با هوشمند سازی ساختمان زندگی برای ساکنان ساختمان راحت تر و مقرون به صرفه تر خواهد شد. اگر مایلید تا از مراحل هوشمند سازی ساختمان اطلاع پیدا کنید پیشنهاد می کنیم این مطلب از آرگا را مطالعه نمایید.
آشنایی با مراحل هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی ساختمان روز بروز در حال پیشرفته بوده و سبب راحتی زندگی انسان ها نسبت به قبل می شود. خانه های هوشمند می توانند روش زندگی افراد را تغییر داده و با صرف کمترین زمان فعالیت های روزمره را انجام دهند.
هوشمند سازی برای همه ساختمان های مسکونی و غیر مسکونی قابل انجام است. از این رو امروزه افراد زیادی تمایل دارند نسبت به هوشمند سازی ساختمان خود اقدام کنند. در این مطلب قصد داریم شما را با هوشمند سازی ساختمان و مراحل انجام آن بیشتر آشنا نماییم.
هوشمند شدن ساختمان به چه معناست؟
هوشمند شدن ساختمان صرفا به معنی استفاده از گجت های هوشمند در ساختمان نبوده و در حقیقت فراتر از این موارد بوده و کنترل تمام تجهیزات ساختمان را در بر می گیرد. هوشمند سازی بنا ارتباط بین ساختمان و سیستم های هوشمند است که با اهدافی نظیر زندگی راحت تر و مقرون به صرفه تر همراه است.
امروزه فناوری هایی برای تولید بناهای هوشمند استفاده می شود که عملکرد سازه مثل سیستم تهویه، سرمایش، گرمایش، امنیت و … را بهبود می دهد. با هوشمند شدن ساختمان بسیاری از هزینه ها کاهش می یابد.
به این ترتیب یک سیستم یکپارچه تولید شده که بخش های مختلف ساختمان قابل کنترل و مدیریت خواهد شد. علاوه بر سیستم و تجهیزات از تکنیک های خاص و پیچیده ای برای هوشمند سازی بنا استفاده می شود تا کارهای روزانه ساده تر شده و در وقت ساکنان ساختمان صرفه جویی شود.
گاه می توان فقط قسمت هایی از ساختمان را هوشمند نمود که به افراد و انتخاب آن ها بستگی دارد. با این کار می توان در مصرف انرژی صرفه جویی نمود که راهی مقرون به صرفه هم محسوب می شود. امروزه تجهیزات و ابزارهای هوشمند سازی بسیار بالا و مطابق با نیاز ساختمان طراحی شده و هر یک از سیستم های ساختمان هوشمند را می توان به طور جداگانه مدیریت نمود.
به صورتی که با بروز هر نوع مشکلی در هر یک از سیستم ها به طور مجزا هشدار داده شده و صاحب ساختمان از بروز آن اطلاع می یابد.
هوشمند شدن ساختمان چه مراحلی دارد؟
باید اشاره کرد هوشمند سازی بنا فرایندی پیچیده بوده که تعدادی مراحل کلی تقسیم بندی می شود. با توجه به این که از چه نوع پروتکل هوشمند سازی استفاده می شود مراحل و اقداماتی را در بر می گیرد. در مجموع این کار شامل یک سری مراحل کلی بوده و تفاوت های آن در جزئیات مراحل است.
مرحله اول: وارسی نیازهای ساختمان
بررسی نیازهای ساختمان در مرحله اول هوشمند سازی اهمیت زیادی دارد. در این مرحله نیازهای مختلف ساختمان و ساکنین آن جهت هوشمند سازی شناسایی و تعیین می گردد. اول باید با ساکنان ساختمان صحبت کرده و اطلاعات مربوط به نیازهای آن ها را جمع آوری نمود.
این شامل اطلاعاتی مثل نیازهای نورپردازی، امنیت، گرمایش، سرمایش و … می باشد. بعد با توجه به اطلاعات جمع آوری شده نیازهای مختلف ساختمان و ساکنان جهت هوشمند سازی تحلیل می شوند. این موضوع کمک می کند تا اولویت بندی نیازها انجام شده و به اهداف مشخصی برای هوشمند سازی برسید.
مرحله دوم: وارسی شرایط محیطی ساختمان
وارسی شرایط محیطی سازه یکی از مراحل حیاتی در روند هوشمند سازی بنا می باشد. این مرحله کمک می کند تا مشکلات مربوط به نصب تجهیزات هوشمند را شناسایی نموده و بررسی درستی برای پیاده سازی این تجهیزات داشته باشید.
به طور مثال بررسی شرایط سیم کشی موجود در ساختمان اهمیت زیادی دارد. باید اطمینان داشت که سیم کشی مناسب برای نصب سنسورها، کنترلرها و تجهیزات هوشمند موجود است. ضمنا ارزیابی برقراری ارتباط میان تجهیزات هوشمند نیز باید صورت گیرد. شبکه های ارتباطی مانند وای فای، بلوتوث و سیم کشی باید پیشرفته و عملکرد بهینه ای داشته باشند.
مرحله سوم: بررسی بودجه لازم
مشخص کردن بودجه مورد نیاز از مراحل مهم دیگر در هوشمند سازی بنا می باشد. تعیین بودجه، میزان منابع مالی که جهت هوشمند سازی سازه در دسترس است را مشخص می کند. در این مرحله بایستی همه هزینه های مربوط به هوشمند سازی بنا را برآورد کنید.
این شامل هزینه تجهیزات هوشمند، نرم افزارها، نصب و پیکربندی، آموزش و پشتیبانی و ارتباطات می باشد. برای مشخص کردن بودجه بایستی هزینه ها را مطابق اهمیت و اولویت مربوط به نیازها و اهداف پروژه دسته بندی کنید. این کار کمک می کند مشخص کنید کدام قسمت ها به بیشترین منابع نیاز دارند.
مرحله چهارم: انتخاب روش نصب تجهیزات هوشمند
انتخاب روش نصب در روند هوشمند سازی بنا نیز اهمیت زیادی دارد و باید به دقت صورت گیرد. روش نصب تجهیزات هوشمند می تواند بر کارایی و عملکرد سیستم تاثیر زیادی داشته باشد. پیش از انتخاب روش نصب، بایستی نیازهای مختلف بنا و ساکنان را ارزیابی نمایید. این ارزیابی کمک می کند متوجه شوید کدام روش نصب مناسب تر می باشد.
مرحله پنجم: اجرای پروژه هوشمند سازی
بعد از مشخص کردن نیازها، بررسی وضعیت ساختمان، تعیین بودجه و انتخاب روش مناسب نصب به مرحله اجرا و پیاده سازی پروژه هوشمند سازی می رسیم. در این مرحله تجهیزات هوشمند مانند سنسورها، کنترلرها، سیستم های متصل به شبکه و سایز تجهیزات نصب خواهند شد.
این مرحله به مهندسان با تجربه و کارگران ماهر نیاز دارد. باید کلیه تجهیزاتی که کارفرما انتخاب نموده مدنظر قرار گیرد. ضمنا با کارفرما برای پیش بینی تجهیزات آینده هم مشورت داشت. به طوری که اگر در آینده نزدیک، کارفرما بخواهید سیستم های هوشمند را ارتقا دهد پیش بینی این کار صورت گرفته باشد.
در این مرحله هوشمند سازی بخش های مختلفی از ساختمان از جمله بخش الکتریکی، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات سرمایش و گرمایش و … ساختمان انجام می شود.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم از مطلب ارائه شده نهایت استفاده را برده باشید. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با شهرهای هوشمند جهان و مزایای پرده کنترلی هوشمند با کلیک روی لینک ها از این مطالب نیز بازدید نمایید.
منبع : آرگا