دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

آموزش کار با گوگل داکس (سندنگار گوگل)

  • شیوا فهیمی
  • ۳ فروردین ۱۴۰۴
  • ۰

اگر اخیرا گوگل داکس را در سیستم خود نصب کرده اید و با ویژگی های گسترده آن آشنایی ندارید این مطلب به آموزش کار با گوگل داکس می پردازد. با ما همراه باشید.

گوگل داکس روی انواع پلتفرم ها قابل نصب است و تنها با اتصال به اینترنت و مروگر وب به راحتی می توانید از آن استفاده کنید. البته ممکن است قابلیت های گسترده گوگل داکس سردرگم کننده باشد. از این رو تصمیم گرفتیم این مطلب را به آموزش کار با گوگل داکس اختصاص دهیم. با آرگا همراه باشید.

آموزش کار با گوگل داکس یا سندنگار گوگل

گوگل داکس یا سرویس سندنگار گوگل دارای قابلیت های گسترده و افزونه های مختلفی است که استفاده از آن ممکن است برای برخی کاربران سردرگم کننده باشد. اگر به تازگی گوگل داکس را روی سیستم یا گوشی خود نصب کرده اید و مایلید از آن بهره مند شوید در ادامه مطلب کار با گوگل داکس آموزش داده می شود.

گوگل داکس چیست؟

گوگل داکس را می توان یک جایگزین قدرتمند نرم افزار ورد دانست. این واژه پرداز مبتنی بر وب رایگان بوده و از سوی گوگل به عنوان قسمتی از مجموع نرم افزارهای کامل اداری جهت رقابت با نرم افزارهای آفیس ارائه شده است. سرویس های عمده دیگری هم در این مجموعه مبتنی بر کلو مانند گوگل شیتس یا اکسل، گوگل اسلایدر یا پاورپوینت هم وجود دارند.

گوگل داک بر روی همه سیستم ها و پلتفرم ها قابل نصب بوده و تنها به یک اتصال اینترنتی و یک مرورگر وب نیاز است. در مورد سیستم های قابل حمل می توان از برنامه های مربوطه بهره برد. گوگل داکس از انواع فایل oc ،.docx ،.txt ،.rtf. و odt.  پشتیبانی داشته همچنین امکان مشاهده و تبدیل فایل های آفیس مایکروسافت به طور مستقیم از گوگل درایو فراهم است.

با توجه به این که گوگل داکس یک واژه پرداز آنلاین می باشد می توان اسناد را به اشتراک گذاشت و همزمان چند نفر روی یک سند کار کنند. تغییرات را بررسی کرده و به طور همزمان پیشنهاداتی مطرح کنند. همانطور که اشاره شد گوگل داکس یک جایگزین برای آفیس مایکروسافت بوده با این فرق که به طور آنلاین کار می کند.

گوگل داکس رایگان بوده و توسط گوگل به عنوان بخشی از آفیس یا گوگل درایو پیشنهاد می شود. می توان به جای ورد، اکسل و پاورپوینت از آن بهره برد. برای موبایل باید از اپلیکیشن گوگل داکس استفاده کرد.

۱. مراحل ثبت نام در گوگل داکس

ابتدا به صفحه زیر مراجعه کنید:

https://docs.google.com/document

نخستین مورد برای استفاده از گوگل داکس ثبت نام کردن در این برنامه است. در حقیقت باید یک حساب گوگل ایجاد کنید. البته با حساب جیمیل هم می توان آن را انجام داد. اگر حساب کاربری دارید به راحتی می توانید به مرحله بعد بروید.

در غیر این صورت باید به راحتی یک حساب گوگل ایجاد کنید بعد پسورد و حساب ایمیل خود را وارد نموده و روی گزینه ایجاد حساب یا Create Account کلیک نمایید. در ادامه روی For myself کلیک و در صفحه بعد اطلاعاتی برای ایجاد حساب از جمله اسم، اسم خانوادگی، نام کاربری، پسورد و … را وارد و کد دریافت کنید تا گوگل داکس اطمینان یابد ربات نیستید.

پس از ثبت شماره موبایل صفحاتی مشاهده که به ریکاوری آدرس ایمیل، تاریخ تولد و موافقت قوانین نیاز است. بعد از کامل شدن این بخش ها، صاحب اکانت جدید گوگل می شوید.

۲. مراحل ایجاد سند خالی در گوگل داکس

بعد از ایجاد حساب کاربری، زمان آن است که نخستین سند خود را در گوگل داکس ایجاد کند. به برنامه وارد شده و روی علامت + چند رنگ کلیک نموده که در گوشه سمت راست و پایین قرار دارد. اکنون این علامت مثبت به یک آیکون مداد آبی تبدیل شده که باید روی آن کلیک کنید.

در صورت استفاده از گوگل کرم می توانید docs.new را در omnibox تایپ کرده و به طور خودکار وارد شوید و یک سند خالی بسازید.

۳. مراحل انتقال سند ورد مایکروسافت

ممکن است دسته ای از فایل های ورد در اختیار داشته باشید که بخواهید از آن ها استفاده کنید. در این موارد باید سند ورد را قبل از مشاهده آپلود کنید. ممکن است برخی فایل ها به خاطر پیچیدگی های گوگل داکس قابل خوانش نباشند و علت آن تفاوت فرمت است. ولی معمولا اسناد ورد به راحتی کار می کنند.

وقتی اسناد در ورد منتقل و آپلود شوند می توان از گوگل داکس و گوگل درایو برای آپلود فایل استفاده کرد. هر دو روش بایستی به روش کششی و انداختن فایل از رایانه به طور مستقیم به مرورگر وب باشد. به این ترتیب آپلود فایل ها راحترتر است.

از گوگل داکس به هوم پیج رفته و مشاهده کنید چه فایل هایی نمایش داده می شود. از قسمت هوم پیج گوگل داکس روی آیکون فولدر در سمت راست و بالا کلیک و سپس روی آپلود کلیک کنید. وقتی فایل ها آپلود می شوند گوگل داکس آن را به طور اتومات باز کرده و آماده است که بخش های ویرایش، اشتراک گذاری و همکاری را ارائه دهد.

در ادامه سند وردی که می خواهید انتقال دهید را باز کنید. روی فایل با w آبی کنار اسم فایل از قسمت هوم پیج گوگل داکس کلیک نمایید. اکنون می توانید یا روی مشاهده فایل ورد یا روی ویرایش از طریق x کلیک کنید. وقتی کار شما با سند به پایان رسید دوباره سند را به فرمت های DOCX، or PDF،ODT، TXT، HTML و EPUB دانلود کنید.

بعد روی فایل کلیک کرده و سپس فرمت مدنظر را انتخاب تا بتوانید به طور مستقیم هر فرمتی که می خواهید دانلود شده و ذخیره کنید.

۴. مراحل پیدا کردن شمارش صفحه و کلمات

گوگل داکس به طور پیش فرض، تعداد کلمات و صفحات را نشان می دهد و به سادگی می توان بدون شمارش دستی این موارد را بررسی نمود. به این ترتیب اگر محدودیت جدی تعداد کلمات برای یک تکلیف یا کار خاصی دارید یا مایلید میزان کلمات متن خود را بررسی کنید می توانید آن را مشاهده کنید.

حتی این امکان هست که از یک پاراگراف، میزان کلماتی که می خواهید را هایلایت نموده تا متوجه شوید کلمات انتخابی شما چند عدد است. برای مشاهده تعداد کلمات و شماره صفحات روی ابزار یا tools کلیک بعد گزینه word count را انتخاب کنید. به این ترتیب تعداد کلمات متن نمایش داده می شود.

در پایان این مطلب همچنین می توانید برای اطلاع از نحوه افزودن فونت به گوگل داکس و افزایش حجم گوگل درایو روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *