همانند هر وسیله ارزشمندی خودروها نیز از سرقت و ربوده شدن در امان نیستند. یکی از دغدغه های مالکان این وسیله همواره تامین امنیت آن بوده است. بنابراین در این مطلب با روش های مختلف افزایش امنیت خودرو آشنا می شوید تا این نگرانی خود را کاهش دهید.
روش های افزایش امنیت خودرو
یکی از دغدغه های صاحبان خودرو جلوگیری از سرقت آن و افزایش امنیت این وسیله می باشد. البته تنها امنیت خودرو مورد بحث نبوده بلکه وسایل و تعلقاتی که در آن وجود دارد نیز نیازمند فراهم شدن امنیت می باشد. در این مطلب به بررسی روش ها و ابزارهای تامین امنیت خودرو می پردازیم.
اگر شما نیز از بابت سرقت خودرو خود نگران بوده و برای شما تامین امینت این وسیله دغدغه می باشد با ادامه مطلب همراه ما باشید تا آگاهی بیشتری در مورد تامین امینت اتومبیل خود به دست آورید. همچنین با پیشرفته شدن روش های سرقت بایستی تجهیزات امنیتی مدرنی را مدنظر قرار دهید.
مراقبت از سوییچ
تحت هیچ شرایطی سوییچ خودرو را در معرض دید قرار نداده حتی کلید یدک را نیز مخفی کنید. شاید این کار بدیهی به نظر برسد ولی تصور کنید با عجله کنار فروشگاهی پارک کرده و قصد برگشت سریع دارید، سوییچ را کجا قرار می دهید در دست خود ولی کافی است سارق خود را محکم به شما بزند و سوییچ افتاده روی زمین را سریعا برداشته و فرار کند.
همانقدر که در طی روز مراقبت سوییچ خود هستید در طول شب نیز مراقب باشید. از قرار دادن آن در نزدیکی درب ورودی یا پنجره ها خودداری و آن ها را در ظرف فلزی قفل دار بگذارید.
استفاده از قفل فرمان
استفاده از قفل فرمان یکی از آسان ترین سیستم های پیشگیری از سرقت و ضمنا یک وسیله ایمنی تقریبا قابل دسترسی می باشد. با توجه به این که قفل فرمان به طور مستقیم روی فرمان قرار می گیرد، از حرکت خودرو و در نتیجه احتمال سرقت آن هم پیشگیری می کند.
به طور معمول کارخانه سازنده این ابزار ضد سرقت را در رنگ روشن تولید که در صورت نصب روی فرمان از بیرون قابل مشاهده است. به همین آسانی فقط به کمک یک وسیله ساده، سارق از نفوذ به خودرو منصرف می شود. سارقان تجهیزات سنگین برای شکستن یا برداشتن قفل فرمان را با خود حمل نمی کنند.
پارک خودرو در نواحی امن و مطمئن
برای افزایش امنیت اتومبیل خود روش ساده تر این است که محل امنی برای پارک خودرو انتخاب کنید. بهترین گزینه پارک اتومبیل در پارکینگ های مسقف می باشد به ویژه در طول شب که خیابان ها تاریک و خلوت است و سارقان این امکان را دارند بدون خطر شناسایی دست به کار گردند.
مزیت دیگر این پارکینگ ها این است که خودرو از هر گونه آسیب احتمالی ناشی از شرایط محیطی همچون بارش تگرگ یا ریختن شاخ و برگ درختان روی بدنه محافظت می شوند. اگر به چنین پارکینگی دسترسی ندارید و راهی جز پارک خودرو در خیابان نیست، محل پر رفت و آمد با نور زیاد ترجیحا نزدیک مکان های عمومی را انتخاب کنید.
این یک استراتژی امنیتی عالی به نظر می رسد. همچنین می توانید موقعیت دوربین های نظارتی شهر را یافته و خودرو را مقابل آن ها پارک نمایید. به این ترتیب حتی در صورت سرقت خودرو پیدا کردن سارق سریعتر و راحتتر خواهد بود.
استفاده از جی پی اس
جی پی اس به عنوان جدیدترین نسل از وسایل امنیتی یک راهکار خوب برای افزایش امنیت خودرو به شمار می رود. استفاده از وسایلی همچون قفل پدال یا دزدگیر تنها از سرقت خودرو جلوگیری می کند. ولی توسط ردیاب اتومبیل علیرغم آنکه خیال آسوده ای برای امنیت خودرو خواهید داشت در صورت سرقت آن می توانید به راحتی از ردیاب استفاده و خودرو را پیدا کنید.
در حال حاضر سیستم جی پی اس جزو بهترین سیستم های امنیتی دنیا در تامین امنیت اتومبیل ها به شمار می رود. ردیاب جی پی اس ترکیبی از سیستم ردیابی و یک سیستم هشدار یا آلارم دزدگیر است که در صورت تلاش برای نفوذ به اتومبیل یا کشیده شدن آن راه اندازی می گردد.
امروزه ردیاب های پیشرفته با یک سیستم هشدار روی گوشی همراه تلفیق شده و در صورت تشخیص هر نوع ارتعاش یا لرزش وسیله نقلیه سریعا روی اپلیکیشن صاحب خودرو نوتیفیکیشن ارسال می کند.
قرار ندادن اشیای ارزشمند روی صندلی خودرو
از رها کردن وسایل ارزشمند مانند گوشی همراه، کیف پول، عینک آفتابی و … روی صندلی مسافر یا داشبورد خودرو خودداری کنید. زیرا نه تنها برای سارقان با تجربه فرصت خوبی ایجاد می کنید بلکه حتی سارقان تازه کار نیز با مشاهده این لوازم ارزشمند برای سرقت وسوسه می شوند.
امکان سرقت خودرو در این وضعیت بیشتر می شود. به این ترتیب هرگاه خودرو را جایی پارک می کنید هر آنچه که نظرها را به خود جلب می کند از خودرو خارج نمایید. حتی اگر موفق به حمل همه آن ها نیستید زیر صندلی، صندوق عقب، کنسول، داشبورد و … مکان های مناسبی برای پنهان کردن اشیای ارزشمند می باشد.
ولی مراقب باشید حین این عملیات سارقی شما را تحت نظر نگرفته باشد. یکی از نکات ارزشمند دیگر ضمن ارتقای امنیت خودرو محافظت از اسناد مهم همچون گواهینامه رانندگی یا کارت ماشین می باشد. این مدارک هم تا حد امکان از دید مخفی باشد.
استفاده از قفل کاپوت
وسایلی همچون باتری، رایانه اتومبیل و … از قطعات ارزشمند درون کاپوت یا محفظه موتور خودرو می باشند که به راحتی توسط سارقان دزدیده می شوند. به طور معمول از پشت شبکه پنجره هم امکان دسترسی به قفل نگهدارنده درب موتور وجود داشته و سارق حرفه ای توانایی دسترسی به آن را دارد.
یک راهکار مناسب جهت تامین امنیت بیشتر لوازم موجود در محفظه موتور به کار بردن قفل کاپوت می باشد. قفل کاپوت اهرمی دارد که به دماغه خودرو متصل شده و در کنار قفل نصب شده توسط کارخانه تولیدی روی خودرو، امنیت را به طرز چشمگیری ارتقا می بخشد.
نصب دزدگیر
همانطور که می دانید دزدگیر خودرو سیستم ضد سرقت بوده که طراحی شده تا هر زمان غریبه ای برای ورود به خودرو اقدام کرد هشدار دهد. با نصب دزدگیر که دستگاهی همواره فعال است به محض این که صاحب خودرو درب اتومبیل را باز کرد غیر فعال می شود. سیستم دزدگیر بیشتر خودروهای مدرن در روند تولید روی آن ها نصب می شوند و هنگامی که به دست مشتری می رسد قابل استفاده است.
ولی در خودروهای قدیمی که دزدگیر سر خود ندارند لازم است برای ارتقای امنیت خودرو روی آن ها نصب شوند.
استفاده از قفل پنل
یکی دیگر از وسایل محبوب خودرو برای سارقین ضبط و سیستم صوتی آن می باشد. به ویژه که با پیشرفت فناوری شاهد استفاده از سیستم های صوتی پیشرفته تر و بالطبع گران قیمت تر روی خودرو می باشیم. از این رو اکثر سارقان ابزاری همچون ضبط خودرو را بیشتر مدنظر قرار می دهند.
پیشنهاد می شود برای ارتقای امنیت خودرو خود از قفل پنل استفاده تا خاطرتان را از بابت سرقت اتومبیل آسوده تر نمایید.
استفاده از قفل پدال و فرمان
باید اشاره کرد قفل فرمان و پدال جزو وسایلی هستند که برای افزایش امنیت خودرو و کاهش سرقت موثر می باشند. باز کردن قفل فرمان و پدال کار ساده ای نبوده و معمولا خیلی زمان بر است. با وجود قفل فرمان و پدال، سارق حتی ممکن است از فکر سرقت هم منصرف شود. زیرا امکان استفاده از مهمترین ابزارهای خودرو یعنی فرمان، پدال گاز، پدال ترمز و کلاج عملا وجود ندارد.
این قفل ها انواع مختلفی دارند و توصیه می شود از قفل هایی استفاده که به صورت همزمان به فرمان و پدال ها وصل شوند. در واقع کار اصلی قفل پدال و فرمان، طول کشیدن زمان سرقت می باشد که سارقان از آن ترس دارند.
استفاده از سیستم ضد سرقت ایمبولایزر
ایمبولایزر وسیله الکترونیکی ضد سرقت می باشد و تا زمانی که قفل مرکزی را با کلید مخصوص آن باز نکنید، اجازه روشن شدن و حرکت خودرو وجود ندارد. این دستگاه بسیار پیشرفته، سیستم های ضروری جهت راه اندازی خودرو را غیر فعال کرده و به این ترتیب از سرقتش جلوگیری می کند.
ایمبولایزرها در بیشتر خودروهایی که بعد از سال ۱۹۹۸ به تولید رسیدند، به عنوان تجهیزات استاندارد نصب شدند. با این وجود برخی شرکت ها ایمبولایزر را به طور جداگانه تولید می کنند که می توان روی خودروهای قدیمی آن را نصب کرد. اگر یک خودرو کلاسیک دارید استفاده از ایمبولایزر توصیه می شود.
بیشتر سارقان عمدا خودروهای قدیمی را مورد هدف قرار می دهند زیرا احتمال این که سیستم ضد سرقت مناسبی روی آن نصب باشد کمتر است. دقت کنید ایمبولایزر از ورود سارق به اتومبیل پیشگیری نمی کند بلکه اجازه روشن شدن خودرو و حرکت آن را نمی دهد. این یعنی اگر لوازم باارزشی در خودرو جا گذاشته اید، همچنان در معرض خطر هستند.
حکاکی کد شناسایی اتومبیل روی بدنه
یکی از روش های ساده و کم هزینه برای افزایش امنیت خودرو ، حکاکی کد شناسایی خودرو یا VIN روی بدنه آن می باشد که حتی اگر به طور پیش فرض توسط شرکت سازنده انجام نشده باشد به راحتی می توان اجرا کرد. در این روش کد شناسایی اتومبیل روی چندین بخش از جمله پنجره، آینه یا حتی بدنه حکاکی می شود تا سریع آن را تشخیص و فروش برای سارق دشوار باشد.
در صورتی که سارق پی ببرد کد VIN روی بدنه خودرو درج شده به احتمال زیاد از سرقت آن صرف نظر می کند. البته تضمینی برای عدم سرقت وجود ندارد ولی این روش حداقل می تواند در شناسایی خودرو مسروقه به پلیس کمک کند. به محض سرقت اتومبیل مالک باید با پلیس تماس گرفته و در کنار اطلاعات مهم کد VIN را نیز در اختیار پلیس قرار دهد.
استفاده از قفل رینگ یا گیره چرخ
قابل ذکر است که قفل رینگ هم از ابزار دیگر برای تامین امنیت خودرو می باشد. این ابزار به ویژه برای افرادی مناسب است که خودروهای گران قیمت و اسپرت داشته و یا اخیرا لاستیک های ماشین را تعویض کرده اند. قفل رینگ در دو نوع مختلف وجود دارد. یک مدل ساده تر بوده که قفل حالت پیچ مانند دارد و به رینگ متصل شده ولی برای باز کردنش باید از آچار مخصوص استفاده شود و با آچار معمولی باز نمی شود.
مدل دیگر شبیه چنگال بوده که توسط آن می توان لاستیک و رینگ را همزمان قفل کرد. به طور کلی گیره چرخ ضمن این که گران قیمت نبوده و قابل تهیه برای همه می باشد آرامش خاطر را برای مالک خودرو فراهم می کند. دقیقا شبیه دیگر موانع فیزیکی ضد سرقت حتی اگر سارق به دسته کلید اصلی اتومبیل دسترسی یابد، این آخرین خط دفاعی برای ممانعت از راه اندازی خودرو می باشد.
گیره ها به شکل حرف انگلیسی Y روی چرخ قفل شده و تا موقعی که باز نشوند لاستیک حرکت نمی کند. نصب این ابزار تنها چند دقیقه طول می کشد. رنگ قفل لاستیک معمولا روشن است و از مسافت دور قابل تشخیص می باشد. از این رو آشکارا به سارق نشان می دهد که باید از سرقت صرف نظر کند.
همچنین گیره ها مهره های چرخ را کاملا پوشانده و از باز کردن و سرقت چرخ های اتومبیل توسط سارق ممانعت می کند. هنگام خرید این نوع قفل دقت کنید که گیره ها روی چرخ های خودرو محکم چفت شوند.
استفاده از قفل زاپاس
یکی از اجزای جانبی خودرو که به سادگی تحت سرقت قرار می گیرد، لاستیک زاپاس می باشد. معمولا در اکثر خودروها به ویژه خودروهای تولید داخلی فضای مورد نظر برای نگهداری لاستیک خودرو صندوق عقب می باشد. صندوق عقب نیز تقریبا قفل ساده ای دارد و به سادگی توسط سارق حرفه ای باز می شود.
از این رو قفل زاپاس می تواند امنیت خودرو را افزایش داده و روی زاپاس و محل نگهداری لاستیک نصب شده تا خطر سرقت کاهش یابد.
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم و امیدواریم نهایت استفاده را از این مطلب برده باشید. به این ترتیب با در نظر گرفتن نکات ایمنی اشاره شده و ارتقای ایمنی خودرو خود می توانید از سرقت آن جلوگیری یا حداقل این کار را دشوار تر نمایید. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با راهکارهای مراقبت از خودرو در هوای گرم و تقویت ترمز خودرو روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا