دسته ها
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

پارچه موهر چه خصوصیاتی دارد؟

  • شیوا فهیمی
  • ۱۱ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰

در این مطلب با ویژگی ها و کاربرد پارچه موهر آشنا می شوید. همچنین اطلاعاتی در مورد تشخیص پارچه موهر اصل و نگهداری صحیح از آن را نیز فرا می گیرد.

قبل از خرید هر پارچه ای بهتر است ابتدا ویژگی و کاربرد آن را بدانید تا استفاده درستی داشته باشید. یکی از این پارچه ها پارچه موهر است. در صورت تمایل با مطالعه این مطلب می توانید با ویژگی ها و کاربرد این نوع پارچه بیشتر آشنا شوید.

آشنایی با ویژگی و کاربرد های پارچه موهر

در صورتی که قصد خرید پارچه برای فصل سرد را دارید پیشنهاد می شود قبل از خرید ابتدا با ویژگی های پارچه مدنظر آشنا شده تا بتوانید مناسب فصل و دوخت لباس پارچه را انتخاب کنید. پارچه پشمی برای زمستان انتخاب مناسبی است.

لباس زمستانی به جز زیبایی و شیک بودن باید گرم هم باشد. امروزه لباس های زمستانه از پارچه های پشمی تهیه می شود. ولی احتمالا شما هم تصور می کنید پشم گوسفند است ولی لباس های پشمی گستره زیادی داشته و یکی از پارچه های پشمی برای دوخت انواع لباس زمستانی پارچه موهر است. در این مطلب با ویژگی ها و کاربرد این پارچه آشنا می شوید.

موهر چیست؟

موهر نوعی پارچه طبیعی از پشم بز آنگورا می باشد که درهم و ژولیده است. این پارچه به پشم گوسفند هم شبیه بوده ولی خیلی نرم تر و درخشنده تر می باشد. ضمنا موهر کشش بیشتری نسبت به دیگر پشم ها دارد. این پشم یکی از گران ترین الیاف طبیعی به شمار می رود و نباید آن را با الیافی به اسم آنگورا که از خرگوش به دست می آید اشتباه بگیرید.

موهای بلند و مجعد و سفید بز آنگورا به دلیل ویژگی خاص ابریشمی و نرم بودن، در نساجی استفاده زیادی دارد. از ویژگی های دیگر پشم موهر بلند، بادوام و براق بودن آن است. این پشم رطوبت را جذب و حفظ کرده و سازگاری زیادی با مواد رنگی دارد ولی به مواد شیمیایی حساس است. پشم موهر وقتی در معرض نور خورشید، حرارت و لارو پروانه قرار بگیرد واکنش نشان می دهد.

ویژگی پشم موهر چیست؟

از جمله ویژگی های پشم موهر عبارت است از:

  • رنگ پذیری بالا
  • نرمی و لطافت زیاد
  • مناسب برای فصل زمستان
  • کشسانی بالا
  • درخشندگی زیاد
  • استحکام بالا
  • مقاومت زیاد در برابر چروک
  • جذب رطوبت
  • سبک بودن
  • ثبات رنگ
  • سازگاری با انواع پوست
  • عدم ایجاد حساسیت
  • عدم تغییر جنس در اثر شستشو یا استفاده طولانی مدت

کاربرد پشم موهر

پشم موهر در صنایع مختلفی کاربرد دارد و برای مصارف گوناگونی استفاده می شود. این پشم در پوشاک های مختلف و در طیف متنوع از اثاث منزل و منسوجات عمومی کاربرد دارد. قطر الیاف موهر با افزایش سن بز آنگورا بیشتر می شود.

از الیاف نازک پشم بزهای جوان بیشتر برای لباس هایی مثل بلوز بافت و الیاف ضخیم تر در فرش، قالیچه، پارچه رو مبلی و لباس های بیرونی استفاده می شود. این پارچه برای دوخت همه چیز از جمله ژاکت های درجه یک، لباس های زمستانه، فرش، لوازم جانبی و روکش کاربرد دارد.

الیاف موهر نرم و ابریشمی بوده و از بهترین و کارامد ترین الیاف زمستان شناخته می شوند. معمولا موهر با سایر الیاف ترکیب شده یا در نخ مخلوط می شود یا به عنوان تار و نخ پرکننده در پارچه بافته به کار می رود. این پشم در پوشش پارچه برای لباس و پارچه اثاث منزل استفاده می شود.

البته تقاضا برای استفاده از موهر در مبلمان منزل رو به افزایش می باشد. از این الیاف برای تولید شال و روسری، پالتو، دستکش زنانه، انواع کلاه زنانه و مردانه ، کت، شلوار، ژاکت زنانه و جوراب هم استفاده می شود.

پارچه های خز مصنوعی تولید شده از الیاف موهر پارچه فیک نیستند زیرا الیاف موهر از موی حیوان است. ضمنا موهر برای تولید نخ های صنعتی، کلاه گیس عروسک و تزئینات دیواری هم استفاده می شود.

تشخیص اصل بودن پشم موهر

برای تشخیص اصل و مرغوب بودن لباس با الیاف موهر یک تار آن را بسوزانید اگر بوی کز به مشام رسید یعنی مرغوب و اصل است.

نگهداری صحیح الیاف موهر

برای شستن لباس با جنس موهر یا محصولاتی از این الیاف تا حد امکان از شوینده های ملایم و آب ولرم استفاده و آن ها را با دست بشویید. ضمنا از چلاندن زیاد پارچه خودداری زیرا سبب کش آمدن لباس و از بین رفتن فرم آن می شود.

دقت کنید لباس های موهر را در خشک کن نیندازید و برای خشک کردن در هوای آزاد و نور خورشید قرار دهید. نکته بعدی این که اجناس موهر را به مدت طولانی در آب خیس نکنید و روی بدن هم آویزان نباشند زیرا جای طناب و گیره روی لباس می ماند.

برای خشک کردن لباس های موهر از چوب لباسی استفاده کنید. ضمنا برای اتوکشی هم اتو را مستقیما روی پارچه نکشید و فشار ندهید. از بخار اتو استفاده و سعی کنید اتو حداقل یک سانتی متر از پارچه فاصله داشته باشد.

در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم این مطلب مورد رضایت قرار گرفته باشد. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با انواع پارچه و کاربرد پارچه کودری پولکی از این مقالات نیز بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *