دسته ها
چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳

آموزش رفو لباس در خانه و ترمیم پارگی لباس ها

  • منصوره رمضان زاده
  • ۹ بهمن ۱۴۰۲
  • ۰

از جمله آموزش های خیاطی مهم و کاربردی که بسیاری از افراد در مواقع زیادی به آن نیازمند می باشند آموزش رفو لباس بوده که با یادگیری آن می توانید هر نوع لباسی که سوراخ و پاره شده و احتیاج به ترمیم دارد را با بهره مندی از این ترفند احیا نموده و دوباره از آن استفاده کنید.

یکی از تکنیک های خیاطی که راهکاری عالی برای احیا و ترمیم پارگی های لباس می باشد رفو کردن بوده که مهارت ساده ای است و می توانید با یادگیری آن به راحتی قسمت هایی از لباس را که دچار ساییدگی و یا پارگی جزئی شده بازسازی و ترمیم نمایید و به جای دور انداختن لباس مجددا از آن استفاده نمایید. در همین راستا تصمیم داریم در این مطلب برای یادگیری شما عزیزان به آموزش رفو لباس بپردازیم.

آموزش ترمیم پارگی لباس

آموزش رفو لباس در خانه

رفو در واقع به معنای دوخت پارگی ها و در رفتگی های لباس می باشد که در صورتی که آن را یاد داشته باشید می توانید هزینه های خود را کاهش داده و باعث افزایش عمر مفید لباس های خود شوید. شما می توانید با یادگیری مراحل آموزش رفو لباس در خانه به راحتی هر کدام از لباس های خود که دچار پارگی شده را ترمیم نمایید و دوباره استفاده کنید.

رفو کردن در منزل برای لباس های ساده و نازک و همینطور محصولاتی مثل جوراب کاری راحت و آسان بوده ولی برای رفو کردن لباس های ضخیم، شلوار های جین و اصولی انجام دادن این عمل به شکل حرفه ای باید به مراکز خیاطی رجوع نمایید.

امروزه رفو کردن لباس فقط شامل دوختن سوراخ های پارچه و از بین بردن عیب های لباس نمی باشد. رفو کاری و رفو لباس سبکی تازه از استایل های امروزی بوده که با گذاشتن وصله های مختلف یک استایل تازه و زیبا به وجود می آورد. رفو کردن با استفاده از چرخ خیاطی به سادگی و سریع انجام می گیرد.

آموزش ساده رفو لباس در خانه

شما حتی با استفاده از چرخ خیاطی خانگی خود می توانید کار رفو را در خانه انجام بدهید. حتما برای رفو کاری احتیاجی به دارا بودن پایه رفو نبوده بلکه بدون آن هم این عمل قابل اجرا می باشد. به آسانی می توانید لباس سوراخ شده یا پارچه پاره شده خود را در منزل رفو کرده و استفاده زیادی از آن داشته باشید.

مراحل انجام رفو با وصله

بهتر است بدانید که وصله در حقیقت تکه ای پارچه بوده که در قسمت سوراخ و یا محل پاره شده دوخته می شود. به منظور این کار بهترین روش این است که قطعه ای از پارچه لباس موردنظر را برداشته و برای وصله زنی از آن استفاده نمایید. ولی قاعدتا این عمل در بیشتر اوقات امکان پذیر نمی باشد چرا که تمامی افراد تعدادی از لباس های خود را به شکل دوخته شده و حاضری خریداری می کنند.

در این مواقع می توانید از بخش های داخلی جیب بعضی اضافه های لباس را که قابل دید نمی باشد یا از بعضی تزیینات که امکان حذف شدن را دارد استفاده نمایید. اگر توجه داشته باشید معمولا لباس و یا جوراب پیش از این که به ور کامل پاره شوند به صورت تار و پود تجریه می گردند از این رو در صورتی که در اثر ساییدگی لباستان صدمه دیده و حالت ریش ریش گرفته است پیش از این که وصله زنی را آغاز نمایید حتما نخ ها را برش بزنید زیرا کیفیت رفو کردن لباس پایین آمده و امکان دارد نتیجه مطلوبی نگیرید.

شیوه رفو لباس در خانه

پس از این که پارچه مناسب وصله زنی را آماده کردید بایستی یک قطعه از آن مطابق با نکاتی که در ادامه اشاره می شود برش بزنید.پارچه وصله زنی بایستی به طور دقیق همانند شکل پارگی و سایز آن از هر سمت ۲.۵ سانتی متر زیادتر از بخش صدمه دیده باشد تا بتوانید بدون نگرانی بر روی آن دوخت را انجام بدهید.

لباس یا جورابی که رفو می کنید را باید به صورت پشت و رو در آورید و پارچه ای که برای وصله زنی تهیه کرده اید را از این بخش به لباس دوخت بزنید تا پس از تمام شدن کار معلوم نباشد. سعی نمایید وصله را بر روی پارچه لباس خود به صورت دقیق و ثابت بگذارید که در زمان دوخت دچار جابجایی نشود و مشکلی به وجود نیاید. به منظور این کار می توانید از یک سوزن ته گرد استفاده نمایید.

در مرحله بعدی آموزش رفو لباس حتما باید بخش پاره شده در مرکز پارچه وصله قرار گرفته شود. به منظور ثابت کردن پارچه وصله بر روی لباس صدمه دیده می توانید از اتو یا چسب های مخصوص این عمل به اسم چسب زانفیکس بهره مند شوید.

نحوه ترمیم پارگی لباس

در این گام عمل دوخت شروع می شود. چرخ خیاطی یا نخ و سوزن را حاضر نمایید. توجه نمایید که در این مرحله نیز نیاز بوده نخ همرنگ پارچه لباس باشد و حتی در صورت لزوم از یک نوع جنس و ضخامت استفاده نمایید. اکنون حاشیه های پارچه وصله را زیر چرخ خیاطی قرار دهید و آغاز نمایید.

لبه پارچه وصله بایستی ۱.۵ سانتی متر به طرف داخل برگشته باشد و بر روی آن دوخت صورت گیرد. می توانید به منظور مطمئن شدن از کار دو الی سه مرتبه بر روی دوخت حرکت نمایید. پس از این که پارچه را به اصطلاح به لباس خود وصله زدید می توانید سوزن های ته گرد را باز نمایید.

رفو کردن لباس با کمک وصله آماده

اگر پارچه مناسبی برای عمل وصله زنی نتوانستید پیدا کنید می توانید از مدل های آماده که در خرازی ها وجود داشته بهره مند شوید. در زمان خرید این نوع وصله ها بایستی اغلب به شکل سلیقه ای عمل نمایید ولی توجه کنید وصله ای را بخرید که از نظر سایز، جنس و دیگر نکات، مواردی که پیش از آن اشاره شد را داشته باشد. همینطور وصله ها برخی اوقات برای قسمت راست و چپ به شکل مجرا ساخته می شوند از این رو باید به این موضوع نیز توجه نمایید.

آموزش رفو لباس در خانه

به منظور وصله زنی لباس با کمک وصله های حاضری اغلب کل مراحل مشابه وصله زنی معمولی می باشد. با این فرق که وصله را این مرتبه بر روی پارچه ثابت می کنید و دوخت می زنید. این مراحل را مجددا مرور نمایید. وصله تهیه شده را بر روی قسمت پاره شده به گونه ای فیکس نمایید که در هنگام دوخت جا به جا نشود.

طریقه رفو لباس به روشی ساده

در گام بعدی آموزش رفو لباس در صورتی که برای این عمل سوزن ته گرد بکار ببرید، سوزن را در حاشیه پارگی بزنید تا محلی برای دوخت ایجاد شده باشد. وصله های حاضری به طور معمول حالت ضخیمی دارند از این رو بایسنی سوزن مناسبی برای دوختن آن به لباس مورد انتخاب قرار دهید. در حالت معمولی سوزن شماره ۱۴/۹۰ برای دوختن وصله های حاضری مناسب می باشد.

این مدل وصله بهتر است به شکل زیگزاگ بر روی پارچه دوخته شوند. دلیل آن این بوده که از قسمت رو کار می کنید و نیازی نبوده ظاهر مناسبی داشته باشد تا جذابیت لباس را از بین نبرد. دوخت زیگزاگ بایستی به منظور این عمل حالت کم عرض و ظریفی داشته باشد.

پیشنهاد می شود برای دوختن این نوع وصله ها از چرخ خیاطی استفاده نمایید چرا که دوختن با دست به خاطر ضخیم بودن وصله نیاز به زحمت زیادی داشته و در آخر کیفیت خوبی نیز نخواهید داشت.

       آموزش ترمیم لباس با وصله آماده

از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم، همچنین می توانید در صورت تمایل برای یادگیری نحوه دوخت بالشتک و دوخت پارگی زانوی شلوار بر روی لینک های داده شده کلیک کرده و از این مطالب بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *