دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

از عوارض شیر سرد برای نوزاد چه می دانید؟

  • زهرا شفیعی
  • ۲۲ فروردین ۱۴۰۳
  • ۰

مادران عزیز تنبلی را کنار بگذارد و برای سختی بیدار شدن نیمه های شب، نوزاد را با شیر سرد تغذیه نکنید چرا که این اشتباه تنبلانه آسیب های فراوانی را به سلامت نوزاد وارد می کند. پس برای آگاهی بیشتر از این عوارض مقاله را دنبال نمایید.

بسیاری از والدین اعتقاد بر این دارند که شیر سرد به نوزاد برای سلامتی آن ها بهتر است و اینکه گرم کردن شیر در نیمه های شب عمل تکرار شونده مشکلی نیز می باشد، در نهایت بدین منظور نوزاد را به تغذیه از شیر سرد عادت می دهند. در برخی دیگر از مادر ها مشاهده شده است که نوزاد پس از تغذیه با شیر دچار مشکل می شود چرا که خوردن شیر سرد با کاهش انرژی معده مانعی برای هضم آن به شمار می آید. پس با این وضعیت می توان گفت که کلید حل این مشکل دست مادران است چرا که مادر شیر را مستقیما از یخچال خارج کرده تا نوزاد را با آن سیر کند. شیر به وسیله معده نوزاد هضم می شود اما باید گفت که بخش زیادی از انرژی خود را از دست می دهد و تنها انرژی محدودی در بدن او باقی می ماند. پس عوارض شیر سرد برای نوزاد کدام اند و برای رفع این مشکل چه باید کرد؟

شیر از ۳ بخش مجزا تشکیل شده است. بخش اول آن مائیت نام دارد که جزء آبی شیر است که حتی با طبعی سرد و تر می باشد. جزء دوم دُهنیت گفته می شود که جزء چربی شیر است و طبع آن گرم و خشک است. اما جزء آخر و سوم شیر جُبنیت تعریف می شود که این هم دارای طبع سرد و خشک است و برای تهیه پنیر از آن استفاده می شود. در کل طبع شیر به این محتویات ها ارتباط دارد به فرض مثال شیر پاستوریزه دارای طبعی سرد و مرطوب به شمار می آید اما ‌شیر گاو طبعی معتدل دارد. پس بهتر است پیش از شیر دادن به نوزاد آن را به خوبی گرم کنید چرا که شیر خنک با دمای شیر مادر یکسان نیست و بدن نوزاد به شدت واکنش های سخت نشان می دهد. در حقیقت بیشتر بد اخلاقی های کودک به این منظور است که او از کیفیت شیر راضی نیست و حال با درد های پیش آمده دست و پا می زند.

فواید و عوارض شیر سرد برای نوزاد

مضرات شیر سرد برای نوزاد کدام اند؟

عموما بسیاری از والدین از سینه های خود شیر می دوشند و در یخچال نگهداری می کنند تا کمی از وقت خود به هنگام شب صرفه جویی داشته باشند. در حقیقت این عملکرد به مادران اطمینان می دهد که نوزاد تنها با شیر طبیعی مادر سیر می شود و نیازی به تغذیه با شیر های دیگر ندارد. با این انتخاب درست سلامت نوزاد ها به خوبی تامین می شود اما باید گفت که دادن شیر سرد به نوزاد هیچ اشکالی ندارد اما باید تا اندکی با عوارض آن آشنا باشید.

مضرات شیر سرد برای نوزاد

شگفت زده شدن نوزاد:

از نظر علمی پزشکی اقدام به این عمل هیچ گونه خطری را به دنبال نداشته اما امکان دارد که در آینده با چالش های بسیار جدیدی آشنا شوید. شگفت زده و متعجب شدگی نوزاد ی از عارضه هایی است که برای نوزاد پیش می إید. در حقیقت زمانی که نوزاد انتظار تغذیه با شیر هم دمای بدن مادر را دارد اما مادر به او شیر خنک می دهد، احساس عجیبی را تجربه می کند که برایش تازگی دارد. به نظر خود داشته باشید که با ادامه دار سازی این حرکت اشتباه، بدن نوزاد به این شیر عادت کرده و دیگر تغذیه از شیر مادر با دمای گرم را قبول نمی کند. پس بهتر است پیش از تغذیه نوزاد، شیر را از یخچال خارج سازید و با اندکی گرما دهی آن را به دمای معمولی چون دمای ‌شیر مادر برسانید.

عدم ارسال مواد مغذی به بدن نوزاد:

ارسال مواد و لایه های چربی برای بدن نوزاد کاملا ضروری است که با تغذیه نوزاد با شیر به علت جدا بودن لایه های چربی از شیر دیگر کالری های ضروری آن به بدن نوزاد نمی رسد. بنابراین اگر به دنبال این راه هستید، پس خوب شیشه را تکان دهید تا تمام محتویات شیر با یکدیگر ترکیب شوند. اگر شیر را درون ظروف شیشه شیر نگهداری می کنید ممکن است مواد مغذی آن به دیواره ها چسبیده شده باشند و نوزاد به توانایی استفاده کامل از آن نرسیده است با این حال چه باید کرد؟!
توصیه ما با شما همراهان عزیز مجله آرگا این است که پیش از تغذیه نوزاد با شیر خنک کمی آن را گرم کنید چرا که تنها منبع غذایی بدن نوزاد ها شیر مادر است و با تغذیه از این شیر تمام مواد مغذی با ارزش را به بدن خود می رساند اگر دریافت این گونه از مواد مغذی در کار نباشد، آینده پر اشکالی به دنبال زندگی روزمره او خواهد بود.

دوری از خوردن:

با تغذیه نوزاد از شیر سرد امکان دارد که برای دور های بعدی دل سیر شود و تمایلی برای تغذیه با شیر نداشته باشد حتی میزان تغذیه اش با شیر به شدت کاهش پیدا کند. پیش از عادی سازی شیر خنک بهتر است برای چند روز به نوزاد شیر را در دما های مختلف دهید تا نوزاد کم کم با این مسئله کنار آید و به گونه ای دیگر رفته رفته با این گونه از دمای شیر عادت کند. در غیر این صورت نوزاد بهانه گیر شده و دیگر به اندازه بدن خود شیر نمی خورد.
تغذیه نوزاد با شیر مادر هیچ گونه هزینه ای به دنبال نداشته و حتی مواد مغذی بیشتری به بدن او نیز ارسال می شود. اما سوال این است که چرا باز هم والدین به سراغ تغذیه نوزاد با شیر خنک می روند؟

چه زمانی برای تغذیه نوزاد با شیر مناسب است؟

اصل مهمی که در مورد مصرف شیر وجود دارد این است که حداکثر زمان لازم برای جذب مواد مغذی آن به بدن ۳ تا ۴ ساعت است. به این منظور پزشکان تغذیه سفارش دارند که بهترین زمان برای همه افراد پیش از خواب است چرا که در این زمان بدن در وضعیت استراحت قرار دارد و به آسودگی مواد مغذی و پروتئین ها به بدن جذب می شوند.

زمان مناسب تغذیه نوزاد با شیر

و می توان نتجه گرفت که نباید نوزاد را با شیر سرد تغذیه کرد اما راه های تقویت شیر مادر کدام اند و تاثیر شیر مادر بر نوزاد چگونه عمل می کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *