در سینمای پس از انقلاب بازیگرانی زیادی بودند، که در این عرصه بسیار تلاش کرده اند و با ایفای نقش های ماندگار و متفاوت نقش بسزایی در پیشرفت سینمای ایران داشته اند. جمشید هاشم پور یکی از این بازیگران می باشد، که با ارائه بازی های درخشان خود، خیلی ها را به سینماها کشانده و بسیاری را به این عرصه علاقمند کرده است. به همین منظور در این بخش می توانید با بیوگرافی جمشید هاشم پور آشنا شوید.
جمشید هاشم پور
بیوگرافی جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور متولد ۳ فروردین ماه سال ۱۳۲۳ در شهر میانه در استان آذربایجان شرقی می باشد.
وی دارای مدرک تحصیلی دیپلم ریاضی است.
جمشید هاشم پور متاهل است و دو فرزند دختر دارد.
عکس کودکی جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور و همسرش
عکس هنری جمشید هاشم پور
آغاز فعالیت هنری وی با فیلم سینمایی «جهنم سفید» اثر ساموئل خاچیکیان(کارگردان ایرانی ارمنی تبار) می باشد، این فیلم در سال ۱۳۴۷ تولید شده و جمشید هاشم پور در آن عهده دار نقش کوتاهی بوده است که به واسطه یکی از دوستانش به کارگردان فیلم معرفی شده بود.
از دیگر فیلم های پیش از انقلاب وی می توان به «جنجال پول» اثر پرویز خطیبی، «ایوالله» اثر منوچهر نوذری، «قسمت» اثر امیر شروان، «عشقی ها» اثر جمشید شیبانی و «خوشگل ترین زن عالم» اثر قدرت الله احسانی اشاره کرد که در آخرین فیلم قبل از اقلاب خود(خوشکل ترین زن عالم) با منوچهر وثوق همبازی بود.
پس از انقلاب، به دعوت مسعود کیمیایی در سال ۱۳۶۱ وی برای فیلم سینمایی «خط قرمز» انتخاب شد و بعد از گذشت چند سال، جمشید هاشم پور دوباره فعالیت خود را در عرصه بازیگری از سر گرفت. تا جای که در ده هفتاد بسیار خوش درخشید و در آن برهه از ستارگان سینمایی ایران محسوب می شد.
بازی درخشان و ماندگار وی در نقش زینال بندری در فیلم سینمایی ایرج قادری به نام تاراج بسیار دیده شد، به نحوی که تیپ قهرمان فیلم با سر تراشیده تا سال های زیادی در ذهن مردم باقی ماند.
جمشید هاشم پور پس از آن در فیلم های بسیاری همچون «بازداشگاه»، «فرمان»، «پایگاه جهنمی»، «نقطه عطف»، «یوزپلنگ»، «عقاب ها»، «آواز قو» و … به ایفای نقش پرداخت.
او از معدود بازیگران توانمند سینمای ایران می باشد، که در کارنامه بازیگری خود در عرصه تئاتر فعالیتی نداشته است و تنها تجربه وی در زمینه تئاتر، ایفای نقش در صحنه های تئاتری فیلم سینمایی تماس شیطانی می باشد، که با کمک مجید مظفری عهده دار آن نقش بوده است.
اکثر بازی های وی در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد در فیلم های حادثه ای و اکشن بوده است، اما در آن سال ها عهده دار نقش های متفاوت در فیلم های نظیر «پرده آخر»، «روز باشکوه»، «عشق و مرگ»، «دلشدگان» و «مادر» نیز بوده است.
جمشید آریا
عکس جالب جمشید هاشم پور در فیلم
عکس متفاوت جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پوربازیگر موفق سینما
جمشید هاشم پوردر نقش یک درجه دار آمریکایی
تیپ متفاوت جمشید هاشم پور در نقش کولی
عکس جمشید هاشم پور در نمایی از فیلم
کناره گیری از سینما قبل از انقلاب
بازی در فیلم «خوشگلترین زن عالم» با کارگردانی قدرت الله احسانی آخرین بازیگری هاشم پور قبل از انقلاب بود، وی سپس مدتی از سینما کناره گیری کرد و دلیل آن را این چنین عنوان کرد :
«من قبل از انقلاب در چیزی نزدیک به ۱۰ فیلم بازی کردم اما به دلایلی که شاید بتوانم بگویم بیشتر اخلاقی بود بعد از بازی در آن فیلمها از سینما بیرون آمدم…آن سالها در سازمانی استخدام شدم که کارش امداد و نجات بود. اول یک دوره ای دیدیم و بعد عضو گروه امداد شدیم و کسانی که مثلا در کوه گیر می افتند یا تصادف می کردند یا گرفتار برف و بهمن می شدند را نجات می دادیم. با بیست سال کار در آن سازمان مرا بازنشسته کردند و بعد دیگر چسبیدم به سینما.»
ماجرای ممنوع کاری هاشم پور
در بیوگرافی جمشید هاشم پور آمده است؛ وی بعد از بازی در فیلم یوزپلنگ در سال ۱۳۶۴ مدتی ممنوع الکار بود ولی با این حال برای رفع ممنوع الکالری اش هیچ اقدامی نکرد و حتی به ارشاد نیز مراجعه نکرد تا از دلیل آن اطلاع پیداکند؛ وی درباره این موضوع می گوید :
«حتی کسی به من خبر نداد ممنوع الکار شدم. آن موقع کارگردانها و تهیه کننده ها لیست بازیگران شان را می بردند ارشاد و به آنها می گفتند که هاشم پور فعلا نمی تواند کار کند. دلیل خاص نداشتند فقط گفتند ایشان خیلی دارد پرواز می کند و مطرح می شود.»
تا اینکه بعد از سه سال و چند ماه ممنوع الکاری برای بازی در «روز با شکوه» به کارگردانی کیانوش عیاری در سال ۱۳۶۷ انتخاب شد و این کارگردان با اصرار های زیاد موفق به برطرف کردن ممنوع الکاری اش گردید، وی برای رفع ممنوع الکاری اش در جواب خبرنگاران نیز اینگونه پاسخ داده است :
« نقشی که در “روز باشکوه” بود که در بین بازیگران سینمای ایران عیاری نتوانست بازیگری را پیدا کند که آناتومی و فرم بدنش به آن کاراکتر بخورد. نقش نماینده اشرف در یکی از استانها بود که باید خیلی ابهت می داشت. بعد عیاری رفت ارشاد و با مسئولان صحبت کرد که چنین پرسوناژی دارم و بازیگری که مدنظرم باشد نمی توانم پیدا کنم. شما هم بس کنید. ایشان به اندازه کافی متنبه شده است! سه سال و چهار ماه برایش بس است. اول گفتند یک ماه دیگر، ۲۰ روز دیگر و خلاصه عیاری آن قدر اصرار کرد تا بالاخره ممنوع الکاری مرا برداشتند.»
فیلم های سینمایی جمشید هاشم پور:
لب خط (۱۳۹۹)، برای مرجان (۱۳۹۹)، شیشلیک (۱۳۹۹)، راند چهارم (۱۳۹۹)، گیجگاه (۱۳۹۸)، آقازاده (۱۳۹۸)، مرده خور (۱۳۹۸)، سرکوب (۱۳۹۷)ژن خوک (۱۳۹۷)، مأموریت غیرممکن (۱۳۹۷)، شین (۱۳۹۷)، درخونگاه (۱۳۹۶)، هایلایت (۱۳۹۶)، دارکوب (۱۳۹۶)، ملی و راههای نرفتهاش (۱۳۹۵)، انزوا (۱۳۹۵)، نفس (۱۳۹۴)، شهرزاد (۱۳۹۴)، من دیه گو مارادونا هستم (۱۳۹۳)، هاری (۱۳۹۳)، روزگاری عشق و خیانت (۱۳۹۲)، کلاشینکف (۱۳۹۲)، هیس!دخترها فریاد نمیزنند (۱۳۹۲)، گامهای شیدایی (۱۳۹۱)، گشت ارشاد (۱۳۹۰)، زنها شگفت انگیزند (۱۳۸۹)، گلوگاه شیطان (۱۳۸۹)، پایاننامه (۱۳۸۹)، ازدواج در وقت اضافه (۱۳۸۸)، کیفر (۱۳۸۸)، چهره به چهره (۱۳۸۷)، فرود در غربت (۱۳۸۷)، خیابان بیست و چهارم (۱۳۸۷)، کلبه (۱۳۸۷)، نفوذی (۱۳۸۷)، استشهادی برای خدا (۱۳۸۶)، آن مرد آمد (۱۳۸۶)، محافظ (۱۳۸۶)، چهار انگشتی (۱۳۸۵)، میم مثل مادر (۱۳۸۵)، سنگ، کاغذ، قیچی (۱۳۸۵)، قاعده بازی (۱۳۸۵)، از دوردست (۱۳۸۴)، قتل آنلاین (۱۳۸۴)، یک بوس کوچولو (۱۳۸۴)، جنایت (۱۳۸۲)، مزرعه پدری (۱۳۸۲)، واکنش پنجم (۱۳۸۱)، سفر به فردا (۱۳۸۰)، قارچ سمی (۱۳۸۰)، آواز قو (۱۳۷۹)، مسافر ری (۱۳۷۹)، رنجر (۱۳۷۸)، سهراب (۱۳۷۸)، باشگاه سری (۱۳۷۷)، چشم عقاب (۱۳۷۷)، هیوا (۱۳۷۷)، زخمی (۱۳۷۶)، شبیخون (۱۳۷۶)، یاغی (۱۳۷۶)، یورش (۱۳۷۶)، جوانمرد (۱۳۷۵)، عقرب (۱۳۷۵)، لاکپشت (۱۳۷۵)، دشمن (۱۳۷۴)، فاتح (۱۳۷۴)، گروگان (۱۳۷۴)، ویرانگر (۱۳۷۴)، آخرین بندر (۱۳۷۳)، دیوانه وار (۱۳۷۳)، روز دیدنی (۱۳۷۳)، سربلند (۱۳۷۳)، مجازات (۱۳۷۳)، نیش (۱۳۷۳)، آخرین خون (۱۳۷۲)، پادزهر (۱۳۷۲)، پرواز از اردوگاه (۱۳۷۲)، ضربه طوفان (۱۳۷۲)، یاران (۱۳۷۲)، افعی (۱۳۷۱)، تماس شیطانی (۱۳۷۱)، طعمه (۱۳۷۱)، قافله (۱۳۷۱)، قهرمان (۱۳۷۰)، دادستان (۱۳۷۰)، دلشدگان (۱۳۷۰)، قرق (۱۳۷۰)، گلها و گلولهها (۱۳۷۰)، پرده آخر (۱۳۶۹)، عشق و مرگ (۱۳۶۹)، مادر (۱۳۶۸)، روز باشکوه (۱۳۶۷)، تیغ و ابریشم (۱۳۶۴)، یوزپلنگ(۱۳۶۴)، پایگاه جهنمی (۱۳۶۳)، تاراج (۱۳۶۳)، عقابها (۱۳۶۳)، بازداشتگاه (۱۳۶۲)، بالاش (۱۳۶۲)، دادشاه (۱۳۶۲)، نقطه ضعف (۱۳۶۲)، خط قرمز (۱۳۶۰)، فرمان (۱۳۶۰)، ایوالله (۱۳۵۰)، خوشگل ترین زن عالم (۱۳۵۰)، عشقیها (۱۳۵۰)، قسمت (۱۳۴۹)، جنجال پول (۱۳۴۷)، جهنم سفید (۱۳۴۷).
پزمان بازغی و جمشید هاشم پور در نمایی از فیلم سینمایی
عکس و بیوگرافی جمشید هاشم پور
شبنم قلی خانی و جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور و مهران احمدی در نمایی از فیلم نفس
بهاره کیان افشار و جمشید هاشم پور
محمدرضا حیاتی و جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور و آزاده زارعی
علی شادمان و جمشید هاشم پور در فیلم میم مثل مادر
عکس جمشید هاشم پور و علی شادمان
جمشید هاشم پور و همسرش در جشنواره فیلم فجر
جمشید هاشم پور در کنار امین حیایی و مهناز افشار
برخی جوایز جمشید هاشم پور:
جمشید هاشم پور به خاطر توانمندی خود در عرصه بازیگری و ایفای نقش های متفاوت، جوایز متعددی را طی این سال ها از آن خود کرده است، که آخرین جایزه وی مربوط به سال ۹۶ می باشد، که سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را برای فیلم سینمایی دارکوب ساخته بهروز شعیبی را دریافت نمود.
عکس فرزاد حسنی در کنار جمشید هاشم پور
- کسب دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد/ هیوا
- دریافت جایزه هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر/ واکنش پنجم/ ۱۳۷۷
- کسب لوح زرین بهترین بازیگر مرد/ مسافر ری/ ۱۳۸۳
- بازیگر نقش مکمل مرد/ واکنش پنجم/ ۱۳۸۱
- دریافت تندیس حافظ/ برای یک عمر فعالیت هنری/ ۱۳۸۲
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد/ برای فیلم سینمایی دارکوب/ ۱۳۹۶
بازی در سریال آقازاده
جدیدترین هنر نمایی جمشید پور بازی در سریال آقازاده می باشد که از شبکه نمایش خانگی در حال پخش است و در نقش یک مسئول پرنفوذ ایفای نقش کرده است، حال در ادامه بیوگرافی جمشید هاشم پور می توانید تصاویر دیگری از جمشید هاشم پور در مراسم های سینمایی مختلف و عکس هایی از نقش آفرینی های گوناگون وی در فیلم های سینمایی ایرانی را در اینجا ببینید.
جمشید هاشم پور و دخترش
عکس و بیوگرافی جدید جمشید هاشم پور
ضمن سپاس از همرایتان با بیوگرافی جمشید هاشم پور و عکس های متفاوت وی در گذر زمان، امیدواریم از ارئه این مطلب راضی بوده باشد و مورد پسند علاقمندان عرصه سینما قرار گرفته باشد. برای مشاهده بیوگرافی سایر هنرپیشگان می توانید بر روی قسمت عکس بازیگران کلیک نمایید.
منبع : آرگا