قرص زلفت معمولا برای درمان بیماری های روحی و روانی مانند افسردگی،، هراس، وسواس، اختلال استرس بعد از سانحه و اختلال اضطراب اجتماعی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع ما با استفاده از این دارو می توانید خلق و خوی بهتری داشته باشید و در ادامه اطلاعاتی بسیار خوب در این زمینه خواهید یافت.
اطلاعات دارویی قرص زلفت
قرص زلفت یکی از دارو های بسیار خوب برای درمان مشکلاتی مانند افسردگی و استرس می باشد و می تواند با بهبود خلق و خوی شما منجر به بهبود اشتها نیز شود و همچنین به بازیابی علاقه شما به زندگی قبلی خود را در پی خواهد داشت. در واقع شما با استفاده از این دارو می توانید حملات پانیک را کاهش داده و همچنین افکار پریشان خود را کنترل کرده و اضطراب هایتان به شدت کاهش خواهد یافت. در واقع این دارو بر اساس مهار کننده بازجذب سروتونین عمل می کند و می تواند میزان سروتونین را در مغز شما به تعادل برساند از این رو بسیاری از مشکلات شما از بین خواهد رفت.
نحوه استفاده از دارو
اگر می خواهید از این دارو استفاده کنید باید ابتدا با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید و خوردن سر خود دارو ها می تواند عارضه های بسیار زیادی را با خود به همراه داشته باشد. معمولا استفاده از این دارو به صورت یک بار در صبح و یک بار در عصر می باشد و باید این دارو را کامل ببلعید و از خورد کردن دارو به شدت خودداری نمایید زیرا امکان دارد مشکلاتی را برای مصرف کننده به همراه داشته باشد.
استفاده از این دارو برای کاهش مشکلات پیش از قاعدگی نیز می باشد از این رو ممکن است پزشک به شما توصیه کند که این دارو را یک بار در روز در طی یک ماه و یا تنها دو هفته قبل از قاعدگی مورد استفاده قرار دهید. یادتان باشد که میزان استفاده از دارو بر اساس مشکل شما تعیین می شود از این رو بدون نسخه پزشک به شما توصیه می کنیم که از این دارو استفاده نکنید.
قطع مصرف دارو
این دارو را نباید به صورت ناگهانی قطع نمایید و برای این که دیگر از این دارو استفاده نکنید باید زیر نظر متخصص میزان آن را کاهش داده و بعد از مدتی دیگر از آن استفاده نکنید. بسیاری از افرادی که این دارو را به صورت ناگهانی ترک می کنند یک سری از نشانه هایی را تجربه می کنند و این نشانه ها می تواند برای هر فردی ایجاد شود. نشانه های قطع ناگهانی استفاده از قرص زلفت عبارت است از :
- نوسانات شدید خلقی
- خستگی و سردرد
- تغییرات در ساعت های خواب
- احساسات شبه شوک های الکتریکی
نکته : با توجه به عارضه های قطع ناگهانی دارو نباید به صورت ناگهانی و بدون مشورت با متخصص این کار را انجام دهید و اگر می خواهید از این دارو استفاده نکنید باید به تدریج و زیر نظر متخصص آن را کنار بگذارید.
عارضه های جانبی
این دارو همانند سایر دارو های شیمیایی دارای عوارض بسیار جدی می باشد و می تواند مشکلاتی برای فرد مصرف کننده ایجاد نماید از این رو بهتر است با این عارضه ها آشنا شده و در نهایت اگر هر کدام از آن ها را مشاهده کردید پزشک خود را در جریان قرار دهید. در نظر داشته باشید که یک سری از این عوارض بسیار شایع می باشند و بعد از مدتی بدن شما عادت می کند و دیگر عارضه ای برایتان در پیش نخواهد داشت با این حال یک سری از این عارضه ها بسیار جدی هستند از این رو آن ها را دسته بندی می کنیم تا بتوانید به راحتی با آن ها آشنا شوید.
عوارض شایع
- ناراحتی معده
- اسهال
- افزایش تعریق
- از دست دادن اشتها
- سرگیجه
- سردرد
- خواب آلودگی
- خشک شدن شدید دهان
- مشکلات خواب
عوارض جدی
- کبود شدن بدن
- خونریزی آسان
- کاهش میل جنسی
- کاهش توانایی جنسی
- گرفتگی عضلات بدن
- ضعف شدید
- لرزش بدن
- کاهش وزن شدید و غیر عادی
- ضربان قلب سریع
- غش
- مدفوع سیاه
- مدفوع خونی
- استفراغ قهوه ای
- درد شدید چشم ها
- قرمزی چشم ها
- بزرگ شدن مردمک چشم
- تغییرات بینایی
نکته : یادتان باشد که هر کدام از عارضه های جدی را مشاهده کردید باید سریعا به متخصص در این زمینه مراجعه نمایید.
نکته ۲ : همچنین باید بدانید که این دارو می تواند منجر به افزایش سروتونین شود و سندرومی به همین نام را برای فرد ایجاد نماید. در صورتی که از دارو های دیگر سوتونین استفاده می کنید این مشکل دو چندان خواهد شد از این رو بهتر است اطلاعاتی در مورد دارو های با نسخه و بدون نسخه مورد استفاده خود را به پزشک بدهید.
احتیاط های دارویی
اگر می خواهید از این دارو استفاده کنید باید یک سری از نکاتی را در مورد این دارو رعایت کند تا مشکلی برای شما ایجاد نشود و بتونید به راحتی و بدون دردسر از این دارو استفاده نمایید.
- اگر به این دارو حساسیت دارید باید پزشک خود را در جریان قرار دهید.
- هر نوع حساسیت دارویی دیگری که دارید مهم است و قبل از این که این دارو را مورد استفاده قرار دهید باید با متخصص و یا دارو ساز خود در این زمینه مشورت نمایید و در صورت نیاز داروی شما تعویض گردد.
- این دارو می تواند دارای یک سری از مواد غیر فعال باشد و واکنش های آلرژیکی را به شدت افزایش خواهد داد.
- اگر بیماری هایی مانند اختلال دوقطبی، شیدایی، افسردگی، مشکلات خونریزی، بیماری های کبدی، بیماری تیروئید، بیماری تشنج و یا صرع و سابقه خانوادگی آب سیاه دارید باید به متخصص گزارش دهید.
- این دارو می تواند بر روی ریتم های قلبی تاثیراتی داشته باشد و همچنین می تواند منجر به افزایش و کاهش شدید ضربان قلب شود و خطر مرگ را با خود به همراه داشته باشد.
- اگر از این دارو استفاده می کنید باید استفاده از الکل و ماری جوانا را کنار بگذارید.
- افرادی که دیابت دارند و یا دچار بیماری های شدید کبدی می باشند باید در خوردن این دارو احتیاط را رعایت نمایند.
- اگر از این دارو استفاده می کنید بهتر است قبل از انجام جراحی و یا کار های دندانپزشکی پزشک و دندانپزشک را از این موضوع آگاه سازید.
- عارضه های جانی در افرادی که مسن تر می باشند بسیار بیش تر از سایرین می باشد از این رو در این افراد سعی کنید این دارو را با احتیاط بیش تری مورد استفاده قرار دهید.
- کودکان نسبت به یک سری از عارضه های این دارو مانند کاهش اشتها و از دست دادن وزن بسیار حساس تر می باشند از این و سعی کنید این دارو را با احتیاط بیش تری به آن ها بدهید.
بارداری و داروی زلفت
قرص زلفت می تواند تاثیراتی بدی بر روی جنین داشته باشد از این رو تنها در صورتی که فرد نیاز مبرمی به دارو داشته باشد می تواند در دوران بارداری از این دارو استفاده نماید. در واقع این دارو می تواند نوزاد را دچار مشکاتی مانند مشکلات تغذیه ای، بیماری های تشنجی، سفتی عضله ها و گریه های مداوم نماید از این رو در سه ماهه آخر بارداری اصلا استفاده از این دارو درست نمی باشد. به مادران باردار توصیه می شود که به هیچ عنوان در این ۹ ماه از این دارو استفاده نکنند.
تداخلات دارویی
ین دارو می توانند همانند سایر دارو های شیمیایی دارای تداخل هایی با سایر دارو ها باشد از این رو به شما توصیه می کنیم تا تداخل های خطرناک آن را بشناسید و هیچ گاه دو دارو را با یک دیگر مورد استفاده قرار ندهید زیرا دچار مشکلات شدیدی خواهید شد. تداخلات دارویی قرص زلفت عبارت اند از :
- پیموزید
- کلوپیدوگرل
- ایبوپروفن
- ناپروکسن
- وارفارین
- داروهای منواکسیداز
- لینزولید
- متیلن بلو
- موکلوبمید
- فنلزین
- پروکاربازین
- راساژیلین
- سافینامید
- سلژیلین
- ترانیل سایپرومین
- فلوکستین
- داروهای شل کننده عضلانی
- آسپرین
- اروکستین
- زولپیدم
- دیازپام
- دلوکستین
- ونلافاکسین
- ستیریزین
- آلپرازولام
- دیفن هیدرامین
داشتن اطلاعات دارویی به شما کمک می کند تا بتوانید با آگاهی های بیش تری از دارو ها استفاده نمایید و امیدواریم از این مطلب رضایت داشته باشید و یادتان باشد که از این مطلب نباید برای تجویز دارو ها به صورت خودسرانه استفاده نمایید.
منبع : آرگا