سوزوکی فرانکس محصولی نوپا می باشد که در سال ۲۰۲۳ توسط ماروتی هندوستان معرفی شد. در حال حاضر شرکت راسا موتور به عنوان تنها عرضه کننده محصولات سوزوکی در ایران خودرو فرانکس را راهی جاده های کشور می نماید. این مطلب به بررسی سوزوکی فرانکس می پردازد.
بررسی سوزوکی فرانکس کراس اوور هندی ژاپنی
سوزوکی فرانکس در حقیقت خودرویی نوپا است که در سال ۲۰۲۳ توسط شاخه هندی سوزوکی به اسم ماروتی معرفی شده است. در حال حاضر شرکت راسا موتور به عنوان تنها عرضه کننده محصولات سوزوکی در ایران قصد ارائه سوزوکی فرانکس را به بازار کشور دارد.
پیش از ارائه این کراس اوور هیبریدی وارداتی خودروهای سوزوکی جیمنی، سوزوکی سیاز و سوزوکی بالنو هم به طور رسمی توسط این شرکت ارائه شده است. سوزوکی فرانکس در حقیقت یک کراس اوور کوچک شهری یا هاچ بک کراس اقتصادی در کلاس B است که بر اساس پلتفرم سوزوکی بالنو طراحی و در سال ۲۰۲۳ راهی بازار جهانی شد.
قابل ذکر است شرکت تویوتا با همکاری سوزوکی محصولی به اسم Urban Cruise را ارائه نموده که عملا می توان آن را مدل تغییر یافته سوزوکی فرانکس دانست. در ادامه به بررسی سوزوکی فرانکس می پردازیم.
معرفی سوزوکی فرانکس
سوزوکی فرانکس محصول تازه تولید در کشور هندوستان است که بر مبنای پلتفرم مشترک با سوزوکی بالنو توسعه پیدا کرده است. و در قامت یک کراس اور کلاس B ایفای نقش می کند. این خودرو در تیپ های مختلف بنزینی، سی ان جی و هیبریدی راهی بازار خودرو می شود.
البته برند ماروتی سوزوکی برای نمونه های صادراتی تمرکزش را بر نسخه هیبریدی ملایم معطوف ساخته است. این کراس اوور هندی ژاپنی دومین مدل سوزوکی در بخش کراس اوورهای زیر ۴ متر در هند بعد از برزا می باشد. به گفته ماروتی نتیجه تلاش آن ها یک محصولی جدید با ساختار آشنا و امکانات رفاهی و ایمنی مناسب است.
سوزوکی برای بازار صادراتی پیشرانه ۱.۵ لیتری K15C چهار سیلندر هیبریدی هوشمند را برای این خودرو در نظر گرفته است.
طراحی بیرونی سوزوکی فرانکس
با این که سوزوکی فرانکس در خارج از کشور خودروی گران قیمتی به شمار نمی رود ولی به طور کلی در این کراس اوور شاهد طراحی بروز، مدرن و اسپرت هستیم که می تواند انتخاب مناسبی برای جوانان باشد. در نمای جلو آنچه جلب توجه می کند طراحی چراغ های اصلی است که مطابق خودروهای روز دنیا به برای وسعت نور بیشتر داخل سپر تعبیه شده و چراغ های روشنایی روز به شکل نواری در بالای چراغ های اصلی قرار دارند.
جلو پنجره خودرو سبک طراحی جوان پسندی دارد و استفاده از خطوط کرومی رنگ در این قسمت جلوه خوبی به این قسمت داده است. طراحی نمای جانبی هم بسیار مناسب و قابل توجه می باشد و به صورت هماهنگ با طراحی دیگر بخش های این خودرو انجام شده است.
استفاده از خطوط طراحی، تریم دو رنگ و ضمنا استفاده از خطوط کرومی از جذابیت های سوزوکی فرانکس محسوب می شود. در نمای عقب طراحی اسپرت حفظ شده و جلوه بروزی به نمایش می گذارد. در این بخش چراغ های به هم پیوسته استفاده شده که جذاب به نظر می رسد.
البته طراحی سپر و دیفیوز عقب سوزوکی فرانکس، خاص بوده و ممکن است همه سلیقه ها را مجذوب نکند. به طور کلی با خودرویی مدرن و بروز روبرو هستیم که از زبان طراحی جدید و المان های طراحی ترند روز دنیا بهره می برد.
این موضوع سبب شده اکثر کشورها سوزوکی فرانکس را در لیست خودروهای وارداتی قرار دهند. ناگفته نماند با نگاهی به سوزوکی فرانکس خودروی سوزوکی گرند ویتارا در ذهن تداعی می شود. زیرا بیشتر جزئیات شبیه برادر بزرگتر طراحی شده تا اصالت طراحی محصولات سوزوکی حفظ شود.
طراحی داخلی سوزوکی فرانکس
در بازار جهانی سوزوکی فرانکس به هیچ وجه خودروی گران قیمتی محسوب نمی شود از این رو نمی توان انتظار کیفیت بالایی از آن داشت ولی در مجموع متریال و کیفیت مونتاژ این خودرو مشتری را راضی نگه می دارد و انتظارات از یک خودرو ژاپنی را به خوبی برآورده می کند.
در بخش رودری از پلاستیک خشک استفاده شده و طراحی ساده است. ولی بخش های میانی با روکش چرم مصنوعی همراه شده که حس خوبی منتقل می کند. در قسمت بالای داشبورد هم متریال خشک به کار رفته ولی حس بی کیفیت بودن را القا نمی کند.
وجود قابلیت هداپ دیسپلی از نکات قابل توجه است که در کمتر خودرو داخل کشور دیده می شود و از مزایای فرانکس به شمار می رود. از سویی نمایشگر ۹ اینچی لمسی سیستم مولتی مدیا هم در این بخش کیفیت قابل قبولی دارد.
در قسمت میانی داشبورد خودرو از رنگ کرومی مات استفاده شده که جلوه خوبی به کابین می بخشد و طراحی این قسمت از یکنواختی خارج شده است. از سویی در اطراف دریچه های سیستم تهویه هم از رنگ کروم مات استفاده شده که موجب هماهنگی طراحی و دیزاین داخل کابین شده است.
این خودرو از سیستم فرمان کمکی برقی بهره می برد که آپشن بسیار خوبی برای کراس اوور اقتصادی محسوب می شود. غربیلک فرمان از نوع دی کات است و طراحی تی شکل دارد. کلیدهای تعبیه شده روی فرمان دسترسی به بخش ها و آپشن های مختلف را برای راننده راحت تر می کند.
پشت آمپر از نوع آنالوگ است و حس خوبی به راننده منتقل می شود. در این بخش رایانه سفری به کار رفته که اطلاعات مختلفی را می تواند در اختیار راننده قرار دهد. صندلی ها نیز طراحی و ارگونومیک قابل قبولی دارند و به خوبی سرنشین را در بر می گیرند و روکش آن ها ترکیب چرم مصنوعی و پارچه می باشد.
صندلی ها همچنین به شکل دستی قابل تنظیم هستند. با توجه به فاصله محوری ۲۵۲۰ میلی متر این خودرو فضای قابل قبولی در اختیار سرنشینان عقب می گذارد. متریال و طراحی بخش عقب کابین نیز شبیه جلو بوده و امکاناتی شامل دریچه سیستم تهویه و پورت شارژ وجود دارد اما نبود زیر آرنجی جای انتقاد دارد.
مشخصات فنی سوزوکی فرانکس
این کراس اوور جزو خودروهای میدهیبرید یا هیبرید خفیف محسوب می شود. در حقیقت سوزوکی فرانکس دارای پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی همراه با پیشرانه برقی است که آن را در شرایطی مانند شروع حرکت در سربالایی و افت گشتاور ناشی از تعویض دنده و … همراهی می کند.
پیشرانه های استفاده شده در این خودرو می توانند قدرتی معادل ۱۰۱ اسب بخار و گشتاور ۱۳۷ نیوتن متر را تولید و از طریق گیربکس ۶ سرعته اتومات AT ساخت شرکت آیسین این نیرو به چرخ های جلو هدایت می شود. از مزیت های خودروهای مید هیبرید این است که مصرف سوخت میانگین بسیار خوبی دارند.
میانگین مصرف سوخت سوزوکی فرانکس در هر صد کیلومتر حدود ۵.۴ می باشد. از سویی سیستم تعلیق در محور جلو از نوع مک فرسون و در قسمت عقب توییست بیم است که عملکرد قابل قبولی هم دارند.
امکانات و آپشن های سوزوکی فرانکس
از جمله امکانات و آپشن های سوزوکی فرانکس عبارت است از:
- شش عدد کیسه هوا
- سامانه کنترل پایداری الکتریکی
- سیستم کنترل شروع حرکت در سربالایی
- هداپ دیسپلی
- فرمان کمکی برقی
- سنسور برق
- سیستم کروز کنترل
- استارت دکمه ای
- فناوری ال ای دی چراغ ها
- سامانه استارت استاپ اتومات
- رینگ آلومینیومی
- سیستم تهویه اتومات
- دوربین ۳۶۰ درجه
- دریچه تهویه ردیف عقب
- دنده پشت فرمان
- نمایشگر لمسی
- شارژر بی سیم گوشی همراه
- تریم داخلی چرم و پارچه
- آینه حساس به نور و …
ضمنا از جمله رقبای این خودرو می توان به هیوندای کرتا، هیوندای کونا و کیا سونت اشاره نمود.
منبع : آرگا