بسیاری از پدر و مادر ها از بغل کردن فرزند خود می ترسند. این دسته از والدین به خاطر ترس از دست افتادن نوزاد و یا ناراحت کردن بچه شان از به آغوش گرفتن او به شدت اجتناب می کنند. نوزاد در ابتدای تولد به دلیل حساس بودن اعضای بدنش به راحتی آزرده می شود و امکان آسیب رسیدن به او در درصد بالایی قرار دارد. هر حرکت ناگهانی و غیر عمد ممکن است برای نوزاد مشکلاتی در بزرگسالی به وجود آورد که علت آن نادرست بغل کردن در کودکی است.
به دلایل گفته شده برخی افراد از بغل کردن نوزادان دوری می کنند. این اتفاق میان مادران به علت علاقه بسیار به نوزاد و نرسیدن آسیب به کودک دلبندشان روی می دهد.
نحوه بغل کردن نوزاد
بسیاری از مادران برای آسیب پذیر بودن نوزاد خود در ابتدای تولد، از بغل کردن به شیوه نادرست و آسیب رساندن به فرزند خود ترس دارند. مادران گرامی باید توجه داشته باشند که بغل کردن بهترین روش برای ابراز علاقه و محبت به فرزند دلبندشان می باشد. به همین دلیل باید در هنگام به آغوش کشیدن نوزادتان آرامش خود را حفظ کنید و به آرامی سعی بر برقراری ارتباط با او کنید. در هنگام به آغوش کشیدن فرزند سعی کنید همواره لبخند به لب داشته باشید، این امر باعث ایجاد ارتباط عمیق بین شما و فرزند و القای حس امنیت به او می باشد.
در هنگام بغل کردن نوزاد باید به سر او توجه بسیاری داشته باشید. اگر در هنگام بغل کردن نوزاد نکات مربوطه را به خوبی رعایت کنید، هیچ آسیبی به سر نوزاد وارد نمی شود و به راحتی شما و همسرتان می توانید فرزندتان را به آغوش گرم خود دعوت کنید. کودک نیاز به محبت و دریافت حس امنیت از سوی دو نفر شما را دارد، پس به یک دیگر در به آغوش گرفتن نوزاد کمک کنید و به تامین نیاز های احساسی فرزند خود بپردازید.
چگونه باید نوزاد را بغل کرد؟
همان طور که در قسمت بالا گفته شد، باید بیش از هر چیزی به سر نوزاد توجه بسیار داشته باشید. بسیاری از والدین ترس از بغل کردن نوزاد توسط اطرافیان را دارند؛ این امر اشکالی ندارد که دیگر اقوام نوزاد شما را به آغوش بگیرند و سعی بر برقراری ارتباط با او کنند، تنها موضوعی که دارای اهمیت است؛ شیوه صحیح بغل کردن نوزاد می باشد. در هنگام مشاهده خطا به اطرافیان یاد آور باشید که بیش از چیزی باید هوای سر بچه را داشته باشند، و از این حرف نیاز نیست، خجالت بکشید. سلامت فرزند شما بسیار مهم تر از دیگر موارد می باشد، پس بهتر است بیش از هر چیزی به فکر سلامت نوزاد خود باشید.
بسیاری از پدر بزرگ و مادر بزرگ ها و دیگر افراد قدیمی نحوه بغل کردن نوزاد را یاد ندارند. در گذشته به دلیل دانش اندک به خوبی در آغوش گرفتن نوزاد را یاد نگرفته اند، که این امر هیچ اشکالی ندارد و با تذکر های مودبانه می توانید این مشکل را رفع کنید. در هنگام انتقال نوزاد بسیار با حوصله باشید و سعی نکنید با حرکت های سریع، خیلی تند این کار را انجام دهید، بلکه انتقال نوزاد از فردی به فرد دیگر باید با نهایت دقت و صبر و حوصله انجام شود.
از افرادی که به بازدید از نوزاد می آیند و سعی بر آغوش گرفتن فرزندتان دارند توجه داشته باشید، مواظب باشید که دارای سلامتی کافی باشند تا با انتقال بیماری به نوزادتان شما و کودکتان را به دردسر نیندازید. تا حد امکان نوزاد را از ابتلا به بیماری سرماخوردگی محافظت کنید و در هنگام مشاهده هرگونه علائم از بیماری های پوستی به پزشک مراجعه کنید.
مراحلی که در نحوه بغل کردن نوزاد باید طی کنید
اگر می خواهید با سلامت و اطمینان کامل عمل به آغوش کشیدن نوزاد را انجام دهید، مراحلی که در ادامه گفته می شود را طی کنید.
-
بلند کردن نوزاد از روی گهواره و دیگر سطوح مسطح
برای این عمل ابتدا یک دست خود را زیر سر نوزاد و دست دیگر را زیر باسن او قرار دهید. در این حالت خود را به بدن نوزاد کمی نزدیک کنید و سپس به آرامی با حمایت سر و گردن او را بلند کنید. کودک را به آرامی به سوی قفسه سینه و شانه هایتان بچرخانید و با دقت و خونسردی او را در آغوش نگه دارید.
-
نگه داری کودک در آغوش
روش های بسیاری برای بغل کردن نوزاد وجود دارد اما بهترین روش، روشی است که کودک کاملا آرام است و احساس رضایت دارد. هنگامی که شما و نوزادتان از به آغوش کشیدن احساس راحتی دارید، می تواند بهترین راه برای بغل کردن نوزادتان نیز باشد. احساس امنیت و آرامی به این معنی است، که نوزاد به کلی آرام گرفته است و احساس آزردگی نمی کند.
در آغوش کشیدن کودک انواعی دارد که در ادامه به ذکر آن ها پرداخته ایم. با امتحان هر یک، نحوه بغل کردن مناسب را انتخاب کنید و از او کمک بگیرید.
-
بغل کردن بر روی شانه
در این روش یک دست خود را زیر باسن نوزاد و دست دیگری را زیر سر او قرار دهید. مواظب باشید که به کلی وزن نوزاد به روی دست هایتان قرار گیرد، سپس بعد از بلند کردن او را به قفسه سینه خود بچسبانید.
-
بغل کردن از طریق بازو و مقابل صورت
در این روش سر نوزاد را بر روی فرو رفتگی ارنج خود قرار دهید و با دست دیگر از زیر باسن کودک بگیرید. در این حالت مواظب باشید که سر نوزاد در موقعیت مناسبی قرار گرفته باشد.
-
بغل کردن نوزاد از طریق بازو و پشت به صورت
در این روش از بغل کردن نوزاد، سینه کودک را بروی آرنج خود بگذارید و با دست دیگر از باسن او بگیرید. با دستی که بدن نوزاد را گرفته اید، مواظب باشید فشاری وارد نکنید که باعث آزرگی کودک دلبندتان شود.
نکاتی که در نحوه بغل کردن نوزاد باید رعایت کرد
تا حالا نحوه بغل کردن نوزاد را آموخته اید، در ادامه این مطلب قرار است با نکات مربوط به در آغوش گرفتن نوزاد آشنا شوید.
- نوزادی را طوری که جفت دستانتان بر روی شکم قرار دارد بغل نکنید. حلقه کردن دست ها بر روی شکم، باعث وارد شدن فشار به شکم و معده نوزاد و در نتیجه احساس درد و آزردگی نوزاد می شود.
- بغل کردن نوزاد به شیوه گهواره ای برای زمانی مناسب است که قصد دارید، نوزاد خود را شیر دهید. در این حالت دست شما زیر سر نوزاد قرار می گیرد و دست دیگری به حمایت از باسن نوزاد گرفته می شود.
- برای به آغوش گرفتن کودکان بزرگ تر بهتر است رو به روی آن ها قرار گیرید، یک دست خود را دور باسن کودک و دست دیگری را بدون هیچ فشاری دور بدن کودک حلقه کنید. دستی که به دور کودک حلقه می شود فقط جنبه محافظت دارد، پس نیاز به وارد کردن فشار نیست.
- اگر نوزاد احساس بی قراری می کند و ساعت هاست که به گریه مشغول است، بهتر است او را در آغوش بگیرید و به گذاشتن سر نوزاد بر روی شانه هایتان، و قرار دادن دست دیگر زیر باسن کودک حس امنیت را به او القا کنید.
- اگر نوزادتان بسیار کوچک است به سر و گردن او توجه بسیاری داشته باشید و با قرار دادن یک دست خود بر پشت کمر از مهره های کمری او نیز محافظت کنید.
منبع : آرگا