سردرد میگرنی نوعی سردرد شدید است که با علائمی نیز همراه است و معمولا این سردرد آزار دهنده در یک طرف سر رخ می دهد که به عنوان رایج ترین بیماری در دنیا محسوب شده است و می تواند تمام افراد را به خود گرفتار کند، هر چند این بیماری جان فرد را به خطر نمی اندازد اما به شدت کیفیت زندگی فرد را کاهش می دهد.
درمان سردرد میگرنی با چند روش مناسب
می توانید جهت تسکین سردرد های میگرنی به جای استفاده از انواع داروهای مسکن که مصرف طولانی مدت آن ها عوارضی را نیز به دنبال دارد از روش های طبیعی و مفید استفاده کنید، بنابراین اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که از سردرد های میگرنی رنج می برید یا در اطراف خود افرادی را دیده اید که این نوع سردرد را دارند بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشد تا با روش های موثر جهت درمان این نوع سردرد آشنا شوید.
-
ریحان
ریحان به دلیل داشتن بوی بسیار قوی نقش مهمی را در درمان سردرد های میگرنی ایفا می کند که می توانید به چند روش استفاده کنید که یکی از روش های استفاده از آن به شکل موضعی است بنابراین به منظور کاهش سردرد و رفع اسپاسم آن ناحیه روغن ریحان را بر روی پیشانی و شقیقه ها ماساژ دهید، همچنین می توانید در زمان سردرد برگ ریحان تازه را بجوید.
-
سرکه
از دیگر راه های موثر جهت تسکین سردرد های میگرنی استنشاق سرکه می باشد از این رو، به میزان برابر سرکه و آب را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید بجوشد سپس بخار به دست آمده از آن را به منظور درمان سردرد استنشاق نمایید.
-
دانه کتان
دانه کتان به خاطر دارا بودن خاصیت ضد التهابی به عنوان درمان گیاهی میگرن محسوب می شود، می توانید داخل یک فنجان آب جوش، یک قاشق چای خوری تخم کتان اضافه کرده و اجازه دهید مدتی بماند سپس مایع آن را صاف کرده و روزی دو بار چای حاصل را بنوشید، همچنین می توانید به منظور ماساژ عضلات از این چای کمک بگیرید.
-
فلفل قرمز، زنجبیل و نعناع
به منظور بهبود سردرد های میگرنی می توانید به دو فنجان آب جوش، یک برش زنجبیل تازه، یک سر قاشق چای خوری فلفل قرمز و یک قاشق چای خوری نعناع خشک اضافه کنید و اجازه دهید به مدت پانزده دقیقه بماند سپس آن را صاف کرده و بنوشید، همچنین به منظور داشتن طعم بهتر می توانید کمی عسل طبیعی نیز به آن بیافزایید و به صورت منظم از چای حاصل استفاده نمایید.
-
بابونه
استفاده از بابونه جهت تسکین سردرد های میگرنی گزینه بسیار مناسبی است، به یک فنجان آب جوش دو تا سه قاشق چای خوری گل بابونه خشک اضافه کرده و اجازه دهید کمی بماند سپس به آن کمی عسل و آب لیمو بیافزایید و روزی سه بار چای گیاهی حاصل را بنوشید.
-
روغن اسطوخودوس
این روغن علاوه بر داشتن رایحه خوش به عنوان یکی از روش های طبیعی جهت درمان سردرد نیز مورد استفاده قرار گرفته می شود بنابراین روغن اسطوخودوس را بر روی پیشانی بمالید همچنین می توانید دو تا چهار قطره از روغن حاصل را به دو تا سه لیوان آب جوش اضافه کرده سپس بخار حاصل از آن را استنشاق نمایید.
هشدار: از خوردن این روغن خودداری کنید و فقط به صورت موضعی یا تنفسی می توانید از آن استفاده نمایید.
-
سیر
شیر از خواص شگفت انگیزی برخوردار است که یکی از خواص آن تسکین سردرد های میگرنی است و به منظور بهبود سردرد های ضربه ای مورد استفاده قرار گرفته می شود، چند حبه سیر را له کرده سپس داخل یک دستمال تمیز یا کیسه کوچکی قرار دهید و در زمان سردرد عطر حاصل از آن را استنشاق نمایید و یا می توانید دو قطره روغن سیر، یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل و کمی نمک دریایی را با هم ترکیب نمایید سپس به آرامی مخلوط به دست آمده را بر روی پیشانی و شقیشه هایتان ماساژ دهید.
-
نوشیدن آب کافی
یکی از علل های بروز سردرد های میگرنی کمبود آب کافی در بدن می باشد که به منظور تسکین میگرن می توانید آب کافی بنوشید بنابراین استفاده از رژیم غذایی سالم و نوشیدن آب نقش مهمی را در تسکین این نوع سردرد ایفا می کند.
-
آویشن
آویشن جهت بهبود سردرد های میگرنی بسیار مفید است، می توانید یک تا دو قطره روغن آویشن یا رزماری را بر روی پیشانی یا شقیقه های تان بمالید سپس به آرامی ماساژ دهید و برای چند دقیقه آرام بنشینید تا تاثیر آن را مشاهده کنید.
-
دارچین
این ادویه پر کاربرد به تسکین سردرد های میگرنی کمک شگفت انگیزی می کند فقط کافی است به کمی آب چند چوب دارچین پودر شده بیافزایید سپس خمیر به دست آمده از آن را بر روی شقیقه ها و پیشانی تان بمالید و به مدت نیم ساعت دراز کشید و با آب ولرم بشویید.
-
مصرف منیزیم
استفاده از منابع غذایی سرشار از منیزیم مانند: لوبیا، تخم کدو تنبل، لوبیا، برگ سبز، کلم بروکلی، سبزیجات برگ سبز و مکمل منیزیم به کنترل سردرد های میگرنی کمک زیادی می کند به خصوص برای آن دسته از افرادی که از کمبود این ویتامین رنج می برند.
بررسی نشانه های میگرن
- حالت تهوع
- استفراغ
- زق زق سر
- بی حسی
- سرگیجه
- سوزش
- طول کشیدن درد از ۲ تا ۷۲ ساعت
- حساسیت به نور، بو و سرو صدا و یا همه چیز
- کاهش اشتها
- سرد شدن دست و پا و مورمور شدن
- تاری دید
- تب
- یبوست و اسهال
- زود رنجی
- خواب آلودگی
- درد چشم و گردن
- تشنگی و افزایش حجم ادرار
داروهای مورد استفاده در درمان سردرد
- ارگات
- دی هیدرو ارگوتامین
- مزیلات
- تریپ تانها
- سوماتریپتان سوکسینات
- زولمی تریپتان
- ریزاتریپتان
- ناراتریپتان HCI
- آلموتریپتان مالات
- فرواتریپتان سوکسینات
- التریپتان هیدروبرومید
انواع سردرد های میگرنی
- میگرن به همراه تشعشع نور
- میگرن بدون تشعشع نور
- هاله میگرن
- میگرن چشمی ( Ocular)
- میگرن عصبی
آشنایی با محرک های میگرن
- تغییرات های هورمونی در بانوان
- غذاها
- نوشیدنی ها
- افزودنی های خوراکی
- استرس
- تغییر در الگوی خواب – بیداری
- تغییرات محیطی
- مصرف بیش از حد کافئین
روش های پیشگیری از ابتلا به سردرد های میگرنی
همانطور که می دانید همیشه برای تمام بیماری و همچنین انواع سردرد های پیشگیری بهتر از درمان است که برخی از تکنیک های جلوگیری از میگرن عبارتند از:
- نوشیدن مایعات به میزان کافی
- ورزش منظم
- خوابیدن به اندازه
- ترک نکردن وعده های غذایی اصلی
- خودداری از گرسنگی بیش از حد
امیدواریم مطالعه مطلب گفته شده برای شما دوستان عزیز، مفید و سودمند واقع شده باشد و با کمک روش های گفته شده بتوانید به راحتی زمانی که به سردرد میگرنی مبتلا شدید آن را بهبود دهید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با درمان خانگی میگرن، درمان طبیعی میگرن و علایم میگرن می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا