دسته ها
سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

نگهداری مرغ عشق در خانه و پروش این پرنده دوست داشتنی

  • فاطمه میرزایی
  • ۸ مهر ۱۳۹۸
  • ۰

مرغ عشق ها پرندگانی زیبا و سخنگو هستند که در طبیعت فقط به رنگ سبز و زرد پیدا می شوند، اما انسانها موفق شده اند، رنگ های سفید، خاکستری و آبی آنها را نیز به وجود آورند. در این مطلب با روش نگهداری مرغ عشق در خانه آشنا می شوید.

مرغ عشق با نام اصلی باجریگار که باجی نیز نامیده می شود یک نوع پرنده خانگی از خانواده طوطی ها و دارای اصالت استرالیایی می باشد که بسیار زیبا و سرگرم کننده است، برای آشنایی با روش های نگه داری مرغ عشق در منزل تا پایان این بخش را دنبال نمایید.

همه چیز درباره نگهداری مرغ عشق در منزل

مرغ عشق های نگه داری شده در قفس، می توانند حدود ۱۴ سال و در طبیعت تقریبا ۸ سال عمر می کنند. محل نگه داری آنها مطابقت زیادی با شرایط عادی محیط زندگی انسانها داشته و تغذیه آنها اغلب شامل دانه های گیاهی، میوه ها و سبزیجات می باشد. مرغ عشق های نر درای سوراخ های بینی آبی رنگ هستند که در پیری به رنگ بنفش می باشد و در مرغ عشق ماده، سوراخ های بینی به رنگ قرمز، سفید یا قهوه ای است که با بالا رفتن سنش تغییری نمی کند.

نگهداشتن مرغ عشق در منزل

مرغ عشق ها به دلیل هزینه نگه داری پایین و پرورش راحت تر نسبت به پرندگان دیگر برای نگه داری در خانه، طرفداران زیادی دارند، از این رو در این مطلب نحوه نگه داری مرغ عشق در منزل را در اختیارتان قرار می دهیم.

انتخاب مرغ عشق

نخستین گام برای نگهداری از مرغ عشق، خرید مرغ عشق سالم، جوان، قوی و بالغ می باشد و سن مناسب مرغ عشق به هنگام خرید، ۶ تا ۸ هفته است. اگر در هنگام خرید فردی که آشنایی کامل با این پرنده را دارد، همراهیتان کند، بهتر می تواند در این زمینه شما را راهنمایی نماید. در ادامه نکاتی ذکر کرده ایم که می تواند در انتخاب مرغ عشق سالم کمکتان کند.

یکی از نشانه های مرغ عشق سالم و قوی شادابی و پر تحرکی و آواز خواندن آنها می باشد. از آنجا که اغلب مرغ عشق ها در طول روز می خوابند، بنابراین آرام بودن این پرنده، دلیل بر بیماری نیست.

چشمان مرغ عشق سالم گرد، براق، سیاه رنگ و بدون تورم می باشد و پا های آن سالم، جوان و دارای فلسهای نرم، ظریف و تمیز است.

از ویژگی های مرغ عشق سالم تمیز کردن مداوم پر هایش است، در صورتی که مرغ عشقی دارای پر های کثیف و نامرتب بود، نشانه بیماری آن می باشد.

مدفوع مرغ عشق نباید به حالت آبکی باشد و پر هایی که در قسمت دفع پرنده روییده است، باید به صورت کرک های سفید و تمیز باشند.

دم مرغ عشق در راستای بدنش قرار دارد و می تواند به وسیله پا هایش به راحتی میله قفس را بگیرد، همچنین این پرنده در حالت ایستاده در زاویه ۳۰ درجه نسبت به قائم می باشد.

در هنگام خرید، سعی کنید تا دو مرغ عشق نر و ماده همرنگ باشند تا جفت گیری ساده تر انجام گیرد.

نگهداری از مرغ عشق در خانه

شرایط نگهداری مرغ عشق

مرغ عشق ها خیلی راحت می توانند خود را با شرایط زندگی انسانها وفق دهند، بعد از خرید مرغ عشق، اولین وسیله لازم برای نگهداری آنها در منزل، تهیه قفس مناسب است، تغذیه مناسب و تامین شرایط محیطی مناسب از دیگر نیاز های نگهداری این پرنده زیبا در خانه است که در زیر به این موارد اشاره می کنیم.

قفس برای مرغ عشق

  • قفس هر چقدر بزرگتر باشد، بهتر است، البته اندازه قفس انتخابی شما بستگی به فضای منزل و بودجه شما خواهد داشت، اما برای انتخاب یک قفس مناسب برای نگهداری یک یا دو مرغ عشق باید از قفسی به طول و عرض ۴۵ سانتی متر و ارتفاع ۶۰ سانتی متر استفاده شود.
  • قفس را به دور از نور خورشید و تلویزیون قرار دهید، همچنین محل نگهداری این پرندگان نباید در جایی باشد که سر و صدای ناگهانی تولید شود.
  • در هنگام انتخاب قفس، توجه داشته باشید، فاصله میله ها از هم زیاد نباشد، به طوری که مرغ عشق نتواند سرش را از میان میله ها بیرون آورد، فاصله مجاز بین میله های قفس، حداکثر ۱۲ میلی متر است.
  • مکان قرار دادن قفس، بهتر است در گوشه ای از خانه، چسبیده به دیوار و در ارتفاع یک متر و ۶۰ سانتی متر از سطح زمین باشد.

نگهداری مرغ عشق+عکس

نکته : هیچگاه مرغ عشق ها را در کنار پرندگان نا آرامی مانند مرغ مینا در یک قفس نگهداری نکنید.

ظروف آب و دانه

ظرف آب مرغ عشق باید به گونه ای باشد که بتوانید آن را هر روز تمیز نمایید و نیز ظرف دانه پرنده باید دارای عمق کمی بوده تا لازم نباشد، هر بار مقدار زیادی دانه در داخل آن بریزید، ضمن اینکه دانه ها وقتی برای مدت طولانی بمانند، مرطوب شده و به هم می چسبند که در این صورت برای تغذیه مرغ عشق مناسب نخواهند بود.

چوب مخصوص برای نشستن مرغ عشق

در قسمت های مختلف قفس می توانید، چندین میله مختلف قرار دهید تا مرغ عشق بین آنها رفت و آمد داشته و فعالیت فیزیکی انجام دهد. اما برای نشیمنگاه پرنده، بهتر است از میله ای از جنس چوب درخت که کامل صاف نبوده و قطر آن در قسمت های مختلف چوب متغیر باشد، استفاده نمایید.

نگهداری مرغ عشق

کف قفس

کف قفس را بهتر است با روزنامه پوشانیده و به طور مرتب روزنامه های کثیف را با روزنامه جدید و تمیز جایگزین نمایید.

تغذیه مرغ عشق

همه مرغ عشق ها برای سالم ماندن نیاز به جیره غذایی کامل دارند، اغلب مرغ عشق ها دانه خوار هستند و بیشتر غذای آنها را دانه ها تشکیل می دهند، اما برای سالم بودن، نیاز به رژیم غذایی متنوعی خواهند داشت.

پرنده فروش ها، اغلب ارزن را به عنوان غذای مرغ عشق معرفی می کنند، این دانه ها به دلیل چربی زیادی که دارند، غذای محبوب همه مرغ عشق ها می باشند، به همین دلیل بهتر است که غذای آنها، پلت تجاری مخصوص طوطی های کوچک باشد. همچنین می توان از دانه هایی مثل ارزن، گندم سیاه، دانه قناری، جو خُرد شده، جو دوسر، کوینولا، چاودار، ذرت دانه شده، تخم کتان و … برای تغذیه این نوع پرندگان مورد استفاده قرار داد. ضمن اینکه تغذیه مرغ عشق با انواع میوه ها و سبزیجاتی مثل سیب، گلابی، گیلاس، هلو، جوانه گندم، زردآلو، کاهو، نخودفرنگی، موز، فلفل دلمه ای، بروکلی، اسفناج تاثیر زیادی در سلامتی آنها خواهد داشت.

نگهداری مرغ عشق+تصویر

شیوه تمیز کردن مرغ عشق

مرغ عشق برای محفوظ ماندن از کک و کنه هر ماه یکبار حمام شود، برای شست و شوی وی می توانید هر دو هفته یکبار در داخل قفس ظرف حمام بگذارید و یا اینکه وی را زیر دوش بگیرید، دقت کنید که در هنگام شستن پرنده به هیچ عنوان نباید از شوینده های شیمیایی مثل شامپو بچه و یا شامپوی مخصوص گربه و خرگوش استفاده کنید.

همچنین ماهی یکبار، قفس مرغ عشق را با استفاده از مواد ضدعفونی کننده و حشره کش شست و شو داده و ضدعفونی کنید و به مدت یک ساعت در برابر نور خورشید قرار دهید. در صورت تمایل با کلیک بر روی لینک دانستنی ها می توانید از انواع مطالب علمی در زمینه های مختلف که تا کنون انتشار داده ایم، دیدن نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *