دسته ها
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

معرفی ۵ نرم افزار کاربردی برای تبدیل گفتار به نوشتار

  • شیوا فهیمی
  • ۲۳ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰

امروزه نرم افزارهای مختلفی در زمینه تبدیل گفتار به نوشتار ارائه شده اند که قابل استفاده روی گوشی، رایانه و هر پلتفرمی هستند. در این مطلب به معرفی برخی از این نرم افزارها می پردازیم.

اگر تایپ کردن برای شما وقت گیر و سخت است می توانید از نرم افزارهایی که برای تبدیل گفتار به نوشتار طراحی شده اند استفاده کنید. پیشنهاد می کنیم این مطلب را مطالعه نمایید تا با این نرم افزارها آشنا شوید.

۵ نرم افزار کاربردی تبدیل گفتار به نوشتار

در صورتی که برای تایپ کردن وقت و فرصت کافی ندارید یا در این زمینه مهارت کافی را ندارید می توانید از نرم افزارهای تبدیل گفتار به نوشتار استفاده کنید. این نرم افزارها روی گوشی، رایانه، لپ تاپ و هر پلتفرمی نصب می شوند و تنها کافی است که یک میکروفن دسترسی داشته باشید.

برنامه های تبدیل صدا به متن توسعه داده شده و حتی افراد می توانند حین قدم زدن، رانندگی با حرف زدن متن تحویل بگیرند و به راحتی برای مخاطب خود ارسال نمایند. در ادامه به معرفی چند نمونه از بهترین نرم افزارهای تبدیل گفتار به نوشتار اشاره می شود.

۱. نرم افزار IoType

نرم افزار IoType یک برنامه تحت وب تبدیل صدا به متن به زبان فارسی است که توسط این نرم افزار بدون هیچ ابزار اضافه ای یا نصب نرم افزار دیگری گفتار فارسی شما را به متن تبدیل می کند. ویرایشگر متن این برنامه تحت وب، امکان کاملی جهت مدیریت، قالب بندی و ویرایش را ارائه می دهد.

ضمنا می توانید متن حاصل شده را در فرمت ورد یا تکست دریافت کنید. در حال حاضر امکان تایپ صوتی به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی برای این نرم افزار فراهم شده است. بنابراین برای شروع تایپ کافی است میکروفن مناسب و اینترنت مطلوب تهیه کنید.

این نرم افزار برای همه افرادی که با تایپ متن سرو کار دارند مانند وبلاگ نویسان، دانشجویان، خبرنگاران و … مناسب خواهد بود. همچنین اگر در فرایند تبدیل صدا به متن مشکلی ایجاد شد با مراجعه به بخش راهنما تقریبا همه سوالات و مشکلات احتمالی پاسخ داده شده است.

از قابلیت های دیگر نرم افزار IoType امکان یادگیری از صدای کاربر است. بعد از مدتی استفاده از ابزار تبدیل گفتار به متن این برنامه صدای شما را فرا گرفته و امکان تشخیص واژگانی که حتی به طور واضح بیان نمی شوند را هم دارد.

به طور کلی نرم افزار IoType پس از مدتی استفاده الگوریتم تبدیل صدا به نوشتار خود را با صدای شما تطبیق داده و سرعت و دقت تشخیص آن افزایش می یابد.

۲. نرم افزار ویرا

نرم افزار ویرا یک نرم افزار ایرانی است که به طور ویژه بر روی هوش مصنوعی و تشخیص گفتار فارسی متمرکز است. البته این برنامه از زبان های دیگر هم پشتیبانی دارد ولی تمرکز اصلی آن روی زبان فارسی می باشد. این نرم افزار به کمک هوش مصنوعی گفتار شما را با دقت زیادی به متن تبدیل می کند. ضمنا می توان خطاهای ایجاد شده را در پایان به صورت دستی اصلاح کرد.

برنامه ویرا علاوه بر آن که قابلیت تبدیل صدا به متن را دارد امکانات دیگری هم در اختیار می گذارد. مثلا می توان متنی را در آن درج کرد و از برنامه بخواهید که آن را به فایل صوتی تبدیل کند. یا می توان متنی را خواند و از برنامه بخواهید که صدای شما را به صدای افراد مشهور تغییر دهد.

در ضمن ویرا یک دستیار صوتی نیز دارد که می توان سوالات مورد نظر را از آن پرسید تا مانند چت جی پی تی در عرض چند ثانیه پاسخ سوال را ارائه دهد.

۳. نرم افزار Notta

نرم افزار Notta  یکی از معروف ترین برنامه های تبدیل صدا به نوشتار است که بیشتر از یک میلیون کاربر فعال در اندروید دارد و امتیاز ۴ از ۵ را دریافت کرده است. این برنامه کمی پیچیده و سنگین محسوب می وشد ولی می توان از امکانات فراوان آن استفاده کرد.

برنامه Notta از حدود ۶۰ زبان پشتیبانی می کند ولی زبان فارسی جزو آن ها نیست. به هر حال امکاناتی مانند تبدیل صدا به گفتار به صورت سریع، تبدیل صدای ویدیو به متن، تبدیل صداهای تماس تصویری به نوشتار و خروجی از صدا و متن را در اختیار شما قرار می دهد.

شایان ذکر است این نرم افزار به لطف پشتیبانی از هوش مصنوعی و فناوری های تشخیص صدا، می تواند صداها را در کمتر از چند ثانیه به نوشتار تبدیل کند. این برنامه برای افرادی که می خواهند ویدیوها را زیرنویس کنند انتخاب خوبی است.

۴. نرم افزار Live Transcribe

نرم افزار Live Transcribe از جمله نرم افزارهای دیگر تبدیل صدا به نوشتار است که توسط گوگل توسعه داده شده است. این برنامه به صورت خاص برای افراد کم شنوا و ناشنوا طراحی شده تا صداهای اطراف این افراد را دریافت و به طور لحظه ای روی نمایشگر گوشی نشان دهد.

این ویژگی به فرد کمک کرده تا مکالمات بهتری داشته باشد و در تعاملات اجتماعی شرکت نماید. نرم افزار Live Transcribe از هوش مصنوعی جهت تشخیص صدا و تبدیل آن به نوشتار استفاده می کند و دقت زیادی هم دارد. برنامه مذکور از زبان فارسی هم پشتیبانی می کند و دارای ویژگی هایی مانند تغییر اندازه فونت، تنظیم رنگ پس زمینه و انتخاب زبان های مختلف می باشد.

Live Transcribe حتی می تواند نویزهای محیطی را تشخیص داده و تنها روی صدای انسان متمرکز باشد. الگوریتم هوش مصنوعی موجود در این نرم افزار دقت بالایی در تبدیل صدا به نوشتار دارد ولی برای کار کردن باید همیشه به اینترنت متصل باشد. ضمنا اگر میکروفن گوشی قوی نباشد دقت برنامه افت پیدا می کند.

۵. نرم افزار Voice Notes

اگر به دنبال محبوب ترین نرم افزار تبدیل صدا به نوشتار در گوگل پلی استور باشد می توان گفت Voice Notes جزو بهترین ها است. این نرم افزار امتیاز ۴.۶ را از ۵ دریافت کرده است. نکته مهم این برنامه پشتیبانی از زبان فارسی می باشد و در تست های صورت گرفته دقت بالای ۹۰ درصد داشته و سریعا می تواند صدا را به متن تبدیل کند.

نرم افزار Voice Notes در حقیقت یک برنامه یادداشت برداری بوده و بسیار شبیه نوت گوشی است با این تفاوت که می توان یادداشت ها را خواند و متن تحویل گرفت. اما برای استفاده باید حتما به اینترنت متصل باشد تا صدا به نوشتار تبدیل شود.

در واقع سرور اصلی برنامه Voice Notes در فضای ابری بوده و محیط کاربری ساده ای هم دارد. با چند اشاره می توان زبان فارسی را از فهرست انتخاب و فعال کرد. ضمنا می توان یادداشت ها را کپی و در پیام رسان ها به اشتراک گذاشت. ناگفته نماند برای این برنامه ویژگی ویرایش متن هم در نظر گرفته شده است. ولی دقت Voice Notes به حدی بالا است که به ویرایش نیاز نمی شود.

در پایان همچنین می توانید برای اطلاع بیشتر از اپلیکیشن های تبدیل صدا به متن و تغییر صدا در ویس نرم افزار واتساپ از این مقالات هم بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *