دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

آشنایی با میوه های خون ساز که دشمن کم خونی هستند

  • زهرا خانزاده
  • ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
  • ۰

در این مقاله مجله آرگا، می خواهیم شما را با انواع میوه های خون ساز آشنا نمایم، چرا که ریشه بسیاری از بیماری ها به علت کم خونی و عوارض ناشی از کم خونی می باشد که افراد مبتلا باید تمام تلاش خود را در رفع این مشکل نمایند.

هموگلوبین، پروتئین آهن دار موجود در سلول های خون است که دی اکسید کربن و اکسیژن را در خون منتقل می کند. پایین بودن غلظت هموگلوبین و کم بودن میزان گلبول های قرمز در خون باعث کم خونی می گردد، همچنین عواملی نظیر کمبود ویتامین ها(B12 ، C)، شیر دهی و بیمار هایی ورم مفاصل، ایدز و … نیز در کم شدن خون بدن نقش دارند و کم خونی از دلایل اصلی اختلالات خونی به شمار می رود. از این رو در ادامه می توانید با انواع میوه های خون ساز آشنا شوید که با مصرف آن ها می توان کم خونی بدن را جبران کرد.

میوه های خون ساز

میوه های خون ساز کدام میوه ها هستند؟

مشکلاتی از قبیل خستگی مفرط، تنگی نفس، حساس بودن نسبت به سرما، عرق کردن بیش از اندازه، سستی و تپش قلب ناشی از عوارض کم خونی می باشد، حتی در بعضی افراد در نتیجه کم خونی عوارضی مانند ورم دست و پا، استفراغ، سوزش معده و خون در مدفوع نیز مشاهده شده است. با توجه به شدت و علت کم خونی درمان های مختلفی برای آن وجود دارد، یکی از این راه های درمانی خوردن مواد غذایی خون ساز است که سرشار از آهن، اسید فولیکف، ویتامین های B12، C می باشند که با برخی از آنها آشنایی دارید، حال قصد داریم به معرفی میوه های خون ساز بپردازیم که از شما عزیزان دعوت می نماییم برای آشنایی با آنها ما را همراهی نمایید.

انار

خواص انار بی شمار است، میوه انار به دلیل داشتن ویتامین C ، B و آهن باعث افزایش جریان خون در بدن می شود و خوردن روزی یک انار در درمان سرگیجه، ضعف، خستگی و سایر موارد ناشی از کم خونی موثر می باشد.

درمان کم خونی با انار

پرتغال

در هر روز ویتامین c مورد نیاز زنان ۷۵ میلی گرم و در مردان ۹۰ میلی گرم است. برای تامین این نیاز می توان از مرکباتی همچون پرتغال بهره برد، که حاوی مقادیر زیادی ویتامین c می باشد و نقش موثری در جذب آهن در بدن دارد.

کیوی

کیوی به دلیل دارا بودن اسیدهای عالی و ویتامین c سبب افزایش جذب آهن در بدن می شود. مصرف این میوه برای پیشگیری از کمبود آهن و درمان کم خونی برای دختران در سن بلوغ، زنان باردار و کودکان توصیه می شود.

زردآلو

زرد آلو بر روی جریان خون موثر می باشد و در درمان بیماران کم خون بسیار تاثیر گذار است، به طوری که مصرف ۱۰۰گرم زرد آلوی تازه را برابر با ۲۵۰ گرم جگر تازه دانسته اند. بنابراین می توانید روزانه مقداری زرد آلو را به عنوان میان وعده و یا با صبحانه میل نمایید.

انبه

انبه سرشار از آهن، ویتامین C و مواد مغذی می باشد، که مصرف آن سبب خون سازی در بدن انسان می گردد و برای افراد کم خون و زنان در زمان عادت ماهیانه و بارداری بسیار مفید است.

معرفی و اشنایی با میوه های خون ساز

سیب

خوردن سیب به ویژه سیب سرخ برای افزایش هموگلوبین موجود در خون موثر می باشد. مصرف روزانه یک سیب کمک زیادی به خون سازی بدن می کند.

گریپ فروت

گریپ فروت یکی دیگر از میوه های خون ساز می باشد که حاوی ویتامین c و انواع دیگر ویتامین ها و مواد مغذی و یک نوع آنتی اکسیدان می باشد.

موز

آهن و اسید فولیک فراوان موجود در این میوه سبب افزایش گلبول های قرمز  و سلول های خون می شود و مصرف موز برای رفع کم خونی توصیه می گردد.

آلو

متخصصین بر این باور می باشند که مصرف آلو برای درمان  و مقابله با کم خونی بسیار مفید است، چرا که هم آلو و هم آب آن سرشار از آهن می باشد. جال است بدانید خون سازی یکی از مهم ترین خواص آلو سیاه می باشد.

گیلاس

مصرف این میوه با داشتن ۷.۰۶ میلی گرم ویتامین C و ۰.۳۸ میلی گرم آهن برای افراد کم خون و بخصوص کودکان می تواند بسیار مفید باشد.

توت فرنگی

این میوه به دلیل داشتن آهن عمل خون سازی را تقویت می کند و مصرف آن کم خونی را رفع می کند.

رفع کم خونی با میوه

هلو

این میوه خوشمزه و آبدار حاوی آهن و ویتامین ث می باشد که در کاهش وزن موثر می باشد و به سلامت پوست و چشم ها نیز کمک می کند. ضمن اینکه ویتامین ث موجود در این میوه کمک کننده موثری برای جذب آهن می باشد.

خرمالو

یکی دیگر از میوه ها برای جذب آهن خرمالو می باشد و منجر به تولید گلبول های قرمز خون می گردد. این میوه به درمان بیماری کم خونی کمک می کند به همین دلیل مصرف این میوه همانند دیگر میوه های سازنده خون توصیه می شود.

انجیر

انجیر سرشار از ویتامین ث و آهن می باشد و باید گفت مصرف این میوه از فقر آهن در بدن جلوگیری می کند.

طالبی

این میوه نیز حاوی فسفر، منگنز، کلسیم و آهن می باشد که کمبود آهن در بدن را جیران می کند و سبب روند بهتر انتقال اکسیژن در بدن می گردد.

 طالبی میوه ای خون ساز

نارگیل

چنانچه به میوه نارگیل علاقمند هستید با مصرف آن می توانید علاوه بر خاصیت خون سازی از دیگر خواص این میوه نیز بهره مند شوید. این میوه به دلیل دارا بودن ویتامین ب، پتاسیم، فیبر و سدیم نقش موثری در تولید گلبول های قرمز خون خواهد داشت.

کامکوات

کامکوات این میوه خون ساز نیز همانند دیگر میوه ها روند جذب آهن به بدن را فراهم می سازد.

هویج و چغندر قند

برای درمان بیماران مبتلا به کم خونی مصرف چغندر قند مفید می باشد و سبب پلاکت سازی می شود. ترکیب چغندر قند و هویج به میزان یک کاسه و مصرف این ترکیب ۲ مرتبه در طی هفته می تواند به بالا رفتن تعداد پلاکت های خون کمک نماید.

کشمش

کشمش حاوی مقادیر زیادی آهن می باشد که کمک کننده موثری برای پلاکت های خون و رشد گلبول های قرمز خون می باشد. گنجاندن کشمش در رژیم غذایی موجب متعادل شدن سطوح آهن در بدن می گردد.

مصرف میوه های خونساز

امیدواریم از مطالعه مطلب بالا، آشنایی با میوه های خونساز نهایت استفاده را برده باشید. البته به یاد داشته باشید که استفاده بیش اندازه از هر میوه ای ممکن است دردسر ساز شود و مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد، برای این کار می توانید با یک پزشک تغذیه مشورت نمایید. ضمن اینکه برای اطلاع از خواص سایر مواد غذایی می توانید به بخش سلامت آرگا مراجع نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *