بسیاری از مردم تصور می کنند که مشکل پیش فعالی تنها مختص به دوران طفولیت است و با بزرگ شدن این موضوع رفع خواهد شد اما این در حالی است که این موضوع با بزرگ شدن افراد رفع نخواهد شد و در آینده ممکن است فردی بدون دانستن از گذشته طرف مقابل به ازدواج با افراد پیش فعال اقدام کند و با اختلالات طرف مقابل مواجه شود و زندگی در این شرایط را نتواند تحمل کند.
ازدواج با افراد بیش فعال
پیش فعالی از دسته اختلالاتی است که از دوران کودکی در فرد وجود دارد و در صورت عدم درمان ممکن است تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند. افرادی که به این اختلال دچار هستند دارای ویژگی هایی هستند که در ادامه بیان کرده ایم.
- عدم کنترل احساسات
- عدم کنترل خشم
- حواس پرتی و فراموشکاری
- بروز خیالبافی
- احساس بی قراری و نا امنی
- عدم دقت و تمرکز کافی در انجام کارها
از آنجایی که یک فرد بیش فعال دارای ویژگی های بالا می باشد ممکن است در زندگی زناشویی نیز دچار مشکلاتی شوند. از عمومی ترین این مشکلات در زندگی زناشویی نمی توانند توجه کاملی نسبت به همسر خود داشته باشند و همین بزرگ ترین دلیل برای تهدید زندگی زناشویی است که آن را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین این افراد تسلطی بر کنترل احساسات و عواطف خود ندارند و تغییرات در خلق و خوی آن ها باعث به وجود آمدن سوء تفاهم هایی در زندگی می شود.
پیش فعالی تنها مربوط به دوران کودکی نیست و در اغلب کودکانی که مشکل پیش فعالی دارند نشانه های آن تا بزرگسالی نیز مشاهده شده است. اما لازم به ذکر است که بگوییم اگرچه تعدا افرادی که در بزرگسالی به این اختلال دچار هستند خیلی اندک است اما به دلیل خلق و خوی و مشکلاتی که ممکن است در ازدواج با افراد پیش فعال به وجود بیاید اهمیت دارد. پیش فعالی از دسته مشکلاتی محسوب می شود که رابطه ی عاشقانه را به طور مستقیم خدشه دار می کند.
اغلب اوقات ممکن است فردی که به پیش فعالی دچار است تاریخ تولد و یا ازدواج را از یاد ببرد و همسرش این موضوع را به معنای کم شدن عشق نسبت خود تلقی می کند اما این موضوع تنها علامت روان پزشکی است و ربطی به سهل انگاری ندارد.
نحوه ی برخورد با همسر بیش فعال:
در صورتی که یکی از زوجین به مشکل پیش فعالی دچار است با انجام روش های مختلف می توان به بهبودی آن کمک کرد و در ادامه به بیان این روش ها پرداخته ایم.
اگر همسر شما به مشکل بیش فعالی دچار است:
- اولین گامی که می توان برای کمک به فردی که دچار پیش فعالی انجام داد این است که در این مورد اطلاعات زیادی کسب کنید و تا بتوانید از راه حل های بیشتری برای حل این موضوع بهره بگیرید.
- اگر از همسر خود درخواستی دارید از او بخواهید که آن را به صورت مداوم تکرار کند تا متوجه آن شود.
- سعی کنید با مهربانی و محبت زیاد او را در انجام کارهای روزانه و مسئولیت ها کمک کنید.
- بهتر است تا همسر خود را برای درمان این بیماری تشویق کنید.
- اگر همسر شما به صورت مداوم مناسبت های مختلف را از یاد می برد به جای تیکه پراندن به او و تکرار کردن کلمه حواس پرت مناسبت ها را بر روی برگه ای بنویسید و در جاهایی که بیشتر مورد دید هستند قرار دهید.
- سعی کنید که در اوقات فراغت و زمان تعطیلی تایم شاد و تفریحی مشترکی را برای خود ایجاد کنید.
اگر خودتان به مشکل بیش فعالی دچار هستید:
- بهترین راه این است که به روانپزشک مراجعه کنید.
- برای یافتن راه حل مناسب برای درمان مشکل خود اطلاعات زیادی را به دست بیاورید.
- سعی کنید از یک برنامه صحیح و منظم برای به خاطر آوردن وظایف مهم خود استفاده کنید.
- برای بهتر شدن حال خود گوش دادن به موسیقی ها را از خاطر نبرید.
- از انجام چندین کار که شما را سردرگم می کند جلوگیری کنید.
- مسئولیت و وظایف خود را به طور منظم به خود یادآوری کنید.
- سعی کنید از روش های کنترل احساسات و کاهش میزان استرس مثل یوگا استفاده کنید
- از حضور در مکان های دارای استرس و تنش زا خودداری کنید.
- در صورت فراموش کردن و یا اشتباهی که انجام دادید به هیچ وجه خود را سرزنش نکنید.
- سعی برای انجام کارها از همسر و یا افراد دیگر کمک بگیرید.
مشکلاتی که در ازدواج با افراد بیش فعال ممکن بروز کند:
افراد پیش فعال به اختلالاتی دچار هستند که همین موضوع زندگی با آن ها سخت و طاقت فرسا خواهد کرد و کوچکترین تغییری که در رفتار آن ها ایجاد شود باعث ایجاد سوء تفاهم شدیدی خواهد شد.
مشکل در انجام وظایف از اختلالات ازدواج با افراد بیش فعال:
از جمله عوارضی که پیش فعالی دارد فراموشی و از یاد بردن است و همین موجب ضعیف بودن او در انجام وظایفش خواهد شد. مردی که به مشکل پیش فعالی دچار است ممکن سالگرد تولد یا ازدواج را هنگام بازگشت به خانه از یاد ببرد.
مشکل در توجه و گوش دادن به طرف مقابل از اختلالات ازدواج با افراد بیش فعال:
فردی که به مشکل پیش فعالی دچار است ممکن است در هر زمانی بدون فکر و نوبت شروع به صحبت کردن بکند و این منجر به دشواری در ارتباطات خواهد شد. همچنین اعمال این رفتار ممکن است شریک زندگی را به این فکر وا دارد که همسرش به او توجهی ندارد و از علاقه اش کم شده است.
رفتار تکانشی از اختلالات ازدواج با افراد بیش فعال:
افرادی که به مشکل پیش فعالی دچار هستند همواره در معرض تحریک هستند و و اغلب اوقات قادر به فکر کردن در مورد اعمال کار خود نیستند. این مورد ممکن است به انجام رفتار های بی پروا و حرکات نامناسب او منجر شود.
واکنش عاطفی از نوع افراطی از اختلالات ازدواج با افراد بیش فعال:
افرادی که به این مشکل دچار هستند ممکن است خیلی سریع خلق و خویشان تغییر کند و همین موضوع باعث ایجاد سوء تفاهمی عظیم خواهد شد همچنین چنین افرادی نمی توانند به راحتی به حل مسائل بپردازند و ممکن است که استدلال هایشان خارج از ظرفیت عقل باشد.
ناتوانی در انجام مسئولیت ها از اختلالات ازدواج با افراد بیش فعال:
فردی که به بیماری بیش فعالی دچار است ممکن است پرداخت صورت حساب،خاموش کردن چراغ حیات خلوت و حتی خارج کردن مواد شوینده از دسترس کودک را نیز از یاد ببرد.
منبع : آرگا