وبسایت و وبلاگ دو صفحه وب هستند که شباهت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. این صفحات علاوه بر شباهت هایی که دارند فرق هایی را نیز دارند که نیاز است قبل از ورود به این صفحات آن ها را بدانید و با دانش کامل برای خود وبسایت و یا وبلاگ بسازید.
آشنایی با وبسایت و وبلاگ
هر دوی این وب ها مکانی هستند که می توانید از آن ها برای ارائه اطلاعات استفاده کنید و مطالبی را که می دانید را با دیگران به اشتراک بگذارید. بهتر است بدانید که اولین و واضح ترین فرقی که وبلاگ و وبسایت دارند در این است که وبسایت برای اطلاعات مربوط به شرکت ها و کار های اداری است و شما می تواند در این سایت ها مطالب و عکس ها و ویدئو ها را به اشتراک بگذارید. ولی وبلاگ موضوعات مختلفی دارد. با این حال باز هم این دو صفحه مزایا و معایبی دارند.
وبلاگ
وبلاگ یکی از صفحات رایگانی می باشد که شما می توانید در آن مطالبی را با دیگران به اشتراک بگذارید و این مطالب شما با توجه به تاریخ و ساعتی که دارند در سایت نمایش داده می شوند. وبلاگ از دو واژه وب و لاگ ساخته شده است و در علم کامپیوتری لاگ به معنی گزارش روزانه می باشد. محتوای وبلاگ شامل خاطرات و مقالات شخصی و یا حتی اخبار و رویداد ها می باشد. باید بدانید که تمام مطالبی که در وبلاگ قرار می گیرند قابلیت آرشیو دارند. اولین وبلاگ فارسی در ایران در سال ۱۳۸۱ با Persianblog.ir آغاز شد. بعد از این وبلاگ وبلاگ های دیگری شروع به کار کردند که نام آن ها Blogsky.com و Mihanblog.com بود. سر انجام در سال ۱۳۸۳ بلاگفا راه اندازی شد و بسیاری از افراد در این وبلاگ صفحه ای دارند و از آن استفاده می کنند و مطالبی که دیگران گذاشته اند را می بینند و یا مطالبی را برای دیدن دیگران به اشتراک می گذارند. ویژگی های وبلاگ بسیار زیاد است ولی مهم ترین های آن عبارت اند از :
- امکان استفاده رایگان برای افراد
- عدم نیاز به دانش برنامه نویسی برای ورود و ساختن صفحه وبلاگ
- امکان اشتراک گذاری مطالب به صورت فیلم، عکس و متن
وبسایت
شاید برای شما هم سوال باشد که وبسایت چیست و چه کاربردی دارد؟ باید بدانید که وبسایت از فایل های مختلفی تشکیل شده است و شما می توانید این فایل هال را بر روی یک سرور میزبان ببینید. تفاوت بارز وبسایت و وبلاگ در این است که برای داشتن وبسایت باید به طراحی سایت و برنامه نویسی آشنایی داشته باشید. طراحی هر وبسایت با هدف های مختلفی صورت می گیرد و مهم ترین دلیل طراحی آن اطلاع رسانی و اخبار داخلی هر کشور، تجارت به صورت معرفی محصول و بازار یابی، آموزش و پروتال های سازمانی و اداری مانند سایت های دانشگاهی و … می باشد. ویژگی های وبسایت عبارت اند از :
- نیاز به دانش برنامه نویسی برای طراحی سایت دارد.
- هزینه ای دارد که باید آن را بپردازید.
- امکان تغییرات در مطالب آن وجود دارد.
- تنوع بسیار زیاد در طراحی و زبانه های برنامه نویسی دارد.
تفاوت وبسایت و وبلاگ
بعد از این که با وبسایت و وبلاگ آشنا شدید و ویژگی های آن را خواندید در ادامه برای شما تفاوت وبسایت و وبلاگ را بیان می کنیم.
- وبلاگ ها اکثرا شخصی می باشند و مالکیت حقیقی دارند در صورتی که وبسایت ها بیش تر مربوط به شرکت ها و سازمان ها می باشند و دارای مالکیت حقوقی اند.
- طراحی وبسایت پیچیدگی دارد و فردی که دانش برنامه نویسی ندارد نمی تواند آن را طراحی کند در صورتی که هر فردی بدون دانش برنامه نویسی می تواند یک وبلاگ شخصی داشته باشد.
- وبلاگ دارای تبلیغات می باشد و از همین طریق هزینه های آن تامین می شود در صورتی که سایت این گونه نیست.
- بروز رسانی وبلاگ آسان تر و سریع تر از سایت ها می باشد.
- وبلاگ ها دارای مطالب شخصی می باشند در صورتی که وبسایت ها اغلب برای معرفی و ارائه محصولات مورد استفاده قرار می گیرد.
- در وبلاگ بیش تر افراد با هم تعامل دارند در صورتی که در وبسایت این شرایط محیا نمی باشد و وبسایت بیش تر برای معرفی محصولات و بازار یابی و خدمات و کار های اداری و سازمانی مورد استفاده است.
- وبلاگ ها توانایی دسته بندی مطالب را ندارند و هر مطلبی در آن با توجه به زمان قرار گیری مرتب می شود در حالی که در وبسایت مطالب دسته بندی می شوند و این دسته بندی در صفحات مختلفی ارائه می شود و شما می توانید با توجه به چیز هایی که نیاز دارید آن ها را جستوجو کنید.
اگر از این مطلب راضی بودید می توانید با کلیک بر روی لینک مقابل مقاله دیگری درباره رفع فیلتر سایت را مشاهده کنید.
منبع : آرگا