دسته ها
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳

زندگینامه حضرت اسحاق (ع) و دانستنی های جالب از زندگی آن حضرت

  • سحر هودانلویی
  • ۹ آذر ۱۳۹۹
  • ۰

اسحاق نیز از دیگر پیامبران الهی است که داستان زندگی مرتبط به خود را تا رسیدن به مقام پیامبری برخوردار است. برای آشنایی با زندگینامه حضرت اسحاق در ادامه این طلب با ما همراه شوید.

حضرت اسحاق دومین فرزند حضرت ابراهیم است که نام مادر این بزرگوار نیز ساره است و پس از سال ها چشم انتظاری، دیده به جهان گشود. برای آشنایی با زندگینامه حضرت اسحاق در ادامه این مطلب از بخش آرگا با ما همراه شوید.

معرفی زندگینامه حضرت اسحاق

آشنایی با زندگینامه حضرت اسحاق

اسحاق از دیگر پیامبران الهی است که فرزند ابراهیم و ساره و برادر اسماعیل می باشد که در فلسطین نیز دیده به جهان گشود. این حضرت در فلسطین به ادامه زندگی پرداخت و از جد بنی اسرائیل یعنی پیامبرانی به مانند یعقوب، داوود، سلیمان، یوسف و موسی به شمار می آمد. گفتنی است که در قرآن کریم نیز از پیامبری این حضرت نام برده شده است.

این حضرت در ۱۰۰ سالگی پدرش حضرت ابراهیم و ۹۰ سالگی ساره به دنیا آمد و خداوند در آیاتی از قرآن کریم به این موضوع پرداخته است.

  • ازدواج این حضرت

در برخی از روایات از عهد عتیق درباره ازدواج اسحاق این چنین بیان شده است که اسحاق در سن ۳۷ سالگی مادر خود را از دست داد و پس از آن نیز در سن ۴۰ سالگی نیز ازواج نمود. این حضرت به سفارش پدر بزرگوارش و در نهایت کمک خادمان وی، همسر خود را از سرزمین ناحور که واقع شده در آرام نهرین است، از قبیله که ای پدرش به آن وابستگی داشت، انتخاب کرد. طبق بسیاری از روایات این چنین می گویند که همسر او رفقه نام داشت و از دختران بتوئیل که پسر برادر حضرت ابراهیم بوده است، برگزیده شده بود.

نتیجه این ازدواج پس از ۲۰ سال دو پسر دو قلو بود که در هنگام پرورش به رحم مادر نیز، منازع یک دیگر بودند. زین پس نام فرزند اول را عیسی و دیگری را یعقوب نام نهادند. با گذشت زمان نیر عیسی ماهی گیری ماهر شد که جایگاه ویژه ای در دل اسحاق داشت و یعقوب نیز مورد رحمت و علاقه مادر قرار داشت و برای سپران زندگی به چادر نشینی روی آورده بود.

  • تغییر مکان وی به چه علت بود؟

طبق بسیاری از روایات در کتاب تورات، این چنین می گویند که اسحاق به علت بروز خشکسالی و قحطی به سرزمین جرار رفت که برای ترسش از قتل همسرش توسط مردم، او را خواهر خود نامید و قابل به ذکر می باشد که این روایت را به نوعی دیگر برای پدرش نیز نقل می کنند.

زندگینامه حضرت اسحاق به چه صورت است؟

زندگینامه حضرت اسحاق بدین صورت است که برای سپری زندگی به کشاورزی در شهر جرار پرداخت و در این زمینه نیز پیشرفت چشم گیری کرد و در نهایت نیز ثروت بسیاری به دست آورد.

در برخی از مواقع او شک همسایگان را بر می انگیخت که از این رو برای دوری از آن ها به نواحی اطراف برای سپری زندگی خود می رفت. همچنین او در بحر چاه به حفاری آب پرداخت و مکانی را هم برای پرستش ایجاد کرده بود.

  • دین و مذهب

دین و مذهب اسحاق نبی در اصطلاحی دیگر، همان دنباله رو حضرت ابراهیم است که در قرآن کریم نیز این چنین فرموده است؛ ابراهیم و یعقوب در لحظات پایانی زندگی خود، فرزندان خود را به همین دین و آئین وصیت کرده اند و هر کدام به فرزندانشان این چنین گفتند که ای فرزندان من، خداوند این آیین پاک را برای شما ممتاز کرد و شما نیز به جز آئین اسلام از دنیا نروید.

این شرایط بدین صورت بود که حضرت یعقوب در دقایق پایانی از زندگی اش به فرزندانش فرمود که بعد از من چه چیزی را می پرستید؟ گفتند: خدای تو و خدای پدرانت، ابراهیم و اسماعیل و اسحاق، خداوند یکتا را در برابر وی تسلیم هستیم.

در آخر نیز دین اسحاق همان دین پدرش بود که در اصطلاحی دیگر به دین حنیف تعبیر شده است. مذهبی که مبنای آن بر توحید بنا شده است و به هر گونه شرک و پرستش غیر خدا دست رد می زنند و برای بشارت نیز ضروری می باشد که نعمت بزرگ الهی نیز در آن لحاظ می گردد.

  • پیامبری

اسحاق پس از فوت برادرش اسماعیل، در پیامبری جانشین او شد و پس از وی نیز به تمام نسل او پیامبری رسید به غیر از حضرت محمد که او نیز از نسل اسماعیل بود.

معرفی نام همسر اسحاق نبی

همچنین در قرآن کریم و ۸ آیه در آن به طور غیر مستقیم، اشاره به نبوت اسحاق است. همچنین در این آیات دین و مذهب اسحاق، همان دین پدرش یعنی دین حنیف است که بر مبنای او نیز توحید بنا شده است.

  1. نبوت اسحاق
  2. فرستادن کتاب آسمانی بر فرزندان او
  3. اعطای شریعت به اسحاق
  4. نزول وحی به او
  5. امر به اطاعت از او
  6. امامت اسحاق

همچنین قابل به ذکر است که در قرآن کریم به مراتب ۱۷ از اسحاق نام به میان آمده است که او را نیز به عنوان عبد صالح خدا، پیغمبر برتر، ارجمند معرفی کرده اند. برنامه او نیز همان برنامه پدرش حضرت ابراهیم بود که بدین صورت حضرت یوسف نیز با اطاعت از آئین پدرانش این چنین گفت که؛ من از آئین پدرانم ابراهیم و اسحاق و یعقوب اطاعت می کنم.

  • وفات این حضرت

و در آخر نیز زندگینامه حضرت اسحاق در سن ۱۶۰ سالگی به پایان رسید و در جوار پدرش نیز به خاک سپرده شد. همچنین برخی از مورخان سن این حضرت را چیزی در حدود ۱۸۰ سال در نظر گرفته اند ولی ابن اثیر پایان عمر ایشان را همان ۱۶۰ سال تاکید کرده است.

آرامگاه پاک این حضرت در شهر قدس خلیل و نزدیکی آرامگاه مقدس پدرش یعنی حضرت ابراهیم است.

معرفی پدر حضرت اسحاق

و در آخر نیز با کلیک به روی دیگر لینک های مقابل می توانید، زندگینامه دیگر پیامبران الهی به مانند زندگینامه حضرت لوط و زندگینامه حضرت آدم را مطالعه نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *