دسته ها
دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

طریقه پشت نویسی چک و اصول حقوقی که باید رعایت کنید

  • سحر هودانلویی
  • ۳ شهریور ۱۳۹۹
  • ۰

در رابطه با تشخیص و تفکیک پشت نویسی چک ها به علت ضمانت و انتقال، شرایط بسیاری قابل ذکر می باشد که از نظر حقوقی دارای جنبه های تاثیر گذار و معین است.

نوشتن جملاتی در پشت چک نیز از احکام و شرایط به خصوصی برخوردار است که اگر به خوبی رعایت نشود برای افراد فقدان اطلاعات در این باره می تواند، مشکلات به سزایی ایجاد کند. ظهر نویسی چک و ذکر مواردی در پشت آن می تواند مسئولیت و جنبه های حقوقی متفاوتی برای فرد در  پی داشته باشد که اطلاع از آنان می تواند کمک کننده تان در این باره باشد.

همان طور که در دیگر بخش های دانستنی حقوقی در مطالب آرگا راجع به نحوه نوشتن چک و اقدامات پس از گم شدن چک آشنا شدید؛ در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا مطالب مفیدی را در جهت پشت نویسی چک و افزایش اطلاعات تان در این باره برای شما بیان کنیم.

علت پشت نویسی چک

پشت نویسی چک

اگر در کسب و کار و موقعیت شغلی خود، به مراتب بسیاری زیادی با چک سر و کار دارید، باید نکات منحصری را در این رابطه به یاد داشته باشید تا برایتان مشکلی ایجاد نکند. در ابتدا خوب است که با تعریف مختصری از این کار آشنا شوید چرا که افراد متعلق به این چنین کار ها باید از تمامی شرایط و ضوابط آن آگاهی داشته باشند.

گفتنی است که پشت نویسی چک به معنای ذکر نام و نام خانوادگی، آدرس، شماره تلفن و همراه به صورت دو امضا در پشت چک برای اثبات آن انجام کار های ادراری صورت می گیرد. همچنین برای نقد کردن چک این مشخصات الزامی باشد که در صورت فقدان، از اعتبار چندانی برخوردار نمی باشد.

اهداف نوشتن مشخصات در پشت چک به صورت کلی در موارد زیر تقسیم می شود.

  1. پشت نویسی به علت انتقال چک
  2. ضمانت صادر کننده که از قبل بر پشت آن مشخصات لازم را ذکر کرده است.

دانستنی های مربوط به ذکر مشخصات در پشت چک

آگاهی از مواردی که در ادامه گفته شده است، ممکن است برای شما ضروری و یا جالب باشد.

  • معنای ذکر مشخصات در پشت چک برای انتقال چیست؟

در این شکل از پشت نویسی، صاحب چک با ذکر امضا در پشت سند و یا کاغذ مربوطه، آن را به عهده شخص دیگری واگذار می کند. گفتنی است که اگر چک در زمان مذکور توسط صادر کننده پر نشود، بانک پرداخت کننده چک گواهینامه ای را به منظور عدم پرداخت وجه صادر می کند.

آشنای با احکام پشت نویسی چک

  • ضمانت کردن صادر کننده و یا نوشته مذکور در پشت چک به چه معناست؟

در این موارد شخص سومی به اسم ضامن، به منظور افزایش اعتبار چک در کنار دارنده، پشت کاغذ های مربوطه را امضا می کند که به طور کثیر این امر برای ضمانت صادر کننده از نوشته های پشت چک انجام می گیرد.

  • شاخص های تشخیص پشت نویسی در چک، تحت چه عنوان هایی می باشد؟

  1. هنگامی که شخصی اقدام به پشت نویسی با هدف انتقال انجام می دهد، تنها در صورتی قابل اعتبار می باشد که دارنده و صاحب چک باشد. با توجه به این شرایط اگر پشت چک به غیر دارنده سند و توسط شخص سوم امضا گردد، انتقال دهنده نمی باشد و از او می توان به شکل ضامن نام برد.
  2. همچنین در صورت ذکر قصد و نیت امضا کننده در پشت چک، اراده او به صورت شاخص تشخیص قرار گرفته می شود. به این صورت که اگر امضا کننده در پشت نویسی مشخص کند که تنها این اقدام برای انتقال صورت گرفته است، به همان شکل ملاک قرار گرفته می شود.
  3. هنگامی که امضا کننده هدف خود را از امضا مشخص نکرده باشد، طبق دلایل مشخص شده می توان متوجه شد که شخص امضا کننده همان دارنده چک می باشد. در این صورت به نام شخص سوم نام گرفته نمی شود و می توان از او ضامن به عمل آورد.
  4. هنگامی که شرایط تشخیص بین امضا کننده و شخص سوم وجود نداشت، می توان با تکیه بر امر تصرف او در تحت عنوان دارندگان چک به عمل آورد. گفتنی است که در این صورت پشت نویسی سند با هدف انتقال ذکر می گردد.

آشنایی با چک های حامل و غیر حامل

در صورت آشنایی با تفاوت میان چک حامل و غیر حامل باید این چنین گفت که در وجه شخص خاصی نوشته نمی شود. به این صورت که حکم پول را دارا است و به راحتی می توان خرج کرد. از این رو توجه داشته باشید که چکی را به صورت حامل ننویسید، بلکه تنها در وجه خود شخص و علت آن را نیز ذکر کنید.

به عنوان مثال این گونه بنویسید که چک در وجه آقای قاسمی به علت خرید خوردو پراید صادر گردیده است.

پشت نویسی چک به چه معناست؟

  • نکاتی که در رابطه با پشت نویسی چک حامل باید در نظر داشته باشید

چک هایی که در وجه حامل صادر می گردند، به علت آن که در وجه شخص منحصری نیستند، پس از این رو نیاز به پشت نویسی نیز ندارند. به طور کلی می توان این گونه بیان کرد که برای پشت نویسی محدودیت خاصی در نظر گرفته نشده است و تمامی افراد می توانند به مراتب بسیار زیاد چک را دست به دست کنند.

  • درج امضا در پشت چک های حامل و غیر حامل چه حکمی دارد؟

امضا به روی چک توسط صادر کننده های چک انجام می گیرد که به طور کلی بدان معناست در حکم پرداخت وجه، چک امضا و تحویل دارنده چک انجام می شود. همچنین نکات منحصر در این رابطه به شرح زیر می باشند.

  1. امضای پشت چک حامل که تحت عنوان ظهر نویسی صورت می گیرد.
  2. امضای پشت چک که به صورت ضامن انجام می گیرد، به این معنا که من این سند را امضا می کنم تا در زمان مذکور وصول گردد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *