خونریزی دستگاه گوارش یکی از مشکلات شایع در بین افراد می باشد و گاها می تواند هیچ نشانه ای را با خود به همراه نداشته باشد از این رو باید بیش تر با آن آشنا باشید تا بتوانید به تشخیص سریع تر و درمانش کمک نمایید.
همه چیز در مورد خونریزی دستگاه گوارش
خونریزی در دستگاه گوارش یکی از معضلات بسیار شایع در بین افراد می باشد و اغلب شما می توانید با وجود خون در مدفوع خود و یا خون در استفراغ خود به وجود این بیماری پی ببرید و در برخی از شرایط هم ممکن است شما هیچ نشانه ای نداشته باشید و باز هم به این مشکل مبتلا خواهید بود. میزان خونریزی در این بخش از بدن بسیار متفاوت می باشد و در برخی از شرایط امکان دارد زندگی فرد به خطر بیفتد. امروزه برای این که این بیماری تشخیص داده شود از دستگاه های متنوعی در این زمینه استفاده می کنند و همچنین برای درمان نیز نیاز به اطلاعات وسیع پزشکی می باشد و شما نمی توانید روش های ساده این مشکل را درمان نمایید.
نشانه های مهم
زمانی که شما درگیر این اختلال گوارشی می شوید ممکن است مشکلات بی شماری را تجربه کنید ولی باید بدانید که یک سری از نشانه ها هستند که شما باید آن ها را جدی تر از سایرین گرفته و در نهایت برای درمان اقدام کنید در غیر این صورت امکان بد تر شدن بیماری شما وجود دارد و حتی ممکن است جان شما نیز در خطر قرار بگیرد.
خونریزی در این بخش از بدن می تواند به صورت آشکار و پنهان باشد از این رو باید نشانه های زیر را جدی تر از سایرین گرفته و اگر آن ها را در خود و یا اطرافیان خود مشاهده کردید برای پیشگیری حال خود اقدام نمایید. این نشانه ها عبارت اند از :
- استفراغ خونی
- سبک شدن سر
- مدفوع مشکی
- مدفوع خونی
- خونریزی رکتال
- مشکلات شدید تنفسی
- از حال رفتن و غش کردن
- درد در ناحیه سینه
- درد های شدید شکمی
- کاهش شدید فشار خون
- ادرار نکردن
- ضربان قلب سریع
- ناهشیاری
نکته : در نظر داشته باشید که خونریزی دستگاه گوارش ممکن است به صورت ناگهانی شروع شده و فرد را وارد شوک نماید از این رو باید به نشانه های گفته شده بیش تر دقت کنید.
مراجعه به متخصص
یادتان باشد که اگر فردی دارای نشانه ای شوک مانند بود و یا دچار استفراغ خونی شده بود باید سریعا به متخصص ارجاع داده شود و اقدامات درست پزشکی برای این فرد صورت بگیرد.
علت های ایجاد این مشکل
خونریزی دستگاه گوارش به دو دسته فوقانی و تحتانی تقسیم بندی می شود و هر کدام از آن ها دلایل مرتبط با خود را برای وقوع دارند از این رو علل آن ها را با توجه به دسته بندی که دارند برایتان بررسی می کنیم.
خونریزی فوقانی و دلایل آن
- زخم معده
- باکتری های معده
- پاره شدن مری
- سسندروم مالوری ویس
- واریس مری
- اززوفاژیت
خونریزی تحتانی دستگاه گوارش و علل آن
- بیماری دیورتیکولار
- بیماری التهابی روده
- تومور ها
- تومور های خوش خیم و یا بد خیم مری، معده، رکتوم
- پولیپ روده
- بواسیر
- شکاف مقعد
- پروکتیت
عارضه های این بیماری
این بیماری همانند بیماری های دیگر می تواند عوارض بسیار جدی را با خود به همراه داشته باشد از این رو بهتر است سریعا برای درمان آن ها اقدام نمایید. این عارضه ها امکان دارد شامل کم خونی شدید، شوکه شدن و حتی مرگ باشد از این رو باید آن ها را جدی بگیرید.
بهتر است برای این که به این بیماری مبتلا نشوید از روش های پیشگیری آن استفاده کنید. از ساده ترین این رو ها می تواند به محدود کردن دارو های غیر استروئیدی و ضد التهاب، محدود کردن استفاده از الکل و ترک کردن سیگار و همچنین پیری از دستور العمل های پزشک برای بیماری GERD اشاره کرد.
منبع : آرگا