دسته ها
پنج شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳

علت مژه کندن کودکان و اقداماتی که والدین باید انجام دهند

  • بهجت فلاح
  • ۱۵ تیر ۱۴۰۳
  • ۰

همان طور که می دانید زندگی سرشار از تنش و استرس است و عوامل زیادی سبب مژه کندن کودکان می شوند. بیشتر کودکانی که درگیر این اختلال هستند، علاوه بر خودشان، خانواده را نیز با مشکلاتی مواجه می سازند.

تریکوتیلومانیا یک نوع اختلال تکانشی است که در آن شخص موهای سر، مژه، ابرو و دیگر بخش های بدن خود را می کند به گونه ای که ناحیه ای بدون مو ایجاد می شود. منظور از رفتار تکانشی این است که فرد بر اثر یک عامل مهم استرس زا به صورت ناخودآگاه به سمت رفتاری خاص مانند کندن مژه سوق پیدا می کند و با انجام این کار به صورت موقت استرس او کم می شود. این اختلال به شکل مژه کندن در کودکان نیز مشاهده شود. در این مقاله هر آنچه لازم است در مورد مژه کندن در کودکان بدانید را به شما خواهیم گفت.

علت مژه کندن کودکان چیست؟

استرس های روانی در شروع اختلال کندن مو و مژه در کودکان نقش مهمی دارند. بیماری افسردگی با این اختلال ارتباط زیادی دارد و بسیاری از افرادی که دچار این حالت می شوند، با افسردگی نیز دست و پنجه نرم می کنند. به هر حال بهتر است در این موارد والدین مراقبت باشند و در حضور کودک خود از مشکلات زندگی صحبت نکنند. والدین باید سعی کنند عواملی که باعث تشدید استرس کودکان می شود را از روزمره آن ها حذف کنند.

 به عنوان مثال در فضای مدرسه باید عوامل تنش زا را پیدا کنند و آن را رفع کنند وگرنه ممکن است بیماری کودک شان روز به روز وخیم تر شود و از آنجایی که این اختلال در ظاهر کودک تأثیر می گذارد، ممکن است توسط همسالان خود طرد شود. در نهایت مشکلات او نیز روز به روز بیشتر خواهد شد.

دلیل مژه کندن کودکان

کودکان از چه سنی به اختلال مژه کندن دچار می شوند؟

مژه کندن کودکان از اوایل نوجوانی فرد را درگیر می کند، اما در دوران کودکی نیز با شیوع پایین تر شاهد این اختلال هستیم.

مژه کندن کودکان بیشتر در دخترها دیده می شود یا پسرها؟

اختلال مژه کندن کودکان تقریبا در هر ۲ جنس شیوع برابری دارد اما معمولا در دختران بالغ این اختلال ۱۰ برابر بیشتر از پسران است.

مژه کندن در کودکان چه زمانی نگران کننده می شود؟

این اختلال ممکن است تا حدی پیش برود که مژه ها بریزند. به همین خاطر موضوع نگران کننده ای خواهد بود.

روش های تشخیص مژه کندن در کودکان

این اختلال به طور معمول با کندن مژه در کودکان مشخص می شود. نکته مهمی که باید به یاد داشته باشید احساس فزاینده تنش بعد از کندن مژه یا زمان مقاومت در برابر کندن آن است که بعد از انجام این کار از بی قراری کودک کاسته می شود. این اختلال، موجب نارضایتی یا نقص در عملکرد و روابط تحصیلی، اجتماعی و شغلی کودک خواهد شد.

هنگامی که والدین کودک شان را در حال کندن مژه هایش می بینند، چه واکنشی نشان می دهند؟

پدر و مادرها باید توجه داشته باشند کار کودک شان کاملا ناخودآگاه و غیرارادی است پس به هیچ عنوان به او اصرار نکنند که این کار را انجام ندهند، یک بار تذکر دادن کافی است. در غیر این صورت ممکن است کودک عصبانی شود. به طور معمول پیشنهاد می شود توجه کودک را حین مو کشیدن به سمت دیگری منحرف کرده و این اختلال را قبول کنید و کودک را ناراحت نکنید و به هیچ عنوان نقش تنبیه کننده و قضاوت کننده را ایفا نکنید. در این شرایط حتما از روانپزشک مشاوره بگیرید.

راه های مقابله با مژه کندن در کودکان

در حال حاضر مژه کندن چقدر شیوع پیدا کرده است؟

خوشبختانه این اختلال شیوع بالایی ندارد و شیوع آن در بزرگسالان و نوجوانان ۱ تا ۲ درصد تخمین زده شده، اما وجود آن را نیز نمی توانیم نادیده بگیریم. به هر حال، با توجه به وجود تنش های موجود در جامعه بروز این مسائل نیز قابل تصور است.

آیا این اختلال قابل درمان است؟

بله پدر و مادرها می توانند با دارو درمانی و آموزش هایی که اغلب روانپزشکان ارائه می دهند، به درمان این اختلال در کودک خود بپردازند.

کودک چه مدت باید دارو مصرف کند؟

بهتر است برای اینکه داروها نتیجه دهد، کودک داروهایش را تقریبا ۳ تا ۶ ماه مصرف کند. البته والدین هم باید از شیوه های آموزشی که روانپزشک ارائه می دهد استفاده کنند تا نتیجه مطلوب بگیرند.

چه فعالیت هایی را می توان جایگزین اختلال مژه کندن کرد؟

به طور کلی، همه چیز به علاقه کودک وابسته است. با این حال بهتر است کودکانی که این اختلال را دارند خیلی تنها نباشند و به فعالیت هایی نظیر نقاشی و خمیر بازی بپردازند. انجام کارهای هنری نیز به درمان این مشکل کمک می کنند.

علت مژه کندن کودکان

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات وسواس موکنی و پیشگیری از ریزش مو را هم مطالعه کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *