عرق شوید، دارای طبعی گرم و خشک است و منبعی غنی از ویتامین B12، آهن، کلسیم و منگنز است. خواص عرق شوید و مزایا درمانی زیادی برای بدن دارد. عرق شوید دارای فلانوئید و ویتامین B کمپلکس بوده که باعث ترشح برخی از آنزیم ها شده و هورمون ها را فعال کرده که این دستور تاثیر آرام بخشی و خواب آور دارد.
آشنایی با خواص عرق شوید
افزون بر این عرق شوید، دارای خواص ضد باکتری بوده و به همین علت قادر است با عفونت باکتریایی مقابله کرده و اسهال را معالجه کند. از دیگر مزایا عرق شوید می توان به مواردی مثل تقویت اعصاب، تقویت معده، بادشکن، قاعده آوری، بازسازی سلول های کبدی، کاهش چربی خون، درمان نفخ، رفع سوء هاضمه، استفراغ و سکسکه اشاره نمود. عرق شوید از ترکیباتی چون ترپنوئید ها، پلی فنول ها، فلانوئیدها، آلکالوئیدها، ساپونین ها و پلی ساکارید هایی بوده که وجود این ترکیبات مزایا عرق شوید را ایجاد می کنند. خواص عرق شوید بسیار زیاد و گوناگون است که از جمله مزایا شوید می توان به مواردی مثل مبارزه با فشار خون، کلسترول خون، پیشگیری از ابتلا به سرطان، مبارزه با دیابت، مبارزه با افسردگی، مزایا آنتی اکسیدانی، محافظت از قلب، معالجه اختلالات باروری و قاعدگی، بیشتر شدن ادرار و خیلی از فواید درمانی دیگر اشاره نمود. درذ ادامه بعضی از مزایا عرق شوید را بیان می کنیم.
۱. افزایش باروری
از دیگر مزایا عرق شوید می توان به تاثیر و کمک این عرق گیاهی در افزایش توان باروری اشاره نمود. استفاده از عرق شوید و عصاره شوید می تواند باعث افزایش دوره آمادگی برای باروری و غلظت پروژسترون شود. همچنین استفاده شوید اثرگذاری مهمی در به وجود اوردن تغییرات شیمیایی و ساختاری در تخمک ها داشته و عوارض جانبی خاص هم ایجاد نمی کند.
۲. کاهش کلسترول
شوید و عرق شوید داروی گیاهی مناسبی برای کم شدن کلسترول خون است. عرق شوید قادر است بر روی آنزیم های کبدی و ژن های موثر همچنین فعالیتهای آنزیمی بدن اشخاصی که از کلسترول بالای خون برخوردار هستند، تاثیرگذار باشد. به همین علت عرق شوید یک گزینه بسیار مناسب برای کاهش کلسترول خون می باشد.
۳. مبارزه با افسردگی
عرق شوید قادر است در مبارزه با افسردگی تاثیری به مراتب قویتر از داروهای شیمیایی مثل ترامادول و سرترالین داشته و عرق شوید قادر است به عنوان یک داروی طبیعی برای مبارزه افسردگی مصرف شود. از دیگر مزایای عرق شوید میتوان به این موضوع اشاره نمود که بر خلاف دیگر داروهای شیمیایی هیچگونه عارضه جانبی به همراه ندارد. تاثیر عرق شوید برای مبارزه با افسردگی در اثر وجود فلاونوئید ها، پلیفنولها و جوهر مازو یا تانین میباشد.
۴. درمان دیابت
از دیگر مزایا شگفت انگیز عرق شوید می توان به معالجه دیابت و تنظیم قند خون اشاره نمود.
۵. مبارزه با رادیکال های آزاد
از دیگر خواص معجزه آسای عرق شوید مبارزه با رادیکالهای آزاد و کمک به مولکولهای آنتی اکسیدانی برای اتصال به مولکولهای اکسید شده و مخرب برای بدن می باشد. این خاصیت از عرق شوید در اثر وجود مونوترپن های موجود در عرق شوید است. عرق شوید با مبارزه با رادیکالهای آزاد و خنثی نمودن آنها و اثرات این رادیکال های آزاد قادر است باعث کنترل درد و التهاب نیز شود.
۶. معالجه صرع
یکی از داروهای گیاهی برای معالجه صرع عرق شوید می باشد. صرع نوعی اختلال عصبی است که با تشنج های دورهای و غیرقابل پیشبینی همراه می باشد. دارو های زیادی برای کم شدن نشانه ها و علائم این بیماری تهیه شده و در دسترس اشخاصی که به این اختلال مبتلا هستند قرار گرفته است ولی استفاده از داروهای شیمیایی همواره با عوارض جانبی همراه می باشد. شوید و عرق شوید می تواند بدون عوارض جانبی یا با به حداقل رساندن عوارض جانبی در درمان صرع موثر باشد.
۷. مبارزه با انگل ژیاردیا لامبلیا
انگل ژیاردیا لامبیا که یک انگل تاژک دار است از شناخته شده ترین انواع انگل روده می باشد داروی شیمیایی برای نابودی انگل روده ای مترونیدازول است. از جمله داروهای شیمیایی برای نابودی این انگل میتوان به عرق شوید اشاره نمود. عرق شوید دارای مزایای ضد قارچی می باشد و قادر است با این انگل مقابله کند.
۸. مبارزه با سندرم متابولیک
در رابطه با سندروم متابولیک بایستی بیان کرد که این سندرم مجموعهای است از ناهنجاری های مرتبط با سوخت و ساز بدن که از جمله این ناهنجاریها میتوان به مواردی مثل اضافه وزن شکمی و تجمع چربی در اطراف کمر و تنه، فشار خون بالا، افزایش کلسترول سرم ناشتا، افزایش تری گلیسیرید و بسیاری موارد دیگر اشاره نمود. برای معالجه این سندروم و ناهنجاریها عرق شوید گزینه بسیار مناسب و مفیدی می باشد. مطالعات و تحقیقات انجام شده استفاده عرق شوید برای مدت زمان ۱۲هفته توصیه می کند. امروزه، عرق شوید به صورت مداوم و منظم می تواند تاثیر مهم و فوق العاده ای در کاهش تری گلیسیرید ها داشته باشد.
عوارض عرق شوید
عرق شوید در کنار مزایا و فواید فوق العاده که برای سلامتی دارد امکان دارد عوارض نیز به همراه داشته باشد. خانم های حامله بایستی در دوران بارداری از استفاده عرق شوید اجتناب کنند، چون عرق شوید دارای خاصیت قاعده آوری بوده و باعث سقط جنین میشود. اشخاصی که به بیماری های کلیوی مبتلا هستند توصیه میشود از استفاده عرق شوید اجتناب کنند. افراط در استفاده عرق شوید امکان دارد موجب کاهش مقدار اسپرم نیز شود. مالیدن عرق شوید بر روی پوست امکان دارد موجب پوسته پوسته شدن پوست شود و با افزایش احتمال آفتاب سوختگی قادر است شانس ابتلا به سرطان پوست را بیشتر کند. افرادی که به خانواده هویج آلرژی دارند احتمال دارد با استفاده از عرق شوید به واکنشهای آلرژیک ابتلا شوند. اشخاص مبتلا به دیابت که از دارو استفاده می کنند برای استفاده عرق شوید بایستی حتما با دکتر مشورت کنند.
حال که این مطلب خاتمه یافت برای آشنایی بیشتر با مطالبی در حوزه خواص مواد غذایی بر لینک های خواص عرق ریحان و خواص شوید کلیک کنید.
منبع : آرگا