شما قادر هستید هر اندازه که می خواهید با کودک خود بازی کنید. تعامل و برقراری ارتباط با کودک یکی از احتیاجات اصی برای کودکان برای رشد است و به هر حال، دوست و همراه و محبوب او هستید. ما در این مطلب در مورد نیاز به تنهایی در کودکان صحبت می کنیم.
دلایل نیاز به تنهایی در کودکان
همچنین شما قادر هستید با نگاه کردن به مطلب هایی در مورد بازی با کودکان، فعالیت ها و بازی های جذابی یاد بگیرید تا این توانایی را داشته باشید با کودک خود بازی و فعالیت مناسب داشته باشید. ولی کودکان به تنهایی نیاز دارند تا به تذدریج متوجه بشوند که مستقل و جدا از شما هستند و این نکته ای است که به هیچ وجه نباید آن را فراموش کنید.
به دنبال فرصت هایی باشید که کودکتان را در گوشه ای امن و راحت روی یک پتو یا زیر انداز بگذارید و چند اسباب بازی نرم هم در دسترس کودک خود بگذارید. او را مدت زمان کوتاهی آنجا تنها بگذارید تا محیط اطراف خود را کشف و بررسی کند و آموزش ببیند در بازی های کوتاهی تنها بماند و خودش را سرگرم نماید. ولی خودتان هم در گوشه ای او را زیر نظر داشته باشید، به عنوان مثال در آشپزخانه، او را هیچ موقع رها نکنید و برای مدت زمان طولانی به اتاق یگری یا حمام نروید، به خصوص اگر کودک شما چهار دست و پا رفتن را آغاز کرده باشد یا به صورت کامل توانایی راه رفتن را دارد و خانه شما هم ایمن سازی نشده است. طی چندین هفته، تلاش کنید مدتی را که تنها می ماند بیشتر کنید و همچنان هوشیار باشید و به واکنش هایش توجه کنید و تلاش کنید پیش از اینکه به گریه بیوفتد یا بهانه گیری را آغاز کند او را در آغوش بگیرید.
توصیه فعالیت های مشخص یا بازی های آزادانه؟
پرسیدن این سوال به این شباهت دارد که کسی از شما سوال کند “شما با آموزش مستقیم بهتر یاد می گیرد یا اگر خودتان تلاش کنید چیزی را یاد بگیرید؟” شما احتمالا جواب می دهید که هر دوی اینها برای یادگیری اهمیت دارند، درست است و همین جواب هم درباره کودکان شیرخوار و نوپا صدق می کند. پس، هم بازی ساختارمند و هم بازی آزادانه و خودانگیخته و هر کدام به اشکال متفاوتی سهم قابل توجهی در نکامل کودکان دارند. فعالیت های مشخص و ساختار مند به آشنایی کودکان با ایده های تازه کمک می کنند. وقتی به کودکی نشان داده می شود که چطور اسباب بازی ها، به عنوان مثال زمانی که حلقه های چیدنی را روی هم بچیند، می تواند مفهوم بزرگتر و کوچک تر و همچنین مفهوم ترتیب را به کودک اموزش بدهد. ولی برای فهم واقعی این مفاهیم، کودک بایستی خودش کشف کند که زمانی که شکل های مختلفی از چیدن حلقه های را امتحان می کند چه اتفاقی رخ می دهد. او می تواند از تماشای کار شما و امتحان کرن ان آموزش ببیند و یاد بگیرد.
موضوع بااهمیت تر در دراز مدت این می باشد که کودکان فرصت زیادی برای بازی داشته باشند و بزرگسالان زیاد در مدیریت این بازی دخالتی نداشته باشند. اگر چه نشان دادن ایده های تازه به کودکان سرگرم کننده است ولی کودکتان باید قادر به تصمیم گیری باشد که با اطلاعاتی که به او می دهید چه کاری انجام دهد. به عنوان مثال، حلقه های چیدنی قادر هستند به عنوان النگو یا کلاه برای هعروسک ها استفاده شوند یا چیزی باشند که کودک در وانت اسباب بازی اش بار می زند. کودکان از بازی برای فهم بهتر مفاهیم و ایده هایی که از نظر آن ها جالب است استفاده می کنند. آنها بهترین داور برای تصمیم گیری درباره شیوه بازی آنها هستند.
کمک به اجتماعی شدن کودک
نیاز به تنهایی در کودکان با اجتماعی شدن آن ها مغایرتی ندارد. خجالتی بودن کودکان در سن شیرخوارگی نرمال است. یک به این علت که کودک شما امکان دارد خصوصیت خجالتی بودن را داشته باشد که هیچ موقع یک ایراد به شمار نمی رود و دوم اینکه امکان دارد او یکدفعه خجالتی شده باشد که می تواند به علت مرحله استرس جدایی در کودکان باشد. کودکان یک ساله که قبل از این اجتماعی و برونگرا بوده است قادر هستند به مادر یا پدر خود وابسته باشند و در کنار افراد غریبه یا اطرافیان خجالتی و خوددار باشند. توصیه می شود به جدول زمانبندی رفتار های اجتماعی کودک هم توجهی کنید. اضطراب جدایی اکثرا در فاصله هفت تا ۱۸ ماهگی به اوج خود می رسد و از انتهای سال دوم به تدریج کم می شود.
برای کمک به کودکتان برای اینکه قادر باشد بر خجالت خود غلبه کند و در حضور دیگران احساس راحتی کند، توصیه می شود خیلی آرام و آهسته او را در موقعیت هایی بگذارید که با کودکان و اشخاص دیگری تعامل داشته باشد ولی بگذارید با سرعت و میل خودش با آنها ارتباط برقرار کند. چون کودکان از تعامل با دیگران برخلاف میل خودشان لذتی نمی برند و حتی امکان دارد بدتر شود، بنابراین به جای اینکه به زور وارد یک گروه بچه کنید یا او را مجبور کنید یا کودکان دیگر بازی کند، بگذارید هر زمان آماده بود به بازی آنها ملحق شود.
حال که این مطلب به اتمام رسید برای آشنایی بیشتر با مطالبی در حوزه کودک والدین بر لینک های رفتار با کودک درون گرا و کودکان درونگرا و برونگرا کلیک کنید.
منبع : آرگا