دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

راه های درمان پرخوری در طب سنتی

  • کژال کوهستانیان
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰

درمان پرخوری در طب سنتی به استفاده از دمنوش ها، گیاهان و راهکار های طبیعی مانند افزایش فعالیت و کاهش کالری دریافتی اشاره دارد. با مصرف برخی مواد غذایی خاص می توانید، به بروز احساس سیری و کاهش اشتها کمک کنید، تا از پرخوری پرهیز شود و به وزن سالمی برسید، در این مطلب با این مواد غذایی آشنا می شوید و در کنار افزایش فعالیت و کاهش کالری مصرفی می توانید، از فواید این مواد غذایی بهره ببرید.

اصلی ترین عامل گرسنگی ترشح هورمون گرسنگی یا گرلین می باشد و در مقابل سلول های چربی هورمون لپتین ترشح می کنند، که نام دیگر آن هورمون سیری است، با مصرف غذا به حجم سلول های چربی افزوده می شود و هورمون سیری ترشح می شود و نتیجه آن ارسال پیام سیر بودن به مغز است و  به دنبال آن فرد احساس پر بودن معده و سیری خواهد داشت. اما عوامل مختلف می توانند، منجر به ایجاد حس کاذب گرسنگی شوند، درمان پرخوری در طب سنتی در این زمینه راهکار های ارزشمندی ارائه می کند، که آشنایی با آن ها خالی از لطف نخواهد بود.

به نظر می رسد، افراد دارای اضافه وزن به دلیل دارا بودن سلول های چربی بیشتر، لیتین بیشتری نیز داشته باشند، اما این برداشت اشتباه می باشد، چرا که چربی بیشتر در بدن افراد دارای اضافه وزن هورمون بیشتری در خون آزاد می کند، که نتیجه آن مقاوم شدن مغز در برابر پیام سیری می باشد، این امر دلیلی فیزیولوژیکی گرسنگی کاذب است.

درمان پرخوری در طب سنتی

یکی از دلایل پرخوری، (بولیمیا) یا پرخوری عصبی می باشد، این اختلال به طور عمده بر رفتار های غذایی و رفتار های تنظیم وزن افراد تاثیر می گذارد، سایر عوامل مربوط به پرخوری به عوامل فیزیولوژیکی و روانشناختی مربوط می باشد. استفاده از راهکار های ایمن و در حال قدرتمند طب سنتی راهی است، تا فرد قادر به کنترل پرخوری خود باشد و از ایجاد اضافه وزن پیشگیری شود، تا وزن سالم حفظ گردد و سلامتی مورد تهدید واقع نشود.

درمان پرخوری در طب سنتی

تغییر سبک زندگی مهم ترین اصل در افزایش سلامتی و کنترل اضافه وزن می باشد، رژیم غذایی مناسب، افزایش فعالیت بدنی و در پیش گرفتن راهکار های فوق العاده طب سنتی در این مسیر به یاری شما خواهد آمد، تا در حفظ سلامتی خود گام موثری بردارید. در طب سنتی برای درمان پرخوری استفاده از دارو های گیاهی تجویز می شود، که برای افراد با سن پایین نیز موثر می باشد.

راهکار های طب سنتی

راهکار هایی که در ادامه مطالعه می نمایید، روش های توصیه شده در طب سنتی می باشد، که به افزایش سوخت و ساز و کاهش اشتها و چربی سوزی کمک می کند.

  • انجام ورزش های هوازی
  • جویدن لقمه برای سی تا چهل بار
  • مصرف عرقیات گیاهی متناسب با طبع فرد
  • استفاده از دمنوش های متناسب با طبع
  • مصرف غذا نیم ساعت بعد از گرسنگی
  • دست کشیدن از غذا قبل از سیر شدن
  • مصرف سبزیجات در کنار وعده های غذایی
  • کاهش مصرف مواد غذایی چاق کننده مانند برنج، ماکارونی سیب زمینی

آب پرتقال

مصرف مرکبات برای درمان پرخوری در طب سنتی توصیه می شود، تمام مرکبات از جمله پرتقال یک منبع سرشار از متابولیت هایی چون فلاونوئید، آلکالوئید، روغن های ضروری و لیمونوئید می باشند. افرادی که به بولیمیا مبتلا می باشند، با مصرف روزی یک لیوان آب پرتقال توانایی کنترل میل به پرخوری را در خود ایجاد خواهند کرد و از اضافه وزن پیشگیری به عمل می آید.

زردچوبه

افراد مبتلا به بولیمیا پس از پرخوری زیاد ممکن است، با استفراغ کردن های مکرر فشار زیادی را به معده خود تحمیل کنند و نتیجه آن التهاب معده خواهد بود. مصرف زردچوبه در کاهش التهاب مری و معده موثر واقع می شود.

شنبلیله

استفاده از دانه های خشک شده شنبلیله با حاوی بودن فیبر بالا در کنترل اشتها بسیار مفید می باشند، این دانه ها از ۴۵ درصد فیبر که بیشتر آن نامحلول می باشد، تشکیل شده اند، با مصرف این دانه حس سیری طولانی مدتی خواهید داشت و جذب کربوهیدرات ها و چربی ها با تاخیر صورت می گیرد و به بهبود سطح قند خون نیز کمک می شود. علاوه بر این می توان اذعان داشت، که مصرف دانه شنبلیله بدون عارضه جانبی برای مصرف کننده می باشد و جای هیچ گونه نگرانی در رابطه با این امر نیست.

تاثیر دانه شنبلیله در درمان پرخوری

عرق کاسنی

درمان پرخوری در طب سنتی به مصرف عرق کاسنی برای کاهش اشتها اشاره دارد، گیاه کاسنی دارای اسید آمینه فراوانی می باشد و مصرف عرق این گیاه به دلیل دارا بودن اسید آمینه از بروز احساس گرسنگی جلوگیری می کند و در بهبود عملکرد کبد نیز موثر می باشد، همچنینی تاثیر خوبی در رفع اختلالت هورمونی، جوش و آکنه دارد. توصیه می شود، صبح ها به صورت ناشتا عرق کاسنی میل نمایید. از جمله ویتامین های موجود در عرق کاسنی باید از ویتامین های A، C، E نام برد و به وجود مواد مغذی روی(زینک)، منیزیم، کلسیم و آهن در آن اشاره کرد.

برگ سنا و گل محمدی

از راهکار های طب سنتی برای کاهش اشتها و لاغری استفاده از دم کرده برگ سنا و گل محمدی می باشد. با هدف کاهش چربی های دور کم هفته ای یک بار دمنوش برگ سنا و گل محمدی را تهیه و مصرف نماید، دقت داشته باشد، که سنا مسهل می باشد.

سرکه

در طب سنتی منظور از سرکه انگور خمری می باشد، سرکه چربی های بدن را آب کرده و به بهبود سلامت قلب و عروق و سایر ارگان های بدن کمک می کند، بعد از صرف غذا بهترین زمان برای میل نمودن سرکه می باشد.

دمنوش ها

دمنوش ها نقش مهمی در طب به خود اختصاص می دهند و امروزه با توجه به آشکار شدن خواص آن ها تمایل زیادی برای مصرف دمنوش در میان مردم دیده می شود. برای درمان پرخوری در طب سنتی به کاهش مصرف چای سیاه و نوشیدن دمنوش ها توصیه می شود. از جمله نکاتی در هنگام تهیه دمنوش باید باید به خاطر بسپارید، این است، که بیش از اندازه دمنوش را روی شعله نگذارید، چرا که جوشیدن زیاد دمنوش خواص آن را از بین می برد.

گذشته از روش تهیه دمنوش باید بدانید، مصرف دمنوش ها بدون تغییر سبک زندگی برای داشتن زندگی سالم تر و کاهش وزن به تنهایی موثر نمی باشد و سبک غذایی و عادات منفی باید کنار گذاشته شوند، تا شاهد کاهش وزن باشید، همچنین آشنایی با طرز تهیه دمنوش گل محمدی با طعم های به یاد ماندنی در تهیه یک دمنوش موثر برای کاهش اشتها مفید واقع می شود. موثر ترین دمنوش ها در این زمینه در ادامه بیان شده اند.

  • دمنوش هل
  • دمنوش بابونه
  • دمنوش قهوه سبز
  • دمنوش نعناع
  • دمنوش جنسینگ
  • دمنوش گل محمدی
  • دمنوش چای سبز

دمنوش رازیانه

رژیم غذایی ضد پرخوری شامل موارد متنوعی مانند دمنوش های گیاهی نیز می باشد، از جمله این دمنوش ها باید به رازیانه اشاره نمود. دانه های مفید رازیانه در نقش گیاه طبیعی و موثر در رفع علائم پرخوری عصبی حضور پیدا می کنند، برای تهیه این دمنوش به دو تا چهار قاشق دانه رازیانه و یک فنجان آب داغ نیاز خواهید داشت.

مصرف دمنوش رازیانه برای درمان پرخوری

پس از دم کردن دانه ها می توانید، بعد از صرف وعده غذایی خود، دمنوش رازیانه را میل کنید، تاثیر مصرف این دمنوش گیاهی در کنترل پرخوری موثر می باشد و تمایل به مصرف غذا را کاهش می دهد.

چای سبز

درمان پرخوری در طب سنتی به مصرف چای سبز نیز اشاره دارد و آن را یک راه طبیعی برای  تقویت متابولیسم و کاهش اشتها بر می شمرد. این نوشیدنی گیاهی سرشار از آنتی اکسیدان ها به ویژه کاتچین ها می باشد و در کنار آن مقادیر مناسبی کافئین دارد، ترکیب این ماده در کنار هم در بهبود متابولیسم و کالری سوزی موثر می باشد.

آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز به ویژه اپی گالوکاتچین گالات به تقویت فرآیند های اکسیداتیو در بدن کمک می کند و در کاهش تجمع چربی مفید می باشد. کافئین چای سبز نوعی موحرک می باشد و با افزایش سطح انرژی به تحریک سیستم عصبی منجر می شود و در نهایت سوخت وساز بدن افزایش پیدا می کند.

نتیجه تحقیقات نز نشان دهنده این امر می باشد، که مصرف چای سبز در کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری تاثیر گذار است، برای اثر بخشی بیشتر روانه دو تا سه فنجان چای میل نمایید، تا در کنترل وزن سالم و کاهش اشتها موثر واقع شوید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *