placemark با نام start location ایجاد می گردد.
- Historical Imagery: در بعضی از شهرها و مناطق مهم عکس هایی از سطح زمین در چند سال گذشته نیز وجود دارد که باا استفاده از این گزینه می توانید آن را فعال کنید، بعلاوه می توانید از نوار ابزار نیز این گزینه را فعال کرده و عکس های قدیمی را ببینید.
- Water Surface: با فعال شدن این گزینه شطح آب های اقیانوس و دریاها با موج های زیبایی دیده می شود، با فعال نمودن این گزینه می توانید نمای بهتری داشته باشید.
- Explore: با کمک این گزینه می توانید در عوض دیدن سطح زمین Earth، از دیدن آسمان Sky یا مریخ Mars یا ماه Moon نیز لذت زیادی ببرید. این گزینه در موارد ابرزار وجود دارد.
- Reset: این گزینه در نسخه ۶ گوگل ارث ارائه شده است و کاربر با استفاده از آن می تواند از شرایط گیج کننده در تشخیص شمال یا جنوب و یا مشکلات مواجه شده در زاویه دید خلاص شود. در این قسمت گزینه های زیر وجود دارند:
گزینه Tilt باعث تغییر زاویه نگرش از حالت افقی به عمودی می شود، گزینه Compass کره زمین را تا حدی می چرخاند تا شمال در قسمت بالا قرار گیرد، گزینه سوم در این قسمت هر دو عمل گفته شده را به شکل همزمان انجام خواهد داد.
راهنمای آموزش Navigation در گوگل ارث
در ادامه آشنایی با نحوه کار در گوگل ارث با ابزار Navigation آشنا می شویم، این ابراز را می توان از منوی View فعال یا غیر فعال نمود. در حقیقت ابزار Navigation مثل یک دوربین در دستان کاربر عمل می کند و فرد با استفاده از آن می تواند دوربین های فرضی برای مشاهده کره ی زمین را جابجا نماید و با استفاده از آن هر قسمت از زمین را مشاهده نماید. حلقه بیرونی سبب می شود تا دوربین فرضی حول محور دید خود بچرخد، همچنین با کلیک بر روی حرف N دوربین تا حدی می چرخد تا شمال در بالا قرار گرفته شود، این ابزار می تواند دوربین فرضی را در هر زاویه و هر ارتفاعی جابجا کند، البته این قابلیت در نسخه ۶ از برنامه گوگل ارث قرار گرفته و در نسخه ۵ از این برنامه گزینه Street View این اعمال را انجام می دهد، برای انجام این عمل می توانید از ماوس استفاده کنید که کار را راحتتر می کند.
برخی از کلیدهای میان بر مهم در گوگل ارث
در نحوه کار با گوگل ارث با برخی از کلیدهای میان بر آشنا می شویم:
- کلیک چپ+ shift : این میان بر معادل استفاده از کلیک وسط در جدول بالا است.
- کلیک چپ+ Ctrl: با استفاده از این میان بر می توانید زاویه دوربین فرضی را که در یک نقطه از فضا ثابت قرار گرفته تغییر دهید.
- چرخش موس + Shift : با این میانبر تغییر Tilt زاویه نگرش به زمین ایجاد می شود و می توانید در حالی که خط افق دیده می شود به زمین نگاه نمایید.
- چرخش موس + Ctrl: با این میانبر کره زمین حول محور دید کاربر می چرخد.
نحوه کار با Sidebar
sidebar شامل بخش هایی می شود که در ادامه با نحوه کار این بخش ها در گوگل ارث آشنا می شویم:
- جستجو یا search: با استفاده از این بخش امکان جستجو نمودن مکان ها بر طبق نام، آدرس و موقعیت جغرافیایی فراهم می شود.
- مکان ها یا Places: الیه های به وجود آمده به وسیله کاربر و داده های افزوده شده با سایر فرمت ها و یا GPS در این بخش دیده می شوند.
- لایه ها یا Layers: در این بخش لایه های مختلفی از جمله مدل رقومی ارتفاعی زمین، جاده ها، ساختمان ها، مرزهای سیاسی و ساختمان های سه بعدی برای گویا سازی بهتر عوارض و مکان ها در تلفیق با تصویر های ماهواره ای قرار گرفته شده و کاربر می تواند بر حسب نیاز آن ها را فعال یا غیر فعال کند، به عنوان نمونه اگر بخواهید نمایش سه بعدی از سطح زمین را روی تصاویر داشته باشید حتما باید الیه مدل رقومی ارتفاعی زمین را فعال نمایید.
منبع : آرگا