ابتدا باید با واژه طلاق آشنا شوید، طلاق یعنی برداشتن پیوند ازدواج و زناشویی که به صورت خواندن صیغه صورت می گیرد. طلاق بر عکس ازدواج تنها از طرف مرد انجام می شود که جزو ایقاعات است. بر اساس اسلام طلاق جایز و مشروع می باشد اما بر اساس یکی از منفور و ناپسند ترین حلال ها در نزد خداوند است. که امروز می خواهیم با یکی از انواع آن شما را آشنا نماییم پس با مجله آرگا همراه باشید تا بیشتر درباره این عنوان اطلاعات کسب نماید.
درباره طلاق رجعی چه می دانید؟
براساس قانون مدنی ایران طبق ماده ۱۱۴۳ تا ۱۱۴۸ طلاق بر ۲ قسم می باشد: بائن و رجعی، که در طلاق بائن مرد حق هیچ رجوع و حضوری به زن ندارد. ولی در طلاق رجعی؛ مرد می تواند در مدت ایام عده به زن رجوع کند بدون این که نیازی به صیغه باشد. که در این مورد زن باید در این مدت عده وظایفش را انجام دهد و از شوهرش تبعیت نماید، این حکم ادامه دارد تا زمانی که عده اش به پایان برسد. اگر مرد رجوع داشت در این مدت نفقه زن بر مرد واجب می شود که اگر ناشزه نباشد مثل: فطره و کفن بر عهده مرد می شود. در صورت مرگ هم در این نوع طلاق زوجین از هم دیگر ارث می برند و مرد نمی تواند در دوران عده با خواهر زنش ازدواج نماید.
تعریف این نوع طلاق
طلاق رجعی؛ یکی از انواع جدایی هاست که در زمان متارکه مرد می تواند به زنی که طلاق داده در زمان عده اش رجوع نماید. این به آن معناست بدون این که صیغه عقدی خوانده شود او را همانند گذشته همسر خود کند. در این نوع طلاق رجوع مختص زمان عده می باشد که به ۲ روش وجود دارد: ۱؛ زمانی که مرد سخنی بگوید و این بیان کننده این باشد که زن را دوباره می خواهد همسر خود قرار دهد. ۲؛ وقتی که عملی انجام دهد که همسرش متوجه شده باشد مثل: آمیزش و بوسیدن زن. در این نوع طلاق بنیان خانواده هیچ آسیبی نمی بیند از هم گسسته نمی شود و استمرار آن تداوم دارد.
احکام طلاق رجعی
در این نوع متارکه تا وقتی که زن در عده طلاق باشد همه احکام زوجیت (زناشویی) بین زوجین برقرار است. فقط زمانی که مرد برای آمیزش و لمس زنش با او بدون قصد رجوع حرام می باشد. احکام به شرح زیر می باشد؛
- زن و شوهر از همدیگر ارث می برند.
- مرد حق ازدواج با خواهر زن را ندارد.
- در زمان رجوع مرد زن باید از او تمکین داشته باشد.
- زن بدون اجازه همسرش نمی تواند از منزل خارج گردد.
نکته پایانی:
بر طبق حکمی دیگر که گفته می شود در طلاق رجعی اگر مردی خواست زن خود را دوباره طلاق دهد و بعد از هر طلاق به او رجوع نماید و یا این که دوباره عقدش کند. این کار بعد از سومین طلاق او بر همسرش حرام خواهد شد. یعنی حق ازدواج و رجوع به او را دیگر ندارد. مگر این که آن زن با مرد دیگری ازدواج نماید و در شکلی که با آمیزش و این شرایط با شوهر دوم باشد و پس از مرگ یا طلاق آن دوباره با همسر (شوهر) اول خود ازدواج نماید.
منبع : آرگا