دسته ها
یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲

نشانه های کبد سالم و مواد و املاح معدنی مفید برای کبد سالم

  • کژال کوهستانیان
  • ۱ مهر ۱۴۰۲
  • ۰

کبد یکی از ارگان های اصلی بدن می باشد که همزمان چند مسئولیت مختلف بر عهده دارد برای حفاظت درست از این عضو ابتدا باید با نشانه های کبد سالم آشنا بود تا در صورت بروز مشکل متوجه آن شد و دنبال درمان مناسب گشت.

کبد عضو مهمی در بدن ما می باشد که به دلیل محافظت قفسه سینه از آن قابل احساس نیست، این عضو تقریبا بزرگ و گوشتی به رنگ قرمز مایل به قهوه ای می باشد و دارای دو بخش است. کبد و چند عضو دیگر بدن برای هضم غذا با هم کار می کنند. سلامت کبد نشانه هایی مخصوص به خود را دارد همانطور که هشدار هایی برای ابتلا به بیماری کبد وجود دارد. داشتن انرژی زیاد، پوست صاف، هضم و گوارش آسان غذا، داشتن احساسات مثبت و زبان سالم از نشانه های کبد سالم می باشد.

کبد به همراه کیسه صفرا و بخش هایی از روده ها و پانکراس که در زیر کبد جای دارند عملیات هضم و جذب غذا را سازماندهی می کنند. محل دقیق جایگیری کبد، زیر قفسه سینه در سمت راست شکم می باشد. وجود این عضو در حذف مواد سمی بدن بسیار مهم است و برای ما مانند یک فیلتر حذف سموم عمل می کند.

نشانه های کبد سالم

با توجه به نقش حیاتی حیاتی کبد در بدن، با وجود اختلال و مشکل در این عضو امکان وقوع مشکلات اساسی برای انسان وجود دارد. نقش کبد در فرایند های متابولیکی و فراهم کردن مولکول های سوختی برای تنظیم متابولیسم انرژی بدن بسیار مهم است.

معرفی نشانه های کبد سالم

انجام فعالیت های متابولیکی کبد منجر به تامین سوخت مورد نیاز برای فعالیت های اندام های مختلف، چون مغز و ماهیچه ها می شود. کبد، انرژی لازم خود را از اسید‌های کتونی که از تجزیه اسید‌های آمینه به دست می‌آید، تامین می کند. گلوکز ذخیره شده در سلول های کبدی برای تامین نیاز های سایر اندام ها در خون آزاد می شود. همچنین کبد در متابولیسم چربی‌ها مانند سنتز کلسترول نقش اساسی دارد. از این رو دانستن نشانه های کبد سالم در حفظ سلامت و جلوگیری از بیماری این عضو حیاتی به ما کمک شایانی خواهد کرد. داشتن انرژی بسیار زیاد، پوست صاف، هضم و گوارش بهتر غذا، احساس مثبت نسبت به هرچیزی و زبان سالم می تواند نشانه عملکرد صحیح کبد و سلامت آن باشد.

کارکرد های کبد

تولید زرد آب و ذخیره آن در کیسه صفرا توسط کبد یکی از مهم ترین کارکرد های کبد می باشد. با کمک زرد آب چربی ها هضم می شوند، به علاوه کبد با تبدیل آمونیاک به اوره نقش بسیار مهمی در متابولیسم بدن دارد. باید دانست آمونیاک یک ماده سمی می باشد و انباشته شدن ان در بدن بسیار مضر می باشد بنابراین آنزیم های معینی مسئولیت دارند این آمونیاک ها را به اوره تبدیل کنند.

محل قرارگیری کبد در بدن

  •  مبل و میز
  •  آرون گروپس

یکی از مسئولیت های کبد در بدن، فیلتر کردن مواد سمی و تبدیل آن ها به مواد سالم است، توضیع مواد سالم در بدن وظیفه این عضو می باشد تا با دفع سموم بدن سلامت ما تضمین شود. از نشانه های کبد سالم به انجام رساندن وظیفه ها مختلف است، برای مثال تنظیم خون نیز بر عهده کبد می باشد و این عضو مفید وظیفه دارد، تمام سلول های قدیمی و خطرناک را از بین برده و حذف کند تا مشکلی به وجود نیایید.

ذخیره کردن گلوکز و ویتامین هایی مانند: ویتامین d، ویتامین A، ویتامین B۱۲، آهن و حتی ویتامین K را کبد عهده دار است، گلوکز ذخیره شده در کبد با افزایش قند خون آزاد می شود تا میزان قند خون ثابت بماند.

داشتن کبد سالم

سعی کنید با داشتن رژیم غذایی مناسب و انجام تمرینات ورزشی به سلامت کبد خود کمک کنید. جای دادن میوه ها و سبزی ها در برنامه غذایی به شما بسیار کمک خواهد کرد. پرهیز از مصرف سیگار و ایجاد وزن مناسب شما را از خطر ابتلا به سایر بیماری ها و بیماری های کبد در امان نگه می دارد.

غذای مقوی برلی داشتنکبد سالم

از مصرف خودسرانه دارو ها جدا پرهیز کنید، مواد شیمیایی دارو ها می تواند حاوی مواد سمی مضری باشد که مصرف بدون تجویز آن به کبد صدمات جبران ناپذیری وارد سازد و منجر به تشکیل زخم هایی با نام سیروز کبدی گردد. مواد شیمیایی به کار رفته در اسپری ها، خوشبو کننده های هوا، رنگ های شیمیایی و حشره کش ها دارای مواد سمی مضر می باشد که برای بدن و مخصوصا کبد خطر ساز است پس هنگام استفاده از این مواد از ماسک استفاده کنید، وجود تهویه مناسب باعث می شود هوا در گردش باشد و آسیب کمتری متوجه شما باشد.

برخی از مواد غذایی مضر می تواند به کبد آسیب برساند و موجب از بین رفتن نشانه های کبد سالم شود، مواد غذایی مانند روغن های صنعتی مایع و جامد، انواع نوشابه ها، سوسیس و کالباس، نوشیدن چای زیاد، فست فود، قند های مصنوعی، مصرف زیاد گوشت گوساله و مرغ ممکن است باعث ایجاد بیماری کبد چرب شود و به تدریج سیروز اتفاق افتد، این بیماری ها در نهایت منجر به از کارافتادگی کبد می شوند. مصرف الکل و سیگار بسیار زیان آور است، لازم است برای داشتن کبد سالم به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید تا با آزمایش کبد از سلامت کبد خود اطمینان حاصل کنید. استفاده از رژیم غذایی بدون روغن و تکنیک های کاهش روغن در برنامه غذایی برای داشتن یک کبد سالم به شما کمک فراوانی می کند.

انجام ازمایش برای اطمینان از سلامت کبد

مواد و املاح معدنی مفید

مطالعات انجام گرفته حاکی از این است که ویتامین E برای افراد مبتلا به کبد چرب مفید است، مصرف مواد غذایی دارای ویتامین E مانند اسفناج ، کلم، مغز بادام و آووکادو می تواند برای افراد مبتلا به کبد چرب مفید واقع شود. ویتامین C نقش مهمی در دفع مسمومیت کبد دارد، غذا های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، کلم، فلفل قرمز و کلم بروکلی برای دفع مسمومیت کبد مثمر ثمر می باشد.

کمبود زینک در بدن می تواند آسیب هایی به همراه داشته باشد، بنابراین مصرف خوراکی هایی مانند نخود و دانه کدو تنبل که حاوی زینک می باشند توصیه می شود. ویتامین B به شما در پیشگیری از بیماری های کبدی کمک می کند، با داشتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی که شامل تمام مواد لازم و ضروری بدن می باشد به حفظ سلامت خود کمک کنید.

بیماری های هپاتیت A و B  دو نوع عفونت ویروسی کبد هستند. واکسینه شدن در جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها بسیار موثر خواهد بود. بیماری هپاتیت  A می تواند بر اثر استفاده از غذا های آلوده ایجاد شود. غذا های دریایی و صدف های خام آلوده در ایجاد این بیماری موثر می باشند.

هپاتیت B از طریق خون آلوده، سوزن آلوده و تماس جنسی منتقل می شود. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها واکسینه شدن فرد بسیار مهم است. در صورت دچار شدن به هپاتیت در کنار درمان به توصیه های غذایی رژیم بیماران هپاتیت توجه داشته باشید تا به نتیجه مطلوب تری دست یابید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *