دسته ها
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

علت قرمزی چشم و روش های رفع و درمان آن

  • سمیرا غلامحسینی
  • ۳ تیر ۱۳۹۹
  • ۰

قرمزی چشم یکی از مشکلات شایع است که برخی از افراد آن را تجربه کرده اند. التهاب و عفونت یکی از مهمترین دلایل قرمزی و التهاب چشم می باشد. خوشبختانه اقدامات درمانی زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد.

قرمز شدن چشم یکی از مشکلاتی که سبب می شود قسمت های مختلفی از چشم تحریک و پر خون شود. یکی از شایع ترین علت های قرمز شدن چشم, آلرژی است. در این مطلب با تمامی عوامل ایجاد کننده قرمز شدن چشم و روش های رفع و درمان آن آشنا می شویم.

مهمترین علل قرمزی چشم

قرمزی چشم

قرمز شدن چشم معمولا به دلیل آلرژی, خستگی چشم, استفاده بیش از حد لنز و یا عفونت های شایع چشم ایجاد می شود. با این وجود برخی مواقع قرمز شدن چشم ممکن است نشان دهنده بیماری جدی تری مانند بیماری عنبیه و آب سیاه باشد. به افرادی که دچار این مشکل می شوند, در صورت ادامه و تشدید بیماری, توصیه می شود سریعا به پزشک مراجعه کنند.

شایع ترین علل قرمزشدن چشم

  • التهاب ملتحمه

یکی از عفونت های شایع چشم می باشد که به خصوص در کودکان مدرسه ای رواج بیشتری دارد. این التهاب زمانی رخ می دهد که پوسته نازک و نرمال شفاف که صلبیه و خطوط پلک را می پوشاند, عفونی شود. هنگامی که ملتحمه عفونی می شود, رگ های خونی درون آن تحریک و متورم می شوند و منجر به صورتی یا قرمز شدن چشم می شوند. انواع مختلفی از این بیماری وجود دارد و این بیماری قابل درمان است.

  • خشکی چشم

خشکی چشم زمانی اتفاق می افتد که غدد اشک آور چشم, مقدار اشک و یا اشک با کیفیتی را به درستی تولید نکند. این بیماری باعث می شود سطح چشم ملتهب شده و موجب قرمز شدن چشم شود. این بیماری با تجویز داروهایی توسط متخصص به راحتی قابل درمان است.

  • آلرژی

علت اغلب موارد قرمز شدن چشم, آلرژی است. زمانی که سیستم ایمنی بدن به یک ماده خارجی مانند موی حیوانات خانگی, گرد و غبار و برخی از مواد شیمیایی موجود در وسایل آرایشی و بهداشتی واکنش نشان دهد, بدن به عنوان بخشی از پاسخ های التهابی برای مقابله با مواد حساسیت زا, هیستامین آزاد می کند. در نتیجه هیستامین آزاد شده باعث می شود رگ های خونی درون چشم بزرگ شده و چشم قرمز شود.

  •  آرون گروپس
  • لنزها

یکی از عوامل اصلی قرمز شدن چشم, استفاده از لنزهای چشمی است که ناشی از التهاب و تحریک رسوبات سطحی و میکروب ها در چشم است. قرمز شدن چشم ناشی از استفاده لنز می تواند نشان دهنده عفونت جدی چشم مانند التهاب قرنیه و یا عفونت قارچی چشم باشد. همچنین لنزها می توانند خشکی چشم را تشدید کنند. به همین دلیل به افرادی که از لنزها استفاده می کنند توصیه می شود از تمیز بودن و ضد عفونی بودن لنز آگاهی داشته باشند.

  • سندروم بینایی کامپیوتر

قرمز، سوزش و خستگی چشم ها بعد از خیره شدن به مدت طولانی به صفحه نمایش کامپیوتر, می تواند سبب سندروم بینایی کامپیوتر شود. در واقع در هنگام مشاهده صفحه نمایش کامپیوتر, فرد اغلب کمتر پلک زذه و به چشمان استراحت می دهد, به همین دلیل خشکی چشم ایجاد می شود.

  • صدمات چشم

آسیب به چشم که گاهی اوقات سبب خونریزی زیر ملتحمه می شود, سبب قرمز شدن چشم می شود. برخی عمل های جراحی مانند عمل جراحی زیبایی پلک, می تواند به قرمزی و خونریزی چشم منجر شود. آسیب های چشمی جزئی تا عمیق می توانند موجب قرمز شدن چشم شوند.

دلایل دیگر قرمز شدن چشم

درمان التهاب و قرمزی چشم

  • زخم قرنیه
  • تبخال چشمی
  • التهاب عنبیه
  • آب سیاه
  • برخی قطره های چشمی
  • سرما خوردگی و آنفولانزا
  • بارداری
  • سیگار کشیدن
  • آلودگی و خطات محیط زیست و محل کار
  • کمبود خواب
  • شنا

روش های درمانی قرمزی چشم

قرمزی چشم

با توجه به علت های مختلف قرمز شدن چشم, درمان های متفاوتی برای این بیماری وجود دارد. به افرادی که از لنزهای مختلفی استفاده می کنند و دچار قرمز شدن چشم هستند, توصیه می شود مدتی از لنزها استفاده نکنند. تجویز قطره های چشمی, داروهای آنتی بیوتیک, مراقبت های خانگی و حتی عمل جراحی روش های دیگر درمانی است.

درمان قرمز شدن چشم ها با روش های طبیعی

روش های خانگی زیادی جهت درمان قرمز شدن چشم ها وجود دارند که در ادامه چند تا از راهکارهای خانگی مفید و موثر را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

خیار :

استفاده از خیار به درمان قرمز شدن ها کمک شگفت انگیزی می کند زیرا باعث منقبض کردن عروق خونی می شود، بنابراین خیار را به مدت پانزده دقیقه داخل یخچال گذاشته سپس آن را برش داده و بر روی چشم ها به مدت نیم ساعت قرار دهید، به منظور گرفتن نتیجه بهتر روزی دو بار از این روش استفاده کنید.

درمان قرمز شدن چشم ها با روش های طبیعی

کمپرس سرد :

از دیگر راهکار های طبیعی جهت درمان تورم و قرمز شدن چشم ها استفاده از یخ می باشد می توانید به مدت یک دقیقه آن را به صورت مستقیم بر روی چشم آسیب دیده اعمال کنید و روزی دو بار از این روش استفاده نمایید.

گلاب :

می توانید جهت رفع قرمز شدن چشم ها از گلاب کمک بگیرید، پنبه را به گلاب آغشته کرده سپس اجازه دهید به مدت پانزده دقیقه بر روی چشم هایتان بماند، جهت دریافت نتیجه مطلوب از این روش روزی دو تا سه بار استفاده نمایید.

رفع قرمزی چشم با روش های طبیعی

چای بابونه :

به یک فنجان آب داغ یک قاشق چای خوری چای بابونه بیافزایید سپس پنبه را به مدت پنج دقیقه داخل آن قرار دهید و اجازه دهید سرد شود و بر روی چشم آسیب دیده گذاشته و پس از زمان نیم ساعت با آب چشم تان را بشویید، از این روش یک تا دو بار در روز استفاده کنید.

سرکه سیب :

استفاده از سرکه سیب از دیگر روش های طبیعی و خانگی جهت درمان قرمز شدن چشم ها می باشد فقط کافی است یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را با یک فنجان آب مخلوط کنید سپس پنبه را به آن آغشته و بر روی چشم تان به مدت نیم ساعت بگذارید و در آخر چشم تان را بشویید، می توانید روزی یک تا دو بار از این روش کمک بگیرید.

روش های مفید و خانگی جهت رفع قرمز شدن چشم ها

روغن نارگیل :

به منظور درمان قرمز شدن چشم ها می توانید در گوشه های داخلی هر دو چشم یک تا دو قطره روغن نارگیل ۱۰۰ درصد خالص قرار دهید و روزی دو بار به مدت چند هفته از این روش استفاده کنید.

آلوئه ورا :

ژل آلوئه ورا  را با مقداری آب مخلوط کرده سپس محلول به دست آمده را به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار دهید سپس یک تکه پنبه آغشته به این محلول بر روی چشم هایتان به مدت بیست تا سی دقیقه گذاشته و در نهایت با آب بشویید، روزی حداقل یک بار این روش را تکرار کنید.

درمان قرمز شدن چشم هاسخن پایانی

به یاد داشته باشید در صورتی که قرمز شدن چشم با درد, حساسیت به نور, تورم و تاری دید همراه باشد, توصیه می شود فرد سریعا به متخصص مراجعه کند، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه درمان بیماری می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *