دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

همه چیز درباره میان وعده در بارداری و معرفی میان وعده های مفید و مضر برای این دوران

  • فاطمه میرزایی
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۱
  • ۰

میان وعده ها نقش مهمی در جلوگیری از ضعف، احساس گرسنگی و نیز افت قند خون مادران باردار دارند، از این رو در این مطلب درباره اهمیت میان وعده در بارداری به بحث پرداخته ایم. در ادامه همراه ما باشید.

میان وعده در بارداری، از وعده های غذایی مفید و مهم در طی این دوران می باشد، بنابراین مادران باردار بهتر است، به جای سه وعده سنگین غذایی از شش وعده غذایی سبک استفاده کنند، زیرا این برنامه غذایی از گرسنگی و سوزش معده پیشگیری کرده و نیز موجب تثبیت قند خون خواهد شد.

اهمیت خوردن میان وعده در بارداری

توجه به رژیم غذایی مادران حامله از اهمیت زیادی برخوردار است، آنها علاوه بر اینکه باید به فکر حفظ سلامتی و تامین ویتامین های مورد نیاز بدنشان باشند، باید به نیاز های غذایی جنین در حال رشد خود و سلامت وی اهمیت دهند؛ مصرف میان وعده در حاملگی می تواند به تامین ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن مادر و جنین در حال رشد، کمک زیادی نماید.

میان وعده در دوران بارداری

خوردن میان وعده های حاوی پروتئین، فیبر و چربی های سالم از قبیل کره بادام زمینی، سیب زمینی و کراکر به حفظ سلامتی مادر و جنین کمک زیادی خواهد کرد، از آنجا که مصرف روغن های هیدروژنه (جامد) در دوران حاملگی مضر می باشد، بنابراین می توان کره بادام زمینی را جایگزین آن کرده و با مالیدن یک یا دو قاشق کره بر روی سیب خرد شده می توان، آن را به عنوان میان وعده مصرف کرد و همچنین مغزها و دانه ها و نیز میوه هایی مثل گلابی و موز جزو وعده های غذایی مفید در دوران حاملگی محسوب می شوند.

میان وعده در حاملگی

جنین در حال رشد به منظور تکامل و تامین نیاز های بدن خود از ویتامین ها و مواد موجود در بدن مادر خود استفاده می کند، کلیسم از جمله این مواد می باشد که نقش مهمی در سلامت دندان ها و استخوان های مادر و جنین دارد، بنابراین مادران برای جبران کمبود کلسیم بدن خود نیاز فراوانی به مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم دارند، از این رو مصرف سه وعده لبنیات کم چرب در طول روز به مادران حامله توصیه می شود، همینطور مصرف آجیل به همراه توت، هلو، کشمش و آب میوه های طبیعی برای تامین پروتئین و فیبر بدن مادر باردار نیز مفید است.
پرو اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) یکی از بیماری های شایع در این دوران می باشد  که منجر به افزایش فشار خون خانم حامله می شود که به منظور جلوگیری از این عارضه می توانید از برخی شکلات های مفید برای این دوران استفاده نمایید، مصرف میوه های آغشته به شکلات و پودینگ شکلات با شیر کم چرب به عنوان میان وعده در حاملگی ضمن اینکه می تواند احتمال این مسمومیت را کاهش دهد، برای افزایش جذب روزانه کلسیم نیز مفید خواهد بود. البته توجه داشته باشید که از مصرف بیش از حد شیرینی در این دوران پرهیز نمایید.
میان وعده مفید در بارداری
آجیل یک منبع سرشار از فیبر است و در جلوگیری از یبوست موثر می باشد، بنابراین آجیل بدون نمک به همراه میوه های خشک شده بدون قند و نیز شکلات تلخ از جمله میان وعده های مناسب برای دوران حاملگی می باشند که حاوی فیبر و آهن می باشند.
میان وعده در بارداری
ماهی به دلیل دارا بودن امگا ۳ و برخی دیگر مواد مغذی مفید برای رشد جنین به عنوان یک منبع غذایی مهم به شما می رود، اما از آنجا که برخی از ماهی ها حاوی جیوه هستند و این ماده برای سلامت جنین مضر می باشد، بنابراین مادران باردار باید در هنگام مصرف ماهی دقت بیشتری نمایند و به طور کلی خوردن ماهی در دوران بارداری بیش از ۲ یا ۳ بار ماهی در هفته برای آنها توصیه نمی شود.

میوه و سبزیجات و نیز مصرف لبنیات از دیگر میان وعده های مناسب برای دوران حاملگی محسوب می شوند. خوردن نوشیدنی هایی مانند شیر موز و یا اضافه کردن انواع توت ها به شیر می تواند مقدار زیادی از کلسیم مورد نیاز بدن مادر و جنین را تامین نماید. همچنین اسفناج و کرفس از جمله سبزیجات سرشار از فیبر و آهن می باشند که می توان از آب آنها به صورت نوشیدنی استفاده نمود.

میان وعده مغزی در بارداری

مادران حامله می توانند از ساندویچ پنیر و گردو و یا ساندویچ مرغ برای یک میان وعده در دوران حاملگی استفاده نمایند، گردو منبع غنی از پروتئین است و سرشار از فیبر بوده و نیز پنیر دارای کلسیم می باشد، بنابراین به عنوان یک میان وعده مغذی در حاملگی می تواند مصرف شود. البته در کنار این ساندویچ نیز می توان از مغزها و یا دانه های مورد علاقه تان استفاده نمایید.
میان وعده برای بارداری
کره بادام زمینی، کشمش و ساقه کرفس از جمله میان وعده های سالم و مناسب در دوران بارداری می باشند، زیرا این مواد غذایی سرشار از فیبر می باشند که وجود این ماده مغذی برای سلامت مادر و جنین بسیار مهم می باشد. همینطور می توانید از روغن بادام و یا روغن دانه آفتاب گردان به جای کره بادام زمینی استفاده کنید.

برخی توصیه های تغذیه ای دیگر در دوران بارداری

مصرف قهوه در دوران بارداری را کاهش دهید، همچنین از خوردن آب میوه های آماده و نوشیدنی های اسیدی پرهیز کنید و به جای آنها مصرف منابع پروبیوتیک دار همچون شیر، کفیر و عیار را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

چای مصرفی شما باید کم رنگ و به همراه لیمو باشد و نباید با غذا میل شود، زیرا ممکن است موجب بروز کم خونی شود.

از آنجا که ترشح هورمون های تیروئید در دوره بارداری افزایش می بابد، در نتیجه نیاز به ید به طور غیر مستقیم افزایش خواهد یافت، از این رو مصرف نمک ید دار در دوران بارداری ضرورت دارد.

از میوه ها و سبزیجات فصل مصرف کنید و قبل از استفاده حتما خوب شست و شو داده شود.

میان وعده دوران حاملگی

از مصرف منابع فاقد انرژی همچون شکر پرهیز کنید، می توانید ملاس را جایگزین شکر کنید.

همچنین تا جایی که امکان دارد از مصرف غذا های دارای مواد افزودنی مثل کالباس، سوسیس و سالامی اجتناب کرده یا کمتر مصرف کنید.

مصرف تنقلات را نباید نادیده بگیرید و نباید موجب نوسانات قند خون شود.

برای کنترل وزن از مصرف سرخ کردنی ها پرهیز کنید و به جای آن می توانید از روش پخت با گریل و یا از فر استفاده کنید.

خوردن پلو به دلیل بالا بودن شاخص گلسیمی آن، می تواند شما را سریعتر گرسنه کند، بنابراین می توانید از بلغور پلو که مغذی تر نیز می باشد به جای آن استفاده کنید تا برای مدت طولانی تری سیر بمانید، ضمن اینکه بلغور برای رشد مغز نوزاد در سه ماهه اول بارداری نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *