دسته ها
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳

تشخیص خودرو تصادفی با چند راهکار ساده اما حرفه ای

  • شیوا فهیمی
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • ۰

تشخیص خودرو تصادفی در تعیین قیمت انواع خودروهای دست دوم و بررسی سلامت بدنه و موتور اهمیت زیادی دارد. برای کسب اطلاع بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.

قبل از خرید خودرو دست دوم بهتر است به این زمینه دقت کنید که ممکن است خودروی تصادفی باشد. از این رو اگر مایلید تا در زمینه تشخیص خودرو تصادفی اطلاعات کافی به دست آورید پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

روش های تشخیص خودرو تصادفی

یکی از عوامل مهم در خرید خودروی دست دوم تشخیص تصادفی بودن ماشین است. باید وضعیت سلامت بدنه و موتور خودرو به صورت کامل بررسی شود. بنابراین اگر می خواهید خودروی کارکرده خریداری کنید در کنار مواردی مانند مدل، برند و میزان کارکرد به این مسئله نیز دقت کنید که خودرو تصادف سنگینی نداشته باشد.

پیش از خرید خودرو دست دوم باید به این نکته دقت داشته باید که ممکن است در معرض حادثه قرار گرفته باشد. از این رو یافتن ماشین دست دومی که هیچ آسیبی ندیده باشد خیلی دشوار است. در این مطلب به روش های تشخیص خودرو تصادفی اشاره می شود تا در این زمینه با آگاهی بیشتری اقدام کنید.

۱. به رنگ بدنه خودرو دقت کنید.

خودرویی که دچار حادثه شده باشد با توجه به میزان شدت سانحه به صافکاری و رنگ بدنه بیشتری نیاز دارد. برای بررسی وضعیت نقاشی بایستی زمانی را به ارزیابی قسمت های مختلف خودرو مانند درب، کاپوت، صندوق عقب، ستون ها و … اختصاص دهید.

به دقت این قسمت ها را بررسی تا نشانی از نقاشی مجدد روی آن ها مشاهده نشود. ضمنا باید درجه هماهنگی رنگ بین قطعات مختلف خودرو را نیز بررسی کنید. اصلی ترین علامت تشخیص ماشین تصادفی رنگ بدنه است.

تعویض سقف خودرو تنها نشانه ماشین چپی و تصادفی نیست. معمولا خودروی چپی کاملا رنگ شده است. وقتی خودرویی چپ می کند به جز سقف به بخش های دیگر ماشین نیز آسیب می رسد. برای اطمینان از این که خودرو رنگ شده به مواردی مثل انعکاس نور در قسمت نقاشی شده، اثرات لکه های ریز رنگ یا سمباده روی بدنه و … کمک بگیرید.

هر چند امروزه دستگاه ها و قلم های دقیقی برای شناسایی تراکم اضافه رنگ حتی در حد خیلی کم هم وجود دارد که کارشناس خودرو کارکرده از آن ها استفاده می کند. دقت کنید نتیجه کارشناسی تخصصی قابل اعتمادتر است.

۲. سلامت چراغ های جلو خودرو را بررسی کنید.

روش دیگر برای تشخیص این مسئله که چراغ های خودرو سالم هستند یا نه روبروی خودرو بایستید و موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید:

  • چراغ های جلو خودرو را روشن نموده و در صورت متفاوت بودن نور چراغ ها(کم نور و پرنور) بدانید که یکی از چراغ ها عوض شده است.
  • رنگ چراغ جلو بایستی با هم یکسان باشند. مثلا اگر یکی زرد و دیگری سفید بود یعنی مشکلی هست.
  • به جنس، رنگ و ضخامت قاب هر دوی آن ها به طور تک تک دقت کنید تا در صورت ناهماهنگی به آن پی ببرید.

البته بدانید که تعویض چراغ جلو همواره نشانگر آسیب دیدن خودرو نیست و ممکن است به دلایل دیگری مالک چراغ ها را عوض کرده باشد.

۳. سلامت سقف خودرو را بررسی کنید.

باید دانست که سقف خودرو نسبت به دیگر بخش ها ضخامت کمی دارد. از این رو در صورت آسیب دیدن به راحتی تشخیص داده می شود. در حقیقت، صافکاری سقف، سختی زیادی برای تعمیرکار به همراه دارد. چرا که ظرافت زیاد سقف دردسرساز می باشد.

در صورتی که هر نوع تورفتگی، نامیزانی و برجستگی در سقف خودرو مشاهده شد به نظر می رسد که خودرو دست دوم چپ کرده است. در این شرایط توصیه می شود از خرید آن صرف نظر کنید.

۴. اسکلت بدنه خودرو را بررسی کنید.

از روش های مهم دیگر در تشخیص ماشین تصادفی این است که اسکلت بدنه آسیب دیده است یا نه. صافکاری روی این قسمت منجر به نرم و نازک شدن لایه آن شده که سبب تمایز اسکلت از دیگر بخش ها می شود. دقت کنید صافکاری اسکلت، کار خیلی ظریف و پرهزینه ای برای مالک خودرو خواهد بود.

از این رو معمولا مالک خودرو تصادفی برای رفع مشکل از تعمیرکار معمولی کمک می گیرد. در نتیجه اسکلت بدنه صد درصد به قبل از تصادف شباهتی ندارد.

۵. زنگ زدگی در خودرو را بررسی کنید.

خودرویی که زنگ زده است در معرض آسیب جدی بوده و لایه های بخش مورد حادثه از بین رفته است. در حالی که خودروی ضربه ندیده، زنگ زده نمی شود. به این ترتیب همه قسمت های بدنه را به دقت بررسی کنید. بهتر است زیر خودرو را نیز بررسی کنید.

زیرا زنگ روی بدنه با رنگ قابل پوشاندن می باشد ولی معمولا زیر خودرو نقاشی نمی شود. زنگ زدگی روی پیچ های قطعات هم نشان دهنده باز و بسته شدن یا تعویض قسمت مورد نظر در اثر تصادف می باشد. دقت کنید این روش یک راهکار اساسی در تشخیص ماشین تصادفی محسوب می شود.

۶. عدم هماهنگی بین قطعات خودرو را بررسی کنید.

قابل ذکر است که در خودروهای آسیب دیده بین قطعات ناهماهنگی ایجاد می شود. نقطه اتصال قطعات خودرو و فاصله میان قسمت های مختلف( قاب درب ها، گلگیر، درب صندوق عقب، قاب سانروف و …) را به دقت بررسی کرده تا با یکدیگر در یک راستا و میزان باشند.

این روش یک راهکار ساده محسوب می شود. چرا که هماهنگ نمودن بخش صدمه دیده با دیگر بخش های خودرو کار خیلی دشواری بوده که اکثر تعمیرکاران نمی توانند آن را انجام دهند. دقت کنید صافکاری و نقاشی باکیفیت در مورد خودروهای چپی اهمیت زیادی دارد.

بدنه خودرو از تعدادی قسمت های یکپارچه مثل سقف، فریم و … و تعدادی بخش های منفصله و قابل تعویض مثل درب، رکاب، اسپویلر و … تشکیل شده است. برای قطعات منفصله همیشه امکان تعویض آن با نسخه خام و نو وجود دارد و اجرای این کار به صافکاری خودرو سرعت زیادی بخشیده و کیفیت کار حفظ می شود.

ولی باید اشاره کرد که ترمیم بخش های یکپارچه بدنه همیشه به دقت نظر و وقت زیادی نیاز دارد.

در پایان از همراهی شما با این مطلب سپاسگزاریم و امیدواریم مورد پسند واقع شده باشد. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با  نکاتی پیرامون خرید ماشین دست دوم و علت ترمز بریدن خودرو روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نماید..

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *