نرم افزار مدیریت ساختمان مهم ترین بخش مدیریتی به حساب می آید که می توان از آن به عنوان یک حسابدار مستقر در ساختمان نیز استفاده کرد. این نرم افزارها که کاربردهای بسیار متنوعی دارند می توانند هزینه های موجود در ساختمان را بر اساس معیارهای مختلفی ارزیابی کرده و در کمترین زمان ممکن هزینه هر یک از واحدها را اعلام کنند. با وجود اینکه این نرم افزارها به تازگی وارد بازار شده اند ولی در طی همین زمان کوتاه نیز توانسته اند به شدت فرایند مدیریت ساختمان را تحت تاثیر قرار دهند و به عنوان یکی از ملزومات اصلی مدیریت ساختمان تلقی شوند. با هم قصد داریم نگاهی به بخش های اصلی نرم افزار مدیریت ساختمان انداخته و به صورت جامع آن را مورد ارزیابی قرار دهیم.
هزینه های ساختمان
به صورت کلی هزینه های ساختمان به دو بخش اصلی تقسیم می شوند که شامل هزینه های ثابت و هزینه های جاری می باشند. هزینه های جاری به مجموعه هزینه هایی گفته می شوند که بعد از یک اتفاق و شرایط خاص به وجود می آیند و این وظیفه ساکنین است که بتوانند آن ها را با پرداخت هزینه های اضافه رفع کنند. بهترین مثال برای اینگونه هزینه ها خراب شدن ایزوگام سقف ها، ترکیدن لوله های مشاع و جایگزین کردن آنتن ها می باشند. ولی هزینه دومی که بیشتر شارژ ساختمان را نیز شامل می شود هزینه های ثابت است که شامل هزینه هایی مانند حقوق ماهیانه سرایدار ، تعمیرات فصلی آسانسور ، نگهداری از موتورخانه و هزینه آب و برق می شود. تفکیک این هزینه با استفاده از نرم افزارهای مدیریت ساختمان می تواند تا حدی زیادی به محاسبه دقیق شارژ ساختمان کمک کند.
معیارهای محاسبه هزینه شارژ ساختمان
به منظور اینکه مدیریت بتواند هزینه های شارژ ساختمان را برای هر واحد محاسبه کند کار سختی پیش رو ندارد و می تواند با استفاده از معیارهای مختلف این هزینه ها را بررسی کند. تا پیش از سال ۱۳۹۸ ساختمان ها معمولا از روش متراژی استفاده می کردند که بر اساس آن هر یک از ساختمان ها تنها بر اساس متراژ خانه خود هزینه شارژی را واریز می کردند با وجود اینکه این روش بسیار ساده بود ولی از نظر مساوات و عدالت مناسب نبود و تحت تاثیر آن نرم افزارهای مدیریت ساختمان یکپارچه روش جدیدی را روانه بازار کردند که به روش و معیار چندگانه مشهور می باشد. در
در این روش مدیریت ساختمان بر اساس چند عامل مختلف هزینه شارژ هر واحد را مشخص می کند؛ تعداد ساکنین ، متراژ خانه ، هزینه ثابت شارژ خانه. در این بخش مدیریت برای تمامی ساکنین هزینه ثابتی را در نظر می گیرد که با استفاده از آن خانه های خالی از سکنه نیز باید این هزینه را به عنوان شارژ پرداخت کنند ولی با ساکن شدن افراد بر اساس تعداد افرادی که در خانه هستند مبلغی مازاد در نظر گرفته می شود.
چگونه می توان با استفاده از نرم افزارهای ساختمانی هزینه های ساختمان را مدیریت کرد؟
از آنجایی که معیارهای زیادی برای محاسبه هزینه شارژ وجود دارد و نرخ تورم در ایران نیز به شدت بالا می رود بنابراین به منظور مدیریت هزینه ها لازم است مدیران از نرم افزارهایی بهره بگیرند که کمک می کند این هزیه ها را به صورت خودکار محاسبه کرده و در کمترین زمان ممکن هزینه هر واحد را اعلام کنند. بدین منظور ما پیشنهاد می کنیم مدیران از نرم افزارهای مدیریت ساختمان یکپارچه برای محاسبه و اطلاع رسانی هزینه ها استفاده کنند. این هزینه ها که به صورت خودکار تمامی هزینه های جاری و ثابت را برای تمامی واحدها محاسبه می کنند بدون اتلاف وقت از طریق اپلیکیشن های تلفن همراه ریز گزارش شارژ را به تمامی ساکنین اعلام کرده و فرایند دریافت شارژ را نیز برای مدیریت تسهیل می کنند. تنها کاری که ساکنین باید برای پرداخت هزینه های جاری انجام دهند کلیک بر روی دکمه پرداخت و یا شارژ حساب های خود می باشد.
البته شایان ذکر است که تمامی نرم افزارهای مدیریت ساختمان در ایران قابل اتکاء نبوده و مدیریت باید بهترین اپلیکیشن را برای برج خود انتخاب کنند. یک نرم افزار مدیریت ساختمان قابل اطمینان باید شامل امکاناتی همچون گزارش دهی الکترونیکی، قابلیت پرداخت آنلاین ، مدیریت هزینه شارژ و از همه مهم امنیت الکترونیکی ساکنین را حفظ کند.
نرم افزار مدیریت ساختمان هومتیک
از میان تمامی نرم افزارهایی که در بازار وجود دارند بدون شک مهم ترین و اصلی ترین نرم افزار مدیریت ساختمان کشور که امکانات متعددی را در اختیار مدیریت و ساکنین قرار می دهد نرم افزار هومتیک است. در این نرم افزار شما می توانید تمامی ویژگی های یک نرم افزار قابل اطمینان را مشاهده کرده و بدون نیاز به خرید اشتراک از آن ها بهره مند شوید. این نرم افزار که سال ها است بر روی مدیریت ساختمان تمرکز کرده است به عنوان یکی از اصلی ترین بخش های مدیریت ساختمان به حساب می آید و توانسته رضایت بسیاری از افراد را نیز به خود جلب کند.
منبع : آرگا