دسته ها
سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳

علائم و روش های درمان آبله مرغان در کودکان و نحوه پیشگیری از ابتلا به این بیماری

  • مهتاب علی پناه
  • ۱۵ آبان ۱۳۹۸
  • ۰

آبله مرغان در کودکان شایع ترین بیماری است که کودک را گرفتار خود می کند، فصل ابتلا به آبله مرغان بیشتر در اواخر زمستان و اوایل بهار است.

یکی از بیماری های ویروسی که در بین بچه ها شیوع بیشتری دارد و بسیار واگیر دار است آبله مرغان می باشد این بیماری دارای علائم مختلفی می باشد در ادامه مطلب قصد داریم شما را با آبله مرغان در بچه ها آشنا کنیم.

آبله مرغان کودکان

همه چیز درباره آبله مرغان در کودکان

آبله مرغان نوعی ویروس می باشد که کودکان را مبتلا می کند و با خارش و جوش های قرمزی در سراسر بدن همراه است این بیماری بیشتر از یک بار در طول زندگی فرد را مبتلا نمی کند که در گذشته در بین کودکان بسیار شایع بود اما در اواسط دهه ی ۹۰ میلادی زمانی که واکسن آبله مرغان کشف شد کودکان کمتر به این بیماری ویروسی مبتلا شدند.

علائم آبله مرغان در کودکان

قبل از ظهور جوش ها، ویروس عامل وارد بدن می شود و با علائم آبله مرغان از جمله تب، سر درد، و بی اشتهایی همراه است و بعد از دو روز از مشاهده این علائم، جوش های آبله مرغان از شروع گسترش تا بهبودی سه مرحله را طی می‌کنند این مراحل به ترتیب زیر است:

  • در سراسر بدن برجستگی های قرمز یا صورتی رنگ گسترش پیدا می کنند.
  • تاول هایی ایجاد می شود که مایع درون آن خارج می شوند.
  • جوش ها بهبود می یابند و خشک می شوند.

این سه مرحله به طور همزمان پشت سر هم ایجاد نمی شوند بلکه در طول دوره بیماری، جوش های تازه ای ظاهر می شوند و تا زمانی که جوش ها روی بدن خشک نشوند و بهبود نیابند این بیماری به دیگران سرایت می کند.

عامل بیماری آبله مرغان

عامل بیماری آبله مرغان ویروس «واریسلا زوستر»  می باشد که این بیماری در اثر تماس با فرد بیمار منتقل می شود و تا زمانی که کاملا جوش ها بهبود نیابند به شدت مسری می باشد و از راه های بزاق دهان، سرفه، عطسه، تماس با جوش انتشار می یابند.

 

آبله مرغان در کودکان

افرادی که در معرض خطر ابتلا به آبله مرغان هستند

  • کودکان زیر ۱۲ سال
  • تماس فیزیکی با فرد مبتلا
  • افرادی که تا کنون به این بیماری مبتلا نشدند.
  • زمانی که سیستم دفاعی بدن به علت بیماری یا مصرف دارو دچار نقص شده باشد.

درمان خانگی آبله مرغان در کودکان

ویروس آبله مرغان در کودکان، به مدت ۱۰ الی ۲۱ روز در بدن می ماند که در این مدت کودک نباید به مدرسه و یا مهد کودک برود و بزرگسالان نیز در صورت ابتلا باید در خانه بمانند که به منظور بهبود خارش پوست علاوه بر استفاده از آنتی هیستامین ها یا پماد موضعی بهتر است روش هایی مانند حمام کردن با آب ولرم، استفاده از لوسیون بدون بو و پوشیدن لباس نازک و نرم را انجام دهند تا زودتر بهبود یابند و همچنین می توانید درمان های خانگی را نیز امتحان کنید که در ادامه با چند روش خانگی آشنا خواهید شد:

هویج و گشنیز

یکی از غذا هایی که در فرایند درمان تاثیر بسیار زیادی دارند استفاده از سوپ هویج و گشنیز  در رژیم غذایی آبله مرغان می باشد زیرا سرشار از آنتی اکسیدان می باشد این سوپ را به مدت یک ماه روزی یک بار مصرف کنید، همچنین به منظور تقویت شدن بنیه می توانید هویج و برگ گشنیز آب پز استفاده کنید.

سوپ هویج و گشنیز

تسکین سوزش آبله مرغان با جوش شیرین

جوش شیرین باعث می شود که سوزش و خارش آبله مرغان را تسکین کند، بنابراین نصف قاشق غذاخوری جوش شیرین را داخل یک لیوان آب حل کنید سپس با استفاده از لیف نرمی که آغشته به محلول است روی قسمت هایی را که دچار خارش و سوزش شده است قرار دهید و اجازه دهید خشک شود راه حل دیگر این است که یک فنجان یا نصف فنجان جوش شیرین را در وان حمام حل و سپس داخل این محلول حمام کنید.

جوش شیرین

 یاس بنفش هندی

یکی دیگر از روش های خانگی درمان آبله مرغان استفاده از یاس هندی می باشد این گیاه دارای خاصیت ضد ویروسی می باشد همچنین برای خشک شدن تاول ها و رفع خارش ها بسیار مناسب است بنابراین تعداد کمی برگ گل یاس را له کنید و روی جوش ها و تاول ها قرار دهید و یا می توانید چند برگ از این گیاه را به آب وان حمام اضافه کنید.

یاس بنفش هندی

 جو دوسر

یکی از درمان های برای خارش آبله مرغان که بسیار پرطرفدار می باشد جو دو سر است به همین منظور دو فنجان جو دو سر را له کنید تا به شکل پودر در آیید سپس آن را در دو لیتر آب ولرم بریزید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بدنتان را با این محلول خیس کنید.

جو دو سر

 سرکه قهوه ای

سرکه قهوه ای خارش پوست ناشی از آبله مرغان را از بین می برد و همچنین به بهبود زخم نیز کمک می کند، بنابراین نصف فنجان سرکه قهوه ای را با آب ولرم دورن وان حل کنید و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درون این محلول حمام کنید.

سرکه قهوه ای

 عسل برای مبارزه با خارش آبله مرغان در کودکان

عسل کمک زیادی به خارش و جوش های ناشی از آبله مرغان در بچه ها می کند سعی کنید عسل طبیعی و با کیفیت تهیه کنید و روی قسمت هایی که تاول و جوش دارد قرار دهید این کار را روزی ۲ تا ۳ بار تکرار کنید تا زمانی که زخم ها بهبود یابند.

آبله مرغان در کودکان

روغن اسطوخودوس

از دیگر روش های کاهش سوزش و خارش  ناشی از آبله مرغان در کودکان، روغن اسطوخودوس است این روغن را با مقدار کمی از روغن حامل مانند روغن نارگیل یا بادام رقیق کنید سپس روی ناحیه آسیب دیده پوست قرار دهید و اجازه دهید تا خشک شود برای داشتن نتیجه بهتر این کار را روزی دو بار انجام دهید.

روغن اسطوخودوس

گل کالاندولا (گل همیشه بهار)

کالاندولا یا گل همیشه بهار به از بین بردن خارش ناشی از آبله مرغان در بچه ها کمک می کند بنابراین دو قاشق غذاخوری کالاندولا و یک قاشق چای‌خوری برگ عنبر سائل را در یک فنجان آب بریزید و اجازه دهید یک شب بماند صبح این مخلوط را کاملا آسیاب کنید سپس ماده‌ی به دست‌ آمده را مستقیم روی جوش‌ها بگذارید، زمانی که کاملا خشک شد، زخم‌ها را بشورید.

گل کالاندولا

چگونه می‌توان از ابتلا به بیماری آبله مرغان پیشگیری کرد؟

 نود درصد کودکانی که واکسن آبله مرغان را دریافت کرده اند به این بیماری مبتلا نمی شوند این واکسن باید در ۱۲ الی ۱۵ ماهگی تزریق شود و در سنین ۴ و ۶ سالگی به آن ها تقویت کننده داده می شود، کودکان بزرگتر و بزرگسالانی که این واکسن را نزده اند و یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند باید دُز بالاتری از این واکسن را دریافت کنند این بیماری در بزرگسالان با علائم شدید تری خود را نشان می دهد پس اگر پدر یا مادری هستید که در کودکی واکسینه نشده‌اید، بهتر است واکسن را دریافت کنید تا در صورت ابتلای فرزندتان، این ویروس به شما سرایت نکند کسانی که واکسن آبله مرغان نزده‌ اند، برای پیش‌گیری از ابتلا به این ویروس نباید با افراد مبتلا در تماس باشند. البته به این دلیل که آبله مرغان تا زمانی که جوش‌ها در بدن ظاهر نشوند قابل تشخیص نیست، این کار خطر را کاملا رفع نمی‌کند.

نکات مهم :

  1. سعی کنید غذاهایی مصرف کنید ک ویتامین C زیادی دارند.
  2. در مراحل اولیه این بیماری از انجیر استفاده کنید.
  3. آب میوه و سبزی تازه مصرف کنید.
  4. به منظور کاهش زخم ها و جوش روغن ویتامین E را روی پوست بمالید.(این کار را زمانی انجام بدهید که جوش‌ها در حال بهبود هستند تا جوش و زخم جدیدی پدیدار نشود)
  5. از خاراندن جوش جلوگیری کنید زیرا این کار روند بهبود جوش ها را کند می کند و خطر ابتلا به عفونت باکتریایی را افزایش می‌دهد، اگر فرزندتان دچار این بیماری شده است، ناخن‌هایش را تمیز و کوتاه کنید تا خطر ابتلا به عفونت کاهش بیابد.

همیشه بهترین درمان پیشگیری می باشد پس اگر واکسن فرزندتان را به موقع بزنید این بیماری با گذر زمان بهبود می یابد اما اگر علائم بسیار شدید بود حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *