دسته ها
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴

آشنایی با حیوان مورچه خوار و ویژگی های جالب این حیوان متفاوت

  • مهتاب علی پناه
  • ۴ بهمن ۱۴۰۰
  • ۰

مورچه خوار جز پستانداران محسوب می شود و با استفاده از چنگال های طویل و تیز خود لانه مورچه ها و موریانه ها را خراب می کند و با استفاده از زبانش که بسیار دراز است انواع حشرات و مورچه ها را می خورد و در زمستان در برابر سرما خود را با داشتن دم پر مو گرم می کند.

مورچه خوار از گونه پستانداران است و دارای گردنی کوتاه و زبان درازی به اندازه ۶۵ سانتی متر است و از زبانش برای تهیه غذا و تمیز کردنش استفاده میکند غذای آن برگ درختان  مورچه وموریانه است. این حیوان در علف زارهای باتلاقی، سواحل رود خانه، و جنگل های مرطوب امریکای جنوبی زندگی می کند در ادامه مطلب شما  را با این حیوان آشنا خواهیم کرد.

مورچه خوار چگونه غذا بدست می آورد؟

جانور موچه خوار دارای دم پرمو

این حیوان زبان دراز، وقتی لانه مورچه ها و موریانه ها را پیدا می کند با چنگال های تیزش لانه ی آن ها را خراب می کند و هنگامی که مورچه ها شروع به فرار کردن می کنند، مورچه خوارها با استفاده از زبانش که چسبناک است ده ها مورچه را می لیسند و می خورند گاهی اوقات ممکن است مورچه ها به داخل لانه زیرین خود فرار کنند اما باز هم برای  این حیوان فرقی ندارد و با استفاده از زبانش آن ها را می خورد.

انواع مورچه خوارها

دو انگشتی و مورچه خوارهای کوچک، نوع دیگر مورچه خوارها هستند طول آن ها ۱۵ اینچ بیشتر نیست این نوع مورچه خوارها برای تهیه غذا خود را به شاخه درختان آویزان می کنند و از برگ درختان تغذیه می کنند این حیوان نسبت به نوع دیگر بسیار کوچک هستند

مورچه خوار کوچکجانور پستاندار

جانور حشره خوار

نوع دیگر مورچه خواران بزرگ هستند که زبان شان داز است و جثه های بزرگی دارند و دارای چهار پا خزی به رنگ قهوه ای هستند این جانور مانند بقیه مورچه خوارها پوزه بلند و باریکی دارند این گونه از مورچه خوراران  تکامل یافته تر از سایر گونه ها هستند این جانور به وسیله دمی که دارد از درختان بالا می رود و این دم به جانور کمک می کند تا از بالای سقوط نکند.مورچه خوارهای بزرگ دندان ندارد و با استفاده از پوزه حشرات را شکار می کند. این جانور حشره خوار هنگامی که بچه می آورند تا زمانی که بچه بزرگ شود و و بتواند از شر دشمنانش در امان بماند، مادرش آن را برپشت خود حمل می کند عمر مورچه خواران ۱۴ سال می باشد  قد آن ها تا دو متر می تواند برسد حرارات بدنه این جانور کم می باشد زیرا به خوبی تغذیه نمی کند.  این مورچه خوارهای بزرگ  می توانند ۳۰-۳۵ هزار مورچه بخورنند، به دلیل داشتن دم پر مو می تواند در زمستان در برابر سرما در امان بماند

حیوان زبان دراز، مورچه خوار

سیستم بدن مورچه خواران

زبان، دهان و معده مورچه خوار بسیار تخصصی می باشد و از حشرات تغذیه می کند همچنین دهان خرطوم مانند آن بدون دندان است این نوع پستاندار سر بسیار کشیده ای دارد  و در بین دیگر جانوران یکی از از نظر ساختار بان بسیار عجیب است.

سیستم بدن مورچه خواران

عادات طبیعی مورچه خواران

مورچه خوارها  زندگی منزوی بسیار ساده ای دارند و در نگاه اول شاید حیوانی  آرام به نظر آیند اما اگر خود را در معرض خطر حس کند از خود واکنش نشان می دهد و شکارچیان اصلی این پستاندار به ظاهر آرام  عقاب ها، شغال ها، مارها و پلنگ ها می باشند  و در زمان نزدیک شدن شکارچی به آن ها روی دو پای خود ایستاده و به عنوان پایه سوم از دم قوی خوذ استفاده می کند و دستانش را کامل باز کرده  و پنجه های خود را در معرذض نمایش می گذارد که در این وضعیت در بزرگترین اندازه خود می باشد و ظاهری ترسناک برای شکارچیان دارد.

 تولید مثل مورچه خوران

این پستاندار زبان دراز سالی یک بار اقدام به تولید مثل می کنند  و به خاطر داشتن ظاهر بدنی خاص نمی توانند بچه هایشان را بغل کنند از این رو، بچه ها روی پشت مادر نشسته و مادر آن را حمل می کند و مادر تا یک سالگی در کنار فرزندان می ماند  تا بچه هایش کاملا مستقل شوند.

تولید مثل مورچه خواران

مورچه خوارها در کجا ها دیده می شوند؟

این نوع پستاندارن تمایل به زندگی در نقاط مرطوب و مناطقی مانند جنگل های بارانی دارند و در نقاط وسیع جنگلی زندگی می کنند از این رو،  مشاهده آن ها چندان آسان نمی باشد  و غالباً در آمریکای جنوبی و مرکزی زندگی می کنند و کشوار های مورچه خورها در آن نسبتا زیاد می باشد عبارتند از : گواتمالا ، کاستاریکا و مکزیک می باشد

در این مقاله از زندگی مورچه خواران گفته شد امیدواریم از مطلب گفته شد لذت برده باشید جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دانستنی ها می توانید با مجله اینترنتی آرگا همراه شوید. جهت آشنایی بیشتر با حیوان گاندو و حیوان گور کن می توانید  روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *