تپش قلب می تواند در افراد بسیاری اتفاق بیافتد و معمولا با احساس خفگی،لرزش قلب و یا مور مور شدن همراه است و افراد زیادی از این بیماری رنج می برند و به دنبال راه هایی برای درمان آن هستند و به همین خاطر در ادامه به بیان روش ها و راهکار هایی برای درمان تپش قلب پرداخته ایم.
علائم و چگونگی درمان تپش قلب
همه ی شما می دانید که تپش قلب هایی که به صورت حمله ای اتفاق می افتند خطرناک هستند نه تپش قلب ناشی از دویدن و استرس. در تپش قلب فرد در حالت عادی می باشد و بدون هیچ گونه استرس و فشاری حمله قلبی به او دست می دهد و در این وضعیت معمولا فرد با افت مواجه می شود و بایستی وضعیت او را جدی بگیرید. ممکن است تپش قلب مهم و یا غیر مهم باشد برای مثال افرادی که به کم خونی دچار هستند و یا استرش و اضطراب زیادی دارند معمولا قلبشان تندتر می زند و همین عامل باعث می شود تا آن ها فکر کنند که به مشکل تپش قلب دچار شده اند.
تعداد ضربان قلب در بین افراد در حالت استراحت و عادی بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است و به طور کلی می توان گفت که داشتن تعداد ضربان قلب پایین تر نشانه ی داشتن قلب سالم تر و کارآمدتر است. برای آگاهی از خطرات ضربان قلب بالا می توانید در اینجا کلیک کنید.
- علل روحی و روانی مثل ترس و اضطراب
- بیماری های قلبی
- ورزش و فعالیت های جسمی
- مصرف موادی مثل نیکوتین،کوکائین و قرص های لاغری
- بیماری پرکاری تیروئید
- کاهش میزان اکسیژن خون
- داشتن تب شدید
- بی خوابی و خستگی شدید
- کم خونی
عوارض داشتن تپش قلب چیست؟
تپش قلب نه تنها یک بیماری قلبی محسوب می شود بلکه دارای عوارضی نیز هست که ما در ادامه به بیان آن ها پرداخته ایم.
سکته ی قلبی:
تپش قلب می تواند منجر به وضعیتی شود که در آن ضربان طبیعی قلب مختل می شود و خون در یک محل تجمع پیدا می کند و یک لخته خونی ایجاد می کند. همچنین این لخته خون ممکن است جدا شود و راه انتقال خون را مسدود کند و باعث سکته مغزی شود.
غش کردن:
اگر چنانچه ضربان قلب شما سریع تر شود با افت فشار مواجه خواهید شد و منجر به غش کردن شما خواهد شد. اگر شما سابقه ی بیماری قلبی مادرزادی و یا عمل دریچه باز قلب دارید درصد به وجود آمدن این اتفاق برای شما خیلی بیشتر است.
نارسایی قلبی:
این مشکل زمانی اتفاق می افتد که قلب برای مدتی طولانی نتواند خون را به درستی پمپاژکند و این موضوع باعث آریتمی و فیبریلاسیون دهلیزی می شود و در نهایت منجر به نارسایی قلب خواهد شد.
ایست قلبی:
ایست قلبی ممکن است در اثر تپش قلب اتفاق بیافتد زیرا تپش قلب باعث آریتمی های تهدید کننده ی حیات می شود ودر نتیجه تپش موثر قلب را متوقف می کند.
راه های بهبود و رفع تپش قلب:
برای درمان تپش قلب راه و روش های مختلفی وجود دارد که می توانید از آن ها بهره بگیرید و ما در ادامه به بیان این روش ها پرداخته ایم.
استفاده از اسطوخودوس:
حمام گیاهی با استفاده از چند قطره اسطوخودوس سیستم عصبی را آرام خواهد کرد. با آرام شدن سیستم عصبی وحشت زدگی و ترس نیز کاهش پیدا می کند. همچنین از آنجایی که این گیاه برای فشارخون و ضربان قلب نیز مناسب است می تواند به تنظیم آن ها کمک شایانی بکند.
بنشینید و نفس عمیق بکشید:
اگر شما احساس می کنید که بدون داشتن هیچ گونه فعالیت خاصی قلبتان تند می زند و سابقه ی بیماری قلبی ندارید اولین کاری که بایستی در این شرایط انجام دهید است که خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید و به طور کلی می توان گفت که افراد آرام کمتر دچار تپش قلب می شوند.
برای این کار ابتدا چهار زانو و در وضعیتی مناسب و راحت بنشینید سپس از طریق بینی یک نفس راحت بکشید و این کار را به طوری انجام دهید که با هر دم و بازدم شکمتان برآمده شود،حالا هوا را بیرون بدهید. این کار را برای چندین مرتبه انجام دهید تا ضربان قلبتان به وضعیت عادی بازگردد.
عدم مصرف قهوه :
استفاده از دارچین:
در این روش بایستی یک قاشق چای خوری را با یک قاشق چای خوری عسل ترکیب کنید و در چندین روز به صورت مکرر از آن استفاده نمایید. همچنین می توانید پودر دارچین را به چایی که می نوشید اضافه کنید و علاوه بر خوش طعم کردن چای به سلامت قلب خود نیز کمک کنید.
مصرف ملاس:
یکی از مهم ترین دلایل تپش قلب کم خونی می باشد که شما می توانید از طریق ترکیب کردن یک فنجان آب و یک قاشق غذاخوری ملاس و نوشیدن آن کم خونی خود را رفع کنید.
نوشیدن آب سرد:
مصرف سیر:
سیر فواید بسیار زیادی برای سلامتی انسان دارد و سطح کلسترول و فشارخون را پایین می آورد و عروق مسدود شده را باز خواهد کرد.
لخته ی خونی شریان های خون را مسدود می کند و با کاهش خون سرشار از اکسیژن از وارد کردن آسیب به ماهیچه های قلب جلوگیری می کند و به همین خاطر شما بایستی سیر خام را همراه با یک قاشق زیتون و کمی نمک بخورید تا قلب سالم تری داشته باشید.
زالزالک :
یکی دیگر از گیاهان دارویی موثر در رفع تپش قلب با طب سنتی, استفاده از زالزالک می باشد، مصرف این گیاه جریان خون را به سمت خون افزایش داده و انقباض قلب را بهبود می بخشد و به تنظیم ریتم قلب کمک می کند، مکمل زالزالک نیز برای این منظور می تواند مورد استفاده قرار گیرد و مقدار معمول مصرف این مکمل ۱۶۰ تا ۹۰۰ میلی گرم در روز بوده و به مدت ۳ تا ۲۴ هفته مصرف می شود، توجه داشته باشید که به علت احتمال اختلال این مکمل با عملکرد برخی داروها، حتما قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید، همچنین مصرف این گیاه دارویی برای خانم های باردار توصیه نمی شود.
افزایش مصرف منیزیم :
کمبود منیزیم در بدن می تواند موجب بروز تپش قلب شود زیرا این ماده معدنی در تسهیل عملکرد قلب، سیستم عصبی و گردش خون بدن بسیار تاثیر گذار است، در زیر با مواد غذایی حاوی منیزیم آشنا می شوید :
- برگ چغندر، کلم، اسفناج، سبزیجات برگ سبز و تیره
- آجیل ها از جمله بادام درختی و هندی
- دانه هایی مثل کنجد و تخم کدو حلوایی
- بلغور جو دو سر
- کینوآ
- کره بادام زمینی
- ماهی آب سرد
- موز
- ماست کم چرب
- شکلات تلخ
ضمن اینکه می توان روزانه ۳۵۰ میلی گرم از مکمل های منیزیم مصرف کرد، به منظور اطمینان از مصرف مقدار مناسب منیزیم لازم است به پزشک مراجعه شود.
سنبل الطیب :
این گیاه دارویی نیز برای بهبود تپش قلب به خصوص برای تپش قلب ناشی از اضطراب و حملات هراس بسیار موثر است، آرام بخش بودن سنبل الطیب کمک زیادی به حفظ آرامش بدن، احیای ضربان طبیعی قلب و بهبود کیفیت خواب می کند، حال به منظور استفاده از این گیاه دارویی می توانید گل خشک شده این گیاه را دم کرده و به عنوان دمنوش استفاده کنید، البته نباید مصرف آن را بیشتر از چند هفته ادامه دهید، همچنین مصرف سنبل الطیب برای زنان باردار توصیه نمی شود.
در صورت تمایل برای آشنایی با سایر روش های درمان گیاهی تپش قلب کلیک کنید.
منبع : آرگا