دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

چگونه نا امیدی را شکست دهیم؟

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱۴ دی ۱۳۹۷
  • ۰

نا امیدی نتیجه دلسردی از انجام کارها و شکست خوردن است که می تواند زندگی فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد. به همین دلیل باید برای مقابله با این امر و کاهش آن به دنبال راهکار باشید.

ناامیدی نوعی حس دلسردی و از دست دادن انگیزه برای ادامه مسیر زندگی است برخی از افراد زمانی که مانعی برای رسیدن به اهداف در سر راه آنها قرار می گیرد دچار دلسردی می شوند و زندگی خود را بدون انگیزه و هیجان می گذرانند. اما برای مقابله با این امر راهکارهایی وجود دارد که باید آگاهی لازم داده شود.

 نا امیدی و مقابله با آن

روش های مقابله با نا امیدی:

ابتدا باید دید که چه عواملی در زندگی افراد موجب نا امید شدن می شود و چرا فرد در مقابله با مشکلات زندگی خود این اه را انتخاب می کند؟

نا امید شدن می تواند نوعی خود باختگی و از دست دادن روحیه باشد زیرا فرد در چنین شرایطی فکر می کند که دیگر توانایی ادامه مسیر را ندارد و نمی تواند راهی برای مشکلات خود بیابد.

طرد شدن نیز یکی دیگر از عواملی است که موجب نا امید شدن می شود افرادی که از سوی عزیزان خود حماست کافی را کسب نمی کنند بیشتر احساس تنهایی و انزوا دارند در نتیجه به نا امید شدن و دلسرد شدن از زندگی روی می آورند.

چرا نا امید می شویم

عدم اعتماد بنه نفس، ضعف روحی، احساس بی کفایتی و … از عوامل تاثیرگذاری هستند که احساس دلسردی و ناامیدی را در افراد ایجاد می کنند.

باور پذیری:

باورپذیری در حقیقت نوعی مقابله کردن با از خود بیگانگی، خود باختگی و از دست دادن روحیه است. این امر را می توان در افرادی دید که با وجود مشکلات متعدد در زندگی خود همچنان به تلاش خود ادامه می هند و این نشان می دهد که به زندگی امیدوار هستند.

راه های دیگر را در نظر بگیرید:

نا امید شدن از زندگی و ادامه راه می تواند آخرین گزینه برای انتخاب شما باشد و تا زمانی که راه های مختلفی برای حل مشکل وجود دارد شما نباید امید خود را از دست بدهید. از خودتان بپرسید چه راه های دیگری برای حل مشکلاتتان وجود دارد و به این صورت امید خود را به زندگی حفظ کنید.

انجام کارهای موفقیت آمیز:

یکی از راهکارهایی که برای مقابله با نا امیدی پیشنهاد می شود این است که برای مدتی فعالیت هایی که در آن دچار شکست و سرخوردگی می شوید را کنار گذاشته و به دنبال فعالیت  هایی که به آن علاقه مند هستید بروید.

انجام دادن کارهایی که به آن علاقه دارید موجب می شود تا با به دست آوردن موفقیت انگیزه بیشتری برای ادامه راه داشته باشید.

کنترل نا امید شدن

برنامه ریزی:

همیشه به خاطر داشته باشید که نا امید بودن از زندگی نمی تواند مشکلات شما را حل کند در مقابل باید به دنبال راه هایی برای دستیابی به اهدافتان باشید. برنامه ریزی کردن از عواملی است که می تواند شما راه به اهدافتان نزدیک کند.

اهداف و آرزوهایی که در سر دارید را یادداشت کنید و آن ها را به اهداف بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم نمایید و بر این اساس برنامه ریزی دقیق و سنجیده ای برای انجام فعالیت ها و دستیابی به موفقیت خود داشته باشید.

خوش بینی:

یکی از عوامل مهم و تاثیرگذاری که در زندگی و جوامع امروزی موجب بروز ناامیدی در افراد شده است تغییر نگرش ها و رواج آن به سوی تجمل گرایی است.

 شما می توانید این تغییر نگرش را در جهتی مثبت سوق دهید و با این پرسش که چگونه با تغییر نگرش به موفقیت برسیم؟ می توانید خود را از خطرت نا امید شدن دور کنید.

نا امید بودن و دلایل آن

افرادی که در محیط اطراف خود درگیر تجمل گرایی های بیهوده هستند نا خودآگاه در مسیری قرار می گیرند که آرامش روانی آن ها را بر هم می زند.

عمل گرایی:

اهداف و آرزوهایی که شما در سر دارید فقط بخشی از مسیری که شما باید طی کنید را مشخص می کنید بنابراین در ادامه راه شما باید برای رسیدن به این اهداف دست به عمل بزنید. و افرادی که عمل گرا نیستند با تصورات اشتباهی که دارند چار نا امیدی می شوند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *