دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

با خواص و فواید انواع ترشی های مختلف آشنا شوید

  • مریم صبوری
  • ۷ شهریور ۱۳۹۹
  • ۰

سنت دیرینه ترشی انداختن به ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد که در فصل ترشی بسیاری از خانواده ها برای ساخت ترشی های سالادی از مواد تازه مانند: خیار، گل کلم، هویج، سیر، کلم پیچ و کرفس استفاده می کنند که با داشتن سبزیجاتی مثل: مرزه، نعناع، ترخون طعم و مزه خوبی به آن ها می دهد. ما در این جا می خواهیم به خواص و فواید ترشی بپردازیم همراه ما باشید.

ترشیجات یکی از سالاد های غذایی است که همراه با وعده ناهار یا شام خورده می شود، برای تهیه آن از میوه جات و سبزیجات های باارزشی استفاده می شود که خاصیت تغذیه ای مفیدی دارد. یکی دیگر از موادی که در تهیه ترشی نقش موثری دارد سرکه است که سرکه به کم شدن قند خون و کاهش هضم و جذب کربوهیدرات بعد خوردن وعده غذایی پیشگیری می کند. اگر شما بیماری دیابت دارید می توانید با خوردن در حد معتدل این ماده خوراکی به خودتان کمک نمایید.

نکاتی درباره مزایای ترشیجات

خواص انواع ترشی ها

ترشیجات در میان اکثر خانواده های ایرانی طرفداران زیادی دارد که اغلب بانوان سنتی ایرانی اقدام به تهیه اش می کنند. آن ها از آخر فصل تابستان شروع به ترشی گذاشتن می کنند تا در فصل زمستان برسند و نوش جان کنند. ترشی ها هم مثل بقیه مواد غذایی دارای خواص و مضراتی هستند که ما در این مقاله به این موضوع می پردازیم. به دلیل این که در ساخت ترشی هیچ حرارتی نقشی ندارد و تا مدت زیادی خاصیتش حفظ می شود ارزشمند بوده و فرآیند تخمیر باکتری های لاکتوباسیل در تولید گروه ویتامین ب نقش زیادی خواهد داشت و روی دستگاه گوارش تاثیرگذارتر می باشد.

فواید ترشی خانگی

  • افت تجزیه ضدتغذیه

فرآیند تخمیر در ساخت ترشی باعث کمتر شدن ترکیبات ضدتغذیه ای با کاهش ۸۵% نیترات طبیعی موجود در کلم با ۷۰% اسید اگزالیک چغندر و شکسته شدن فیتات ها می شود. این عمل به افزایش جذب مواد معدنی، جذب آهن، جذب پروتئین و نرمال شدن سطح اسید معده و رشد فلور خواهد شد.

  • کم شدن قندخون

سرکه ای که در ساخت ترشی به کار می رود اللخصوص سرکه سیب باعث کاهش قند خون خواهد شد که پس از خوردن وعده غذایی موجب کند شدن کربوهیدرات ها می شود و در نهایت از بالا رفتن قند خون پیشگیری می کند.

فایده های خوردن ترشی

  • کنترل مقدار اسید معده

به خاطر وجود این که ترشیجات دارای غذای تخمیر شده هستند پس با متعادل کردن میزان اسید معده و باکتری روده به دستگاه گوارش کمک می کند. این کار او می تواند روده را با مواد مغذی فراوان تری جذب نماید و مواد مغذی و معدنی را حفظ کند.

  • پیشگیری از سرطان

یکی دیگر از فواید ترشی، با توجه به خاصیت گندزدایی ترشی می تواند در فرآیند تخمیر و عمل آمدن ترشی مواد جدیدی به وجود آورد که برای بدن نقش مهمی دارد و جلوگیری از برخی سرطان ها می کند.

  • کاهش چربی خون

با مصرف متعادل ترشی به شکل روزانه می توانید کاهش چربی خون را در بدن به صورت کمی حس کنید.

خاصیت شگفت انگیز ترشی

خاصیت های انواع ترشیجات

شما عزیزان می توانید در منزل برای تهیه ترشی ها از زردچوبه و دانه خردل استفاده کنید که سبب بهبود هضم و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین این نوع ترشی ها اشتها آور بوده و به سلامت مصرف مواد غذایی کمک می کند.

فواید ترشی سیر: سیر دارای آنتی بیوتیک فعال و قوی است که ویتامین آ، ب۱، ب۲، ث دارد و از بروز بیماری جلوگیری می کند.

خصلت ترشی کلم: کلم سرشار از پتاسیم، مواد معدنی و مقوی، ث، ب۶، آ است که کمک به هضم غذا دارد.

خواص ترشی بادمجان: بادمجان حاوی فسفات و پتاسیم است که محرک عالی برای روده و کبد می باشد. که در جهت درمان زخم معده و یبوست موثر است و کمک به هضم غذا می نماید و درمان چاقی و کلسترول بالا و بیماری قلبی عروقی را نقش مهمی دارد.

فواید بی نظیر ترشی

خاصیت ترشی هویج: به خاطر وجود کاروتنوئید در هویج به کمتر شدن بیماری های فشار خون بالا، کبد، بیماری قلبی، مشکلات چین و چروک و پوستی را درمان می کند از فواید ترشی هویچ محسوب می شود.

فایده ترشی فلفل: در فلفل سبز مقدار کمی کالری وجود دارد و غنی از مواد مغذی بوده که ویتامین های کا، آ، ث هیچ چربی ندارد. در نهایت برای لاغری و بهبود بیماری های زخم معده، روماتیسم، آسم و لثه ملتهب موثر می باشد.

ویژگی ترشی خیار: در خیار ویتامین های زیادی از قبیل؛ اوره، پروتئاز، آ، ث، ب و پتیداز وجود دارد که به معده در هضم مواد غذایی کمک می کند و مشکلات پوستی و چین و چروک و تورم را با استفاده از آبرسانی و خنک کنندگی کاهش می دهد.

آشنایی با خواص ترشی ها

نکته هایی در ارتباط با ساخت و فواید ترشی

تا جایی که امکان وجود دارد از ترشی کارخانه ای و باز مغازه ها استفاده نکنید چون به خاطر افزودن رنگ و مواد نگهدارنده خواص ترشی اش از بین می رود و الوده به باکتری قارچ می شود. همچنین بهتر است ترشی را در ظرف شیشه ای نگهداری کنید چون ظرف های پلاستیکی موجب تجزیه و سرطان زا قرار می گیرد.

مزایای ترشیجات

  1. برای رسیدن ترشی بهتر است آن را داخل ظرف شیشه ای بریزید تا ۳ روزی در معرض آفتاب باشد و تغییر رنگ دهد.
  2. آب ترشیجات را دور نریزید چون می توانید با همان آب یک ترشی دیگری درست کنید.
  3. چنان چه آب شوری یا ترشی شیری رنگ و کدر بود از مصرف آن جلوگیری نمایید زیرا با وجود باکتری و کپک احتمال انتقال میکروب است و بیماری زا است.
  4.  برای مانع از ایجاد کپک زدن ترشی ابتدا سرکه را نجوشانید چون اسید داخلش ضعیف شده و امکان کپک زدن زیاد است پس بهترین راه از سرکه انگور و سیب و خرما استفاده کنید.
  5. برای از بین بردن جای آفتاب سوختگی از آب ترشی در روی پوست استفاده کنید
  6. برای نرم تر شدن گوشت می توانید آن را درون آب ترشی بخوابانید چون اسید آن به زودتر له شدن گوشت کمک می کند.
  7. بعد از پایان محتویات داخل ترشی آبش را نگه دارید و در سالاد کاهو، سیب زمینی، پاستا به جای آبلیمو استفاده کنید.
  8. برای ساخت نان چاودار از آب ترشی مصرف کنید.
  9. نباید از سیر داخل خیارشور استفاده نمود چون موجب تخمیر میکروب ها قرار می گیرد و با شکوفه زدن آن را به خودش جذب می کند و غیر قابل استفاده می شود.
  10. نیازی نیست ترشی ها را داخل یخچال نگهداریم ولی نگهداری آن در جای سرد موجب بیشتر شدن ماندگاری اش خواهد شد که پس از یک سال اگر تغییر رنگ و مزه بو داشت آن را دور بریزید و چون تغییر شیمیایی کرد قابل استفاده نخواهد بود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *