دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

عمل بینی در بارداری مجاز است یا ممنوع؟

  • زهرا شفیعی
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۲
  • ۰

هر نوع عمل جراحی از جمله عمل بینی در دوران بارداری ممنوع است. در حالی که بارداری بعد از جراحی بینی و بارداری قبل از عمل بینی در فواصل زمانی مناسب و با تایید پزشک امکان پذیر است. هیچ زمان ثابت و مشخصی برای حاملگی بعد از عمل بینی وجود ندارد، اما توصیه می شود که حداقل بین ۶ تا ۱۲ ماه پس از عمل بینی برای حاملگی اقدام کنید.

یکی از عمل های زیبایی که هر بانویی را به خود جذب می کند، عمل بینی می باشد. اما سوالی که برای آن ها پیش می آید این است که آیا عمل بینی در بارداری خطر آفرین است یا خیر؟ باید گفت بله، این جراحی به هیچ عنوان برای مادران باردار توصیه نمی شود. چرا که برای شروع این جراحی نیاز به بیهوش شدن است و پس از آن نیز فرد جراحی شده باید قرص و دارو های ویژه ای را با تجویز پزشک مصرف نماید. شاید برای کسانی که عمل جراحی بینی انجام داده اند آشنا باشد اما برای دیگر افراد باید گفت که پیش از عمل بینی به زنان تست بارداری تجویز می شود، چون اگر مثبت شود اجازه جراحی هرگز به آن ها داده نمی شود.

حال برای مادرانی که فرزند خود را به دنیا آورده اند آیا باز هم می توان بلافاصله جراحی بینی انجام داد؟ چند وقت زمانی باید از جراحی سزارین یا طبیعی گذشته باشد؟ چرا که بعد از زایمان، بدن زنان هنوز هم در خود تورم داشته و کمی زمان می برد تا روالی طبیعی چون گذشته به خود بگیرد. برای این منظور کمی صبر کنید تا ۲ ماه از زایمان جنین بگذرد، پس از آن برای جراحی بینی تحت نظر پزشک متخصص وقت بگیرید. نکته ای که باید به آن اشاره شود این است که تا ۱۲ ساعت پس از جراحی بینی، هرگز به نوزاد شیر ندهید.

اگر شخصی تصمیم به باردار شدن دارد، می تواند یک ماه قبل برای عمل بینی نوبت بگیرد اما روش هوشمندانه ای نیست چون اگر یکسال صبر کند و بعد تصمیم به بارداری بگیرد دیگر نگران فرم بینی خود نخواهد بود.

آیا جراحی بینی به هنگام شیردهی مادر تاثیرات منفی به همراه دارد؟

شیر مادر رابطه مستقیمی با رشد نوزاد دارد به گونه ای که هر چه مادر تغذیه کند در شیر مادر جذب شده و نوزاد با تغذیه از آن هر گونه مواد مضر و مفید را به درون بدن خود وارد می سازد. برای این منظور اگر مادر هنگام شیردهی نوزاد تصمیم به عمل بینی خود بگیرد داروی بیهوشی تاثیرات منفی ای به نوزاد انتقال می دهد. تاثیر و ماندگاری داروی بیهوشی پس از گذشت ۱۲ ساعت از بین می رود، پس از آن می توانید با خیال راحت و آسوده به نوزاد خود شیر دهید.

خطرات عمل بینی در بارداری چگونه هستند؟

عمل بینی در بارداری تحت هر شرایطی عوارض و خطرات جدی ای به همراه دارد. اقدام به این عمل کاملا ممنوع است و به هیچ عنوان توصیه نمی شود. از جمله عوارضی که پیش می آید شامل تاثیرات منفی داروی بیهوشی، از بین رفتن احساس بویایی، درد، تورم و …. می باشد. حال نه تنها جراحی بینی بلکه انجام هر گونه عمل جراحی دیگری هم برای مادر باردار خطرناک است اما اگر توسط بهترین متخصص پلاستیک صورت بگیرد عوارض دریافتی به روی مادر باردار و جنین به حداقل می رسد.

آگاهی از خطرات عمل بینی در بارداری

آیا بعد از بارداری، بینی افتادگی پیدا می کند؟

خیلی از افراد ترس دارند که پس از بارداری، افتادگی بینی پیش می آید. زنانی که جراحی بینی انجام داده اند و پس از آن باردار شده اند همچون دیگر افراد در دوران بارداری دچار تورم در بینی خود می شوند.

باید به این نکته اشاره داشت که با گذشت ۲ یا ۳ ماه پس از زایمان، ورم ایجاد شده به روی بافت بینی کاملا برطرف شده و هیچ تاثیر منفی ای به فرم بینی نمی گذارد.

آیا مصرف قرص های ضد بارداری تاثیرات منفی ای به روی روند جراحی بینی دارد؟

خیر با جراحی بینی نیازی نیست که مصرف قرص های ضد بارداری قطع شود. می توانید به مصرف آن ها ادامه دهید در صورتی که طبق تجویز و دستورات پزشکی صورت بگیرد.

آیا بانوی بارداری که به علت انحراف بینی یا تنگی مجاری تنفس در تنفس خود دچار مشکل شده است، می تواند جراحی بینی انجام دهد؟

اگر در حقیقت این بانو به علت اشکال در تنفس به عمل جراحی روی آورده است و تنها برای زیبایی نیست با وجود بارداری او باز هم توصیه می شود.

باید گفت احتمال قبول این نسخه توسط پزشک بسیار پایین است اما برای دریافت نتیجه قطعی تر به پزشک قابل اعتماد مراجعه نماید.

آیا بارداری به نتیجه پایانی جراحی بینی اثر می گذارد؟

خیر تاثیری چه مثبت و چه منفی به دنیال نمی آورد. تنها امکان دارد که به علت باردار بودن مادر، بینی و صورت کمی ورم کند که بعد از زایمان کاملا از بین می رود.

آیا زایمان طبیعی بعد از عمل بینی قابل انجام گیری است؟

جراحی زیبایی بینی هیچگونه تاثیری به روی ریتم بارداری و زایمان طبیعی ندارد و این جراحی هیچ تفاوتی به نسبت سایر افراد نداشته و می تواند همچون سایر بانوان زایمانی طبیعی داشته باشد.

توصیه می شود که اگر هنوز جراحی نکرده اید، زایمان طبیعی شما بعد از انجام عمل بینی نباشد. بهتر است ابتدا زایمان کنید، سپس برای ۱ تا ۳ ماه اقدامی برای جراحی بینی داشته باشید.

برای بهتر شدن نتیجه جراحی بینی چه باید کرد؟

زنان زیبایی که تصمیم به جراحی بینی خود دارند، پیش از هر گونه اقادمی از باردار بودن یا نبودن خود اطمینان داشته باشند.

اگر به باردار بودن یا نبودن خود شک دارید، تست های بارداری چون بتا یا آزمایش خون انجام دهید تا با خیالی آسوده تر مسیر درمانی آن را پیش بگیرید.

زنانی که به تازگی زایمان انجام داده اند، پس از گذشت ۴ ماه می توانند عمل بینی را انجام دهند.

زمان بندی جراحی بینی چگونه است؟

برای داشتن یک فرم بینی ایده آل حتما از پزشک مشورت بگیرید تا او با توجه به نوع پوست، ساختار چهره و استخوان بندی بهترین تصمیم گیری را بگیرد.

امکان دارد پس از انجام هر گونه جراحی ای درگیر عوارض جانبی آن شوید. به همین منظور بعد از جراحی بینی امکان دارد؛

  1. بینی درد بیشتری را احساس کند.
  2. همواره احساس بیمار شدگی در خود داشته باشید.
  3. هنگام خواب بهتر است کمی سر را به بالا بگیرید.
  4. زمانی که بینی هنوز با گچ قالب گیری شده است، در بینی کمی درد احساس دارید.
  5. این احساسات دردناک، آرامش را از شما می گیرد.
  6. به هنگام برداشت گچ، آحساس خوشآیندی نخواهید داشت.
  7. پیرامون بافت بینی تا چندین ماه شکلی از تورم و کبودی دارد.

زمان بندی جراحی بینی برای مادران باردار

عوارض بیهوش شدگی چگونه اند؟

از جمله خطراتی که برای مادران باردار پس از بیهوش شدگی پیش می آید شامل؛

  1. تهوع
  2. استفراغ
  3. لرز
  4. گلو درد

نکته بسیار ویژه ای که بهتر است از آن بدانید این است که با انجام بیهوشی برای ساعاتی تنفس قطع می شود و متخصصان بیهوشی لوله ای را به درون نای فرد وارد می کنند تا به کمک دستگاه نفس بکشد. این مسئله برای مادران باردار خطرناک تر است و چون استفاده از دارو های بیهوشی وارد جریان خون مادر می شود می تواند تاثیر مستقیمی به روی جنین بگذارد تا او هم با مرگ دست و پنجه نرم کند.

بعد از بارداری چه جراح متخصصی را برای عمل بینی باید انتخاب کرد؟

جراحی بینی همچون دیگر جراحی ها نیاز به متخصص جراح حرفه ای دارد تا با آشناییت تمام به مراحل کار، کمترین عوارض را به بیمار انتقال دهد. این جراح متخصص باید با آزمایش های دقیق از سلامت جسمانی بیمار و توانایی او اطمینان پیدا کند و با تجویز دارو های ویتامین، کلسیم و پتاسیم نیروی از دست رفته بیمار را به علت زایمان بازگرداند.

حتی باز هم باید مراقب بیمار باشد. این پزشک باید بیمار را از تمامی ساعات دوره نقاهت آگاه کند تا او بداند پس از گذشت چند ساعت به نوزاد خود شیر دهد.

باز هم باید تاکید داشت جراجی بینی برای مادر باردار ممنوع بوده و با انجام آن توسط پزشک عواقب نا خوشی در کار خواهد بود.

چه مدت بعد از زایمان می توان برای عمل بینی از پزشک نوبت گرفت؟

بارداری یکی از حساس ترین دورانی است که هر زن در زندگی خود تجربه می کند. در این دوران تغییرات متنوعی در بدن زنان شکل می گیرد و به همین علت توصیه می شود بعد از گذشت چند ماه شروع به اقدامات لازم عمل بینی خود کنید. اما شاید سوال داشته باشید این همه زمان برای چیست؟ باید گفت تا تمامی انرژی از دست رفته دوباره به بدن مادر برگشت کند و او بتواند توان درد های دیگری را داشته باشد. بهتر است بدانید این زمان برای زنانی که تمایل به جراحی سزارین دارند، بیشتر باید باشد. همچنین پس از گرفتن شیر مادر از نوزاد کمی صبر به خرج دهید چون داروی بیهوشی و دیگر مکمل ها به تغذیه نوزاد وارد شده و او را با آسیب های جدی تر درگیر می کند.

در پایان باید گفت سن مناسب برای عمل بینی مابین ۱۷ تا ۳۵ سالگی است و درست در همین بازه اکثر بانوان آماده برای بارداری و فرزند آوری خود می شوند. بیشتر زنان چون تمایل به باردار شدن دارند از جراحی بینی دست می کشند تا خطری جنین آن ها را تهدید نکند. پس از زایمان نیز نوبت به شیردهی نوزاد می رسد که باز هم فرصت مناسبی برای جراحی بینی نیست. پیشنهاد می شود تا در بهترین فرصت زمانی تصمیم به جراحی بینی داشته باشید.

 

در پایان مقاله عمل بینی در بارداری توصیه می شود که با اشاره به روی لینک ها جراحی بینی قبل از بارداری، جراحی بینی بدون بیهوشی و جراحی بینی با لیزر مقالات گذشته را مطالعه نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *