گروه خودروسازی بهمن موتور در اواخر سال ۱۳۹۹ نخستین محصول شاسی بلند خود به اسم دیگنیتی پرایم را به بازار کشورمان معرفی کرد. این خودرو علیرغم مزایای بسیاری که دارد با انتقادهای مختلفی نیز همراه شد. در ادامه مطلب به بررسی معایب دیگنیتی پرایم خواهیم پرداخت.
بررسی معایب دیگنیتی پرایم
دیگنیتی پرایم یکی از تولیدات شرکت خودروسازی دانگ فنگ چین می باشد که سال ۲۰۱۸ به بازار خودرو چین وارد شد. این خودرو در چین دانگ فنگ IX5 نام دارد. در نتیجه همکاری دانگ فنگ با گروه خودروسازی بهمن موتور دیگنیتی پرایم در اواخر سال ۱۳۹۹ به بازار کشورمان وارد شد.
این خودرو هم مانند اکثر محصولات خالی از اشکال نبوده و معایب دیگنیتی پرایم موجب نارضایتی برخی مالکان این خودرو شد. در ادامه قصد داریم به بررسی معایب خودرو دیگنیتی پرایم بپردازیم.
معرفی دیگنیتی پرایم
دیگنیتی پرایم در سال ۲۰۱۸ توسط شرکت دانگ فنگ چین روانه بازار شد و از اواخر سال ۱۳۹۹ راهی بازار خودرو ایران شد. با ورود این خودرو برای اولین بار یک شاسی بلند کوپه با طراحی زیبا روی خط مونتاژ قرار شد و حتی بعضی قسمت های آن داخلی سازی شد. در اواخر سال ۱۴۰۰ شرکت بهمن موتور دو آپشن جدید تنظیم برقی صندلی شاگرد و گرمکن صندلی های جلو را به لیست تجهیزات دیگنیتی پرایم اضافه نمود.
دیگنیتی پرایم به خاطر طراحی زیبایش توانست از همان ابتدا مورد توجه قرار گیرد. با این وجود پس از تحویل به مشتریان برخی معایب خودرو مشخص شد و موجب بروز انتقادات مختلفی از سوی کاربران این خودرو شد.
۱. کمبود آپشن
علیرغم قیمت تقریبا بالای دیگنیتی پرایم در بازار آزاد انتظار بر این بود که به برخی آپشن ها نظیر سیستم هشدار نقاط کور، رادار بین خطوط، جلو آمپر تمام دیجیتال، پدال شیفتر پشت فرمان، نورپردازی داخلی، شارژ وایرلس و … مجهز باشد ولی متاسفانه در حال حاضر این آپشن ها مشاهده نمی شود و جای انتقاد دارد.
البته حضور امکانات مناسبی مانند ۶ ایربگ، آینه های جانبی تاشوی برقی، گرمکن صندلی های جلو، سانروف پانوراما، تهویه اتومات دو کاناله، استارت دکمه ای، ورود بدون کلید، سیستم های کنترل کشش و پایداری، نمایشگر لمسی مولتی مدیا و … تا حدودی رضایت کاربران را به دنبال داشته است.
۲. پیشرانه و شتاب
استفاده از موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ با قدرت ۱۴۸ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۲۰ نیوتن متر برای این خودرو که در حالت عادی ۱۶۰۰ کیلوگرم وزن دارد و وقتی با ظرفیت پر در حال حرکت است احتمالا وزنش بیشتر از دو تن خواهد بود، چندان منطقی نیست. حتی شرکت سازنده نیز به این موضوع پی برده و با ارائه مدل قوی تر این محصول که در ایران به اسم دیگنیتی پرستیژ عرضه می شود سعی داشته تا نقص قدرت فنی دیگنیتی پرایم را تا حدودی رفع کند.
اکثر مشتریان و مالکان دیگنیتی پرایم از ضعف کشش خودرو به ویژه هنگامی که با ظرفیت سرنشین کامل روی مسیر شیبداری در حال حرکت باشد، ابراز نارضایتی نموده اند. به ویژه اگر با این خودرو در مسیر شیب دار متوقف شده و بخواهید از روی شیب دوباره به حرکت تان ادامه دهید. ضعف قدرت حرکتی به ویژه در ابتدای شروع به حرکت کاملا حس می شود و راننده فشار روی پیشرانه را احساس می کند.
در ضمن قدرت کم موتور برای شتاب گیری چندان مناسب نبوده و شتاب صفر تا صد دیگنیتی پرایم حدود ۱۴ ثانیه است. به این ترتیب اگر طرفدار شتاب بالا هستید این خودرو نمی تواند نظرتان را جلب نماید. بنابراین با توجه به مناسب نبودن نسبت وزن به قدرت دیگنیتی پرایم می توان گفت استفاده از پیشرانه ۱.۵ لیتری از ضعف و معایب اصلی خودرو به شمار می رود.
نکته دیگر در بخش فنی خودرو محل قرار گیری دیفرانسیل است. با توجه به این که دیگنیتی پرایم خودرویی غول پیکر است انتظار می رفت به دیفرانسیل عقب مجهز باشد در حالی که سازندگان دیگنیتی پرایم را به دیفرانسیل جلو مجهز نموده اند.
۳. عایق بندی کابین
برخی دارندگان این خودرو نسبت به کیفیت مونتاژ اتاق و عایق بندی کابین رضایت کامل نداشته اند. زیرا بیان شده نفوذ صدای موتور و باد به داخل اتاق در سرعت بالا اندکی بیش از انتظار است. به ویژه هنگام عبور از روی دست اندازها و جاده های ناهموار نفوذ سرو صدا به داخل کابین ناشی از ضربات جاده بیش از حد توقع است.
این موضوع روی آرامش سرنشینان تا حدودی اثر منفی دارد. زیرا انتظار می رفت دیگنیتی پرایم در سرعت های بالا هم کابین کاملا ساکت و آرامی را در اختیار سرنشینان قرار دهد.
۴. گیربکس اتومات
مقداری از توان ناکافی پیشرانه را می توان به کمک یک گیربکس اتوماتیک معمولی و یا دوکلاچه تا حدودی برطرف نمود. ولی متاسفانه سازندگان دیگنیتی تصمیم گرفته تا قدرت موتور را توسط یک گیربکس اتوماتیک سی وی تی به چرخ ها انتقال دهند. که توان حرکتی نه چندان خوشایندی را برای این خودرو ایجاد کرده است.
البته در حالت عادی عملکرد گیربکس سی وی تی دیگنیتی پرایم قابل قبول و راضی کننده به نظر میرسد ولی در مواردی که به حرکت سریع و پرشتاب نیاز است، این گیربکس قادر نیست پاسخگوی انتظارات کاربران به خوبی باشد. نکته دیگری که در مورد استفاده از گیربکس سی وی تی باید بدانید این است که معمولا این نوع جعبه دنده در طی زمان با خرابی بیشتری همراه شده و هزینه نگهداری از آن هم بیشتر از نمونه های اتوماتیک معمول برآورد میشود.
خرابی پمپ CVT، تسمه CVT و دیگر قسمت های این گیربکس از ایرادات رایج آن به شمار میروند. به این ترتیب گیربکس اتومات CVT که استهلاک بیشتری نسبت به نمونه اتومات معمولی دارد و از نظر سرعت عمل هم به پای آن ها نمی رسد از معایب این خودرو به شمار می رود.
عدم تناسب چهره خودرو با استایل کلی بدنه
احتمالا این مورد چندان به چشم نیاید ولی با کمی دقت متوجه می شوید که طراحی بخش جلوی دیگنیتی پرایم با استایل کلی بدنه و نمای عقب خودرو هماهنگی زیادی ندارد. انتظار می رفت با طراحی اسپرت تر چراغ ها و برخی تغییرات در طرح جلوپنجره و سپر جلو ظاهر اسپرت تر و مهیج تری برای آن طراحی می شد. ولی با این وجود دیگنیتی پرایم زیبا به نظر می رسد.
سخن پایانی
به طور کلی اگر دیگنیتی پرایم با پیشرانه و گیربکس بهتری در اختیار خریداران ایرانی قرار می گرفت با انتقاد زیادی از سوی کاربران روبرو نمی شد. پیشتر نیز اشاره شد برای رفع این ضعف، شرکت بهمن موتور مدل جدید پرستیژ را روانه بازار نموده قدرت موتور بیشتری داشته و گیربکس هم به مدل ۶ سرعته اتومات متعارف تغییر یافته است.
به این ترتیب احتمالا دیگنیتی پرستیژ بتواند نقاط ضعف پرایم را جبران و یک گزینه مطلوب تر برای مشتریانی باشد که به شاسی بلند پرقدرت نیاز دارد. در ضمن اصلی ترین رقیب دیگنیتی ، تیگو ۷ چری می باشد که شباهت های زیاد این دو خودرو موجب سردرگمی خریداران شده است. چرا که هر دو خودرو از موتور یکسان بهره می برند.
در پایان اگر علاقمند به بررسی خودروهای بیشتری هستید با کلیک روی لینک از دیگر مقالات آرگا در این زمینه بازدید نمایید.
منبع : آرگا