دلیل بی حسی پا برای هر فردی می تواند بسیار متفاوت باد از این رو نیاز است تا اطلاعاتی در مورد روش های درمان این شکل نیز داشته باشید. در ادامه شما را با علل و روش های درمانی این مشکل شنا خواهیم کرد تا بتوانید این مشکل را از بین برده و زندگی راحت تری داشته باشید.
درمان و دلیل بی حسی پا
در بسیاری از شرایط ممکن الست برای شما نیز پیش آمده باشد که بعد از نشستن و یا دراز کشیدن های طولانی مدت دچار بی حسی در بخشی از پا شده باشید. این موضوع را بسیاری از افراد جدی نمی گیرند و سر سری از آن عبور می کنند ولی باید بدانید که این مشکل امکان دارد ناشی از یک بیماری باشد از این رو اگر تا کنون آن را جدی نمی گرفتید باید از این پس به دنبال علل آن باشید تا بتوانید با رفع این مشکل زمینه ای دیگر این احساس بد را در پا های خود تجربه نکنید.
به احساس بی حس شدن پا و یا سوزن سوزن شدنش پارستزی می گویند. این حالت در بدن نشانه ای از تحریک های شدید عصبی می بباشد و سیگنال های اضافی به مغز شما ارسال می شود. در واقع این موضوع می تواند نوعی ترافیک عصبی در بدن باشد از این رو انتقال حس های شما دچار اختلال می شود و یک سری از مشکلات شدید در این زمینه رخ می دهد. به صورت کلی باید بدانید که این مشکل می تواند به دلایل زیادی ایجاد شود که این علت ها عبارت اند از :
- استفاده از دارو های مختلف
- عارضه برخی از دارو ها
- نشستن و یا دراز کشیدن در یک حالت به مدت زیاد
- نیش حشرات
- سموم موجود در غذای حشرات
- پرتو درمانی
- کمبود کلسیم و سدیم
- کمبود ویتامین b12
- آسیب های شدید فیزیکی به مغز و نخاع
- آسیب در ستون مهره ها
- بافت های اسکار شده
- سندروم تونل کارپال
- بزرگ تر شدن رگ های خونی
- عفونت های مختلف
- انواع تومور ها
- التهاب نخاع یا مغز
- آسیب های پوستی
- سرمازدگی
- زونا
- برخی از بیماری های خاص مانند دیابت، میگرن، سندروم رینود، ام اس، تشنج، آترواسکلروز، کم کار شدن تیروئید
- استفاده از الکل
نشانه های بی حس شدن پا
زمانی که پای شما به هر دلیلی بی حس می شود امکان دارد یک سری نشانه های دیگری را نیز مشاهده کنید و این نشانه ها عبارت اند از :
- خارش پا
- مور مور شدن
- دیسارتریا
- افتاده شدن پا
- بی حس شدن
- آتروفی عضلانی
- دیسمتری چشم
- پای بی قرار
- احساس خزیدن روی پوست بخش بی حس شده
- به خواب رفتن اندام های دیگر بدن
- خونریزی
- تاول زن
- قرمزی ،گرم شدن و تورم
- درد در حین راه رفتن
- تغییرات احساسی
- مشکلات راه رفتن
- حساس شدن به لمس
- زخم و درد در استخوان ها
- اختلال در هماهنگی عضلانی
- ضعف های شدید عضلانی
- درد شدید بدن
- بی حس شدن ناحیه های دگر بدن
- درد هایی که در شب تشدید می شوند.
درمان های بی حس شدن
باید بدانید که علل ان مورد بسیار گسترده می باشد و درمان برای هر فردی می تواند متفاوت باشد زیرا این مشکل در هر فردی بنا به دلیل خاص و متفاوتی بروز پیدا خواهد کرد. زمانی که این مشکل بر اثر بیماری های زمینه ای باشد شما می توانید به راحتی با کنترل کردن بیماری زمینه ای مشکل خود را درمان کرده و از بین ببرید.
اگر این مشکل به دلیل فشار بر اعصاب بنی می باشد شما می توانید با تغییر در نحوه نشستن و تغییر در سبک زندگی تان این مشکل را به حداقل برسانید. برخی از تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است نشان داده اند که استفاده از ویتامین b12 می تواند تا حدودی به شما کمک کند تا بتوانید حس را به دست و پا های خود باز گردانید.
به صورت کلی درمان های این مشکل مبتنی بر دلیل ایجاد شدن آن می باشد و بسیاری از بیماری های زمینه ای هستند که شما می توانید با رفع آن ها دیگر بی حس شدن پا های خود را احساس نکنید از این رو برای درمان های بهتر و دقیق تر بهتر است به یک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
درمان های دارویی که در این زمینه انجام می شود استفاده از دارو هایی مانند tca، گاباپنتین و پره گابالین می باشد ولی باید بدانید که اگر مشکلی در نخاع و یا اعصاب شما باشد باید برای بهبودی ابتدا این موارد را درمان نمایید. اگر مشکل شما بیماری گلین باره باشد شما می توانید با استفاده از روش پلاسما فرز این مشکل را از بین ببرید و برای این درمان نیاز است تا از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید و اگر همزمان با این بیماری دارای civp هم باشد علاوه بر درمان با پلاسما فرز فرد می تواند از دارو های کورتیکواسترئید نیز استفاده نماید.
به صورت کلی برای این که توانید ان بیماری را درمان کنید باید ابتدا مشکل و علت را بیابید و با رفع کردن مشکلی که منجر به بی حس شدن دست و پای شما می شود می توانید این نشانه ها را کاهش داده و زندگی سالم تری داشته باشید.
منبع : آرگا