بیشتر ما انسان ها در زندگی روزانه دچار رویا پردازی می شویم رویا پردازی برای انسان ها کار ساده ای است اما تأثیری که روی مغز می گذارد بسیار پیچیده و باورنکردنی می باشد بیشتر افراد ساعات ها به آینده خود فکر می کنند و آن را در ذهن تجسم می کنند در ادامه بیشتر درباره فرایند رویاپردازی و پیچیدگی آن مطالعه خواهید کرد.
فواید باور نکردنی خیال پردازی:
افرادی که خیال پردازی می کنند ذهنی خلاق و با عملکرد صحیح دارند این افراد با فرایند پیچیده رویاپردازی ذهن خود را بازتر می کنند این موضوع و تأثیرات مفید رویاپردازی از نظر علمی نیز امری ثابت شده می باشد که توسط بسیاری از اندیشمندان مورد بررسی قرار گرفته است.
۱- تمرین دادن مغز:
مویرین آیریش یک عصب شناس است که دیدگاه جالبی درباره رویاپردازی دارد و رویاپردازی را کاری دشوار و با اهمیت می داند به عقیده او رویاپردازی یک مهارت و توانایی است که قابلیت به خاطر سپاری گذشته و تصور کردن آینده را دارد و این کار را به طور همزمان نیز انجام می دهد این توانایی مختص انسان است و پیچیده ترین نوع تفکر در ذهن انسان است. رویاپردازی تأثیرات و واکنش های زیستی مغز نسبت به اطلاعات می باشد و این اطلاعات به طور مداوم در حال تغییر اند.
۲- احساس خلاقیت:
رویاپردازی و خیال در انسان ها موجب ایجاد خلاقیت می شود در واقع انسان هنگام رویاپردازی اطلاعات جدید و اطلاعات قدیم را با یکدیگر ترکیب می کند و این ترکیب ممکن است به خلق یک ایده منجر شود. خیال در رویاپردازی در آثار برجسته سینمایی تأثیر بسزایی داشته است و از عواملی است که موجب برجسته شدن یک اثر می شود.
۳- افزایش حس همدردی و همدلی:
رویا پردازی این امکان را به شما می دهد که خود را در جایگاه دیگران قرار دهید و نسبت به تفکرات و اندیشه های آنان آگاه تر شوید که این آگاهی موجب برقراری ارتباطات مؤثرتر برای شما خواهد شد.
۴- بهبود یافتن حافظه کاری:
حافظه کاری در انسان ها توانایی ذخیره سازی و حفظ اطلاعات را دارد همچنین یادآوری یکی دیگر از مزایای حافظه کاری است و بررسی هایی که اخیراٌ صورت گرفته است نشان می دهد که میان حافظه کاری و خیال پردازی ارتباط مستقیمی برقرار است که در افراد خیال پرداز حافظه کاری بهتر عمل می کند و کارایی بالاتری دارد.
۵- دست یابی به اهداف:
همانطور که گفتیم رویا پردازی موجب تقویت حافظه کاری و ایجاد خلاقیت در انسان می شود افرادی که درباره مسائل زندگی خود رویاپردازی می کنند کمتر دچار استرس و اضطراب می شوند بسیاری از روان شناسان توصیه می کنند در زمان خواب ذهن خود را رها کنید تا شبکه عصبی مغز شما فعال تر شوند.
۶- شاد بودن:
افرادی که رویاپردازی می کنند اغلب به جنبه های مثبت یک موضوع توجه می کنند و تصورات مثبت را در ذهن می پرورانند و این مثبت اندیشی موجب شاد زیستن انسان می شود بنابراین در رویاپردازی سعی کنید به جنبه های مثبت توجه کنید و زمانی که افکار منفی به سراغ شما می آیند آنها را از خود دور کنید و اجازه ندهید که در شما ترس و اضطراب ایجاد کند.
۷-کمک به حفظ سلامت:
طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است رویا پردازی کردن نوعی هیپنوتیزم در سطح ابتدایی می باشد و عملکردی که بر روی انسان دارد موجب کاهش استرس و رهایی از افکار منفی می شود. رویاپردازی در انسان نشان دهنده سلامت مغز می باشد و افرادی که دچار اوتیسم می باشند توانایی رویاپردازی ندارند.
منبع : آرگا